Sev Yeter / Ye Hai Mohabbatein (Hindistan)

Bu dizinin başlayacağından haberim yoktu. Kore dizisinin günü belli olmuş mu diye bakarken dizinin de aynı gün başlayacağını fark etmiştim ama ne konusuna, ne oyuncularına, ne de fragmanına bakmamıştım. Dün Kore dizisi bittikten sonra bir şans vermem gerektiğini düşündüm ve izledim.

Fakat dizi ülkesinde devam eden bir diziymiş. Bu biraz gözümü korkuttu. Şimdiden dizi 1509 bölüm olmuş. Bu şekilde devam ederse kaç bölüm daha olur merak ediyorum. Hintlilerin haftalık yerine günlük olduğu için dizileri bu kadar fazla oluyor ama yine de çok uzun geldi. Sonuna kadar izleyebilir miyim ya da Kanal 7 kaç bölümünü satın aldı bilmiyorum.

Aslında dizi klasik bir Hint dizisi. Konu ve hatta işleyiş üzerine pek bir şey katılmış olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü şimdiye kadar izlediğim tüm Hint dizileri aynı türdeydi. Bizim ülkede ki dizilere kızıyoruz ama beterin beteri var gibi geliyor Hint dizilerini izlerken. Sanki oyuncular değişiyor ama konu ve işleyiş kopyala yapıştır gibi. Tıpkı muhteşem filmleri gibi farklı konuları da televizyonlarında görmek isterdim. Belki de vardır ama çeviri bulan ya da kanalın satın aldığı tek tiptir kim bilir?

Dizinin dublajı çok güzeldi. Sesler, karakter ve oyuncuların fiziksel yapılarına çok uyumluydu. Senkron kısmında zaten sorun yoktu ama dizinin bazı sahneleri beni çok üzdü. Mesela bir sahnede komşusuna et yemediği halde küçümseyerek et yedirmeye çalışmış o sahne cidden rahatsız ediciydi. Eğer inancım ve ülkemde olan bir sahne olsaydı diziyi yerden yere vurur boykot yapardım.

Sonra kızın çocuğu olmuyor ve bu konu sakız gibiydi. İki replikten biri kızın bebeği olamıyordu. Bu yüzden kızı dışlıyorlar ve sürekli yüzüne vuruyorlardı. İzleyiciler içinde çocuğu olmayan kadınlar varsa onlar için çok can acıtıcı replikler olmuştur. Senaristin bu konuyu en acımasız şekilde yazdığını düşündüm. Hani sosyal mesaj verme amaçlı olsa sorun yok ama dümdüz bir dizi. Büyük ihtimal ilerleyen bölümlerde daha acımasız replikler duyacağız gibi geliyor.

Bu iki konu şu an beni çok rahatsız etti. 2013 yılı çekimi olduğu halde renk ve mekanlar çok güzel seçilmişti. Çekim kalitesi de yüksek duruyordu. Oyuncuların oyunculukları standart dizi oyunculuğuydu. Çok beni etkileyen bir oyuncu yoktu. Şu an için takip etmeyi düşündüğüm bir dizi. Doğruyu yazmak gerekirse beğenip sevdim de. Eğer vaktiniz varsa sizde bir deneyin derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
18 Haziran 2018 Pazartesi gününden itibaren hafta içi 21.00'de tekrarı ise 12.30'da kanal 7'de.

Sev Yeter
 (Ye Hai Mohabbatein, This is love, Aşk Bu)

Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Neeraj Baliyan Imran
Senaristler: Ritu Bhatia
Yapım: Balaji Telefilms
Yapımcı: Ekta Kapoor, Shobha Kapoor
Yayın Kanalı: Star Plus
Bölüm Sayısı: 1509 (18 Haziran 2018 yayın bölümü ile)
Bölüm süresi: 22 dakika
Diller: Hintçe
Yayın Tarihi: 3 Aralık 2013 - (Devam Ediyor)
Konu:
İlk eşiyle olan evliliğini yürütemeyen Raman Kumar Omprakash Bhalla, hayata ve aşka küskün bir iş adamıdır. Bu evliliğinden iki çocuğu olan Raman, kendisini işine adar. Babası Raman’ın yanında yaşamaya başlayan Rumi ise annesinden göremediği şefkati başkalarında arar. Rumi’nin yolu tesadüf eseri İshita ile kesişir. İshita evlat kokusuna hasret kalan ve geçmişte aldığı yaralarla yaşamaya çalışan genç bir diş hekimidir. Rumi ve İshita arasında kuvvetli bir sevgi bağı oluşur. İshita’nın babasıyla evlenmesini isteyen Rumi’nin bu dileği gerçekleşir. Raman, kızı Rumi’nin velayetine sahip olabilmek için evlenmek zorunda kalır. Rumi’nin iyiliği için ise en uygun aday Rumi’yi çok seven İshita’dır. Zorunluluklar yüzünden gerçekleşen bu evlilik ise büyük bir aşkın temelini oluşturur.

Oyuncular:
Divyanka Tripathi
Karan Patel
Abhishek Verma
Ruhanika Dhawan
Aditi Bhatia
Ribbhu Mehra
Abhishek Verma
Kaushal Kapoor
Shahnaz Rizwan
Sangram Singh
Avantika Hundal
Shireen Mirza

Yorum Gönder

0 Yorumlar