Kanal 7'de Kore Dizileri Yayın Tarihi Belli oldu

Bundan bir kaç hafta önce kadar Kanal 7 resmi sitesinden açıklanan iki Kore dizisinin YAKINDA kısmı silinmiş ve bomboş kalmıştı. Bunun üzerine ben üzülmüş üzüntümü sosyal hesaplarımda paylaşmıştım. Çünkü kendi fikrime göre dizileri yayınlamaktan vazgeçmişlerdi. Bu konuda açıklama da gelmeyince böyle düşünmeye devam ettim. Bir kaç gün önce ise Kanal 7 ilk yayınlanacak Kore dizisinin tarihinin yanı sıra bir kaç dizi daha satın aldığını bizlere bildirdi. Herkesin çok sevdiği Kore dizilerin olması bir kısım seyirciyi daha doğrusu Kore fanını sevindirse de bir kısım insanı kanal memnun edemedi.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Açıkçası bu durum bana çok garip geliyor. Teknoloji o kadar ilerledi ki herkes evinde internet kullanıyor ve dizilere alt yazılı olarak ulaşabiliyor. Özellikle Kore fanı olup Kore ile ilgili hiç bir şeye ulaşamayan insan sayısı bana göre imkansıza yakın şekildedir. Zaten elinde teknoloji imkanı olmayan da Kore fanı olamaz. Çünkü bu araçlarla hepimiz fan olduk, keşfettik yoksa nereden bilebilirdik?

Fakat teknolojiyi kullanamayan annelerimiz, anneannelerimiz var birde bu kitlenin alt yazı takip etmeleri de çok zor. Kanalın zaten izleyici kitlesinin en büyük kısmı anne ve anneannelerimizden oluştuğuna göre haliyle alt yazı yerine dublaj yapmak ve dizilerin isimlerini akılda kalacak şekilde yayınlamak düşüyor kanala. Bunu da en iyi şekilde yapıyorlar. Özellikle isim konusunda çok zekice hamleler yapıyorlar.

Ama bu istemeyen kitle anlamsız bir şekilde sanki her gün oturup kanaldan diziyi izleyecekmiş gibi karşı çıkıyor. Zaten sen diziyi alt yazılı izlemişsin, neden dublaj isteyen insanların, keşfetmeyi bekleyen insanların hakkına giriyorsun ki? Ee! Benim en sevdiğim diziydi, oyuncuydu ondan dublaj olmasın... Bu nasıl bir mantık günlerdir çözemedim. İnsanlar yıllardır Kore kanalı açılsın, dizi yayınlansın diye uğraşırken ve bir kanalda izleme şansı bulmuşken senin köstek olman ne vicdana, ne mantığa sığar. Zaten emin ol senin boğazına bıçak dayayıp dublajlı izle demeyecekler, sen iyi açacaksın bilgisayardan izleyeceksin bu bir gerçek.

Ondan lütfen bırakın, bırakın da insanlar yıllardır uğraştıkları şeyin mutluluğunu yaşasın gölge düşürmeyin. Ben dahil saygı duymak zorundayız. Bu iş bencillik yapacak bir iş değil neredeyse 2010 hatta 2009'dan bu yana insanlar uğraşıyor. Nesil değişiyor ama bırakmıyorlar bu işin peşini. Memnun olmazsan eleştirini yapar izlemezsin olur biter. Kanalın sosyal hesabına gidip hakaret etmek yazmak zaten çirkin bir şey.

 
Konumuza gelince; 

Kanal ilk olarak romantik komedi türünü yayınlamayı seçmiş. Bu konuda tebrik etmek isterim. Başka insanların keşfetmesi ve alışması için yani ilk izleyen için onu sıkmayacak bir türün olması çok önemliydi. Dram ya da tarihi bir dizi olsaydı doğru olmazdı. Bu yüzden Hint dizilerinde yaptıkları gibi en eğlenceli diziyi seçmişler. 
Kill Me Heal Me yani Sil Baştan dizisi ile açılışı yapıyorlar. Dizi, 18 Haziran Pazartesi 19:00'da Kanal 7 ekranlarında olacak. Nasıl yayınlanacağı hakkında bir bilgi yok. İnşallah 1,5 bölüm olarak izleriz yoksa kültürümüze uygun olacak kesintileri düşünürsek dizi kısalmış oluyor. Gerçi aynı gün yeni bir Hint dizisi başlıyor 20.15'de o dizinin saatine göre düşünürsek reklamlarla filan 40-60 dakikalık bir dizi izleyecek gibiyiz. O halde hayırlı olsun, ekranda daha fazla Kore dizisi görmek dileğiyle.

Yayınlanacak diğer diziler ise; 
  1. Moon Lovers: Scarlet Heart
  2. The Moon That Embraces the Sun
  3. Secret Love
  4. Weightlifting Fairy Kim Bok-joo

Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. Merhabalar. ^^ Dizilerin yayın tarihini merakla bekleyenlerdendim,yazı için çok teşekkürler.

    Şimdi birçok kişinin karşı çıkma sebebi dublaj sevmemeleri ki ben de hiç yakıştıramıyorum dublajı ne Hint dizilerine ne de Kdramalara. Ancak ben de dahil belli bir kitlenin takıldığı nokta sanırım Kanal 7'nin yayınladığı her dizinin alt yazılı halini telif hakkı sebebiyle sildirmesi. Bu büyük bir sorun bence dizileri indirip yahut arşivleyip izlemeyenler için. Hint dizilerinde de aynı sıkıntı oldu maalesef ve Kore dizilerinde de öyle olacaktır yine. Haliyle alt yazılı halini dahi bulup izleyemeyeceksem ben sevdiğim dizilerin, ülkemizde hiç yayınlanmamasını tercih ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende alt yazıdan yanayım dublaj olan şeyleri duygu vermediği için izlemiyorum. Onu duymamıştım yaptırıyorsa da ayıp ediyor demektir. Bir Garip Aşk dizisinin alt yazısı yayınlanırken her yerde vardı belkide ondan farkına varmadım. İnşallah Kore'de yapmazlar bunu üzüldüm şimdi. Bu yönünden haklısın ve bilgilendirme için teşekkür ederim. Sevgiler. :)

      Sil
  2. çook sevindim,bu arada haberleri ben senden takip ediyorum ;) yorumlarında sonuna kadar haklısın,ne zamandann beri uğraşılıyor umarım bu sefer sorun yaşanmaz. insanların tepki göstermeleri senin de saydığın sebeplerden dolayı çok mantıksız,keşke tepki göstermeyi bıraksalar.artık anneme de kore dizisi izlettirim diyeceğim de ben de bu dizileri ilk defa izleyeceğim annemle beraber.çünkü bu dizilerin kendi yayınladıkları zamanlarda dizilerden haberim olsa da,konularını,hatta zamanlarında çıkan haberleri bilsem de kötü bir dizi izleyicisi ve altyazı sevmeyen biri olarak benim için de iyi olacak.artık tek sorun reklamlar;çok sık oluyorlar ve beklemekten sıkılıyorum da:) bu arada sana güzel yazılarından ötürü çooook teşekkür ederim,iyi geceler,Allah'a emanet ol sevgili Renklitırtıl :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ama şu telif olayı canımı sıktı öyle olursa kötü. Evet reklam olayı beni de sıkıyor ama kanal o reklamlarla dönüyor. Yani o reklamlardan ekmek yiyen insanları düşününce çokta önemsemiyorum. Ben çok seviyorum alt yazıyı hiç dublaj izleyemem hatta anime filmleri oluyor bazen İngilizce dublaj üzerine alt yazı yapılmış, onları bile Japonca yani orijinal dilinde arıyorum yoksa izlemiyorum. Fakat dublaj izleyenlere büyük saygı duyuyorum. Her şeyin hayırlısı olmasını umuyorum. Sende ALLAH'a emanet ol. :)

      Sil
    2. umarım olmaz,haklısın :) ben de aslında orijinal dilde izlemeyi seviyorum ama altyazı takip etmekten diziye pek konsantre olamıyorum o yüzden benim birkaç dil öğrenmem gerekiyot galiba :) aynen her şeyin hayırlısı,çok sağ ol canım,hayırlı iftarlar :)

      Sil
    3. Evet senin gibi olan çok kişi var ondan dublaj iyi olacak. Sana da hayırlı sahurlar. :)

      Sil
    4. teşekkür ederim sana da hayırlı sahurlar :)

      Sil
    5. hayırlı sahurlar :)

      Sil
  3. Selamlar tekrardan. ^^

    Iss Pyaar acayip sevilen bir dizi olduğundan yine kaçak göçek birkaç sitede var hala alt yazılı hali, ancak yayınlanan diğer Hint dizilerinin hiçbir yerde alt yazılı hali bulunmuyor telif nedeniyle. Bulunsa dahi sildiriyor Kanal 7 yine.

    Kore dizilerinde de böyle olacağına eminim ki Blu Tv DOTS, Love in The Moonlight gibi dizilerinin yayın haklarını satın alır almaz her yerden kaldırtmıştı. Kanal 7 de aynı maalesef. Alt yazısız izleyemeyenler için kabus gibi bir durum bence ki kuzenim yeni yeni kdrama izlemeye başladı, bu durumdan çok muzdarip misal. Keşke TRT Kore kanalı açılabilseydi. Vaktiyle birçok imza toplanmıştı bunun için ancak hiçbir hamle gelmedi.

    Ben de cevap ve yazı için tekrardan teşekkür ederim. Sevgiler. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam tekrar, Saraswatichandra dizisinin var diye biliyorum. Sadece o değil Lee Min Ho'nun Çin filmini de ATV sildirmişti. Yasalardan dolayı olabilir belki. TRT Kore kanalına karşıyım. TRT bir devlet kanalıdır. Açılacaksa sadece ülkemizde yaşayan ırklar için açılabilir. Onun harici hiç bir ülkenin kanalını açmamalılar. Açarlarsa da sonucu kötü olur ülkemizde yaşayan tüm ırklar ayaklanır. Ülkemizde kaç Koreli yaşıyor da kanalı açılacakmış? Kore kendi devlet kanalının alt kanalını açsın Türkiye'de. Çin dizi film ve kültürünü yayınlayan CTV gibi. Çin CTV kanalını getirdi alt yazılı mis gibi kanalını açtı çokta güzel yayın yapıyor. O şekilde olabilir. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)