Sevdiğim Tükenmez Kalemlerim

Kırtasiye ürünlerini en çokta kalemleri sever misiniz?
Ben çok severim. Her okulların açılacağı zaman market market, kırtasiye kırtasiye, dükkan dükkan gezer almasam bile kalemleri incelerim. Eve küçük çocuk misafir geldiği zaman hemen kalemlerimi saklarım. Hatta bitmelerinden korktuğum için yavaş yavaş kullanırım. Çoğu zamanda bu yüzden kurur gider. Fakat yine atmam o kalemleri biriktiririm. Son yıllarda işi öyle bir noktaya getirdiğim ki şirket dükkan marka tanıtımı olarak verilen kalemleri de biriktirmeye başladım. Her zaman masamda bulunan bu kalemleri bittikçe aynı marka aynı renkte yeniliyorum. Bu sayede sanki hiç bitmiyormuş gibi hissediyorum. Benim gibi olan insanlar muhakkak vardır ama çok psikopatça değil mi? 
Hadi birlikte kalemlerime bakalım; 


Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Bu kalemleri geçen yıl Ankara'nın yerel market zincirinde görmüştüm. Görür görmez benim olmalı demiştim. Mikro Fineliner marka kalemlerden 7 renk vardı ve tanesi 1,80 kuruştu. Keşke fazla rengi olsaydı hepsini düşünmeden alırdım. Tekrar bulamadığım için en vazgeçilmez kalemim bunlar. Biter diye kimseye kullandırmıyorum.


Her yıl BIM'e gelen bu kalemler de favorim. Sırf bu kalemler için okul zamanı BIM için pusuya yatıyorum yazsam abartı olmaz. Bu yıl ile birlikte 3. kez aldım bu kalemlerden. Biten rengi olursa kırtasiyeden takviye ediyorum. Globox marka ince uçlu olduğu için ders çalışırken ve ders notu alırken güzel oluyor. 


Yine BIM'den aldığım üstteki ince uçlu kalemlerin keçeli versiyonu bu kalemler. Articolo markasını ilk defa bu yıl kullandım. Ve çok hoşuma gitti. Hatta eğer yeni sezonda tekrar gelirse alacağım. Bu kalemlerden nasiplenen tek ben değilim. Kardeşim de KPSS çalışırken bu kalemlerden kullanıyor ve onun favorisi olmuş durumda. Koyu renkte olan kalemleri neredeyse bitirdi. 


Sırada masamdan çok çantamın favorisi olan kalemlerde. Bu kalemlerin özelliği bir tarafının ince uçlu diğer tarafının ince keçeli kalem olması. Okuduğum için ev haricinde yanımda taşımam gereken kalemler oluyor. Bu yüzden bu kalemleri tercih ediyorum. 5 renkten oluşması iki taraflı olması çantada az yer kaplaması hoşuma gidiyor. Ayrı ayrı kalem olduğu zaman hem fazla yer kaplıyor hemde yük oluyor ama bu şekilde kalemlerim tam istediğim hizmeti sağlıyor. Markası School time Twin- Color Pen.


Normal tükenmez kalem ama farklı renklerde kalemler istiyordum Kırtasiyeden almayı planladığım anda sanırım A101'de denk gelmişti. My Color marka bu kalemler beklediğimin üstünde çıkınca haliyle favorim oldu. İnce uçlu tükenmez kalem olmasını çok seviyorum ama sarı olan rengi yazdığımda çok belli olmuyor. Yani silik bir yazı oluyor. Bu biraz canımı sıkıyor. 


Biten ve eksik renkte olan kalemlerimin yerine Bir Milyoncu tarzı bir dükkandan almıştım bu kalemleri. Masis Trio Pen marka bu kalemlere bayılıyorum özellikle turkuaz olanını kıyıp kullanamıyorum. 


Bu keçeli kalemleri ihtiyaç halinde almıştım. Yassı olanları kırtasiyelerden, diğer silindir olanları yine BİM'den almıştım. Silindir olanlar Proteks HI - LIGHT MARKER marka, sarı olanlardan biri Pelikan Textmarker 490, diğeri ise STABILO BOSS ORIGINAL, mavi olanı ise FABER- CASTELL TEXTLINER 48 REFILL. Fotoğraflamayı unutmuşum ama FABER CASTELL olanının farklı renkleri de var. Pembe, Koyu yeşil ve turuncu rengi de mevcut. Bu kalın keçeli kalemleri pek sevmiyorum ama çalışırken olmazsa olmazım gibi bir şey. O yüzden otomatik olarak ihtiyaç favorisi oluyor. 


Ve elbette ki anlamı olan kalemler. Bu kalemler bana hediye olarak geldi. Bu yüzden hepsinin bende ayrı bir yeri var. Masamda muhakkak görmem gerektiğine inanıyorum. 2 tane kurşun, 1 tane uçlu, 6 tane de tükenmez kalem var. 


Bence her öğrenci uçlu kalemlerle bir bütün oluyor. Benimde vazgeçilmez ve bütünleştiğim uçlu kalemler bunlar. Kalemlerin hepsi 0.7 uçlu kalem. Sadece mor olan 2.0 mm bir uçlu kalem. Ucu kuruşum kalem gibi. Güya sınavlarda kullanmak için almıştım ama daha nasip olmadı. Bu kalemin markası Alper ve çok kullanışlı bir kalem. Pembe olan kurşun kalem şeklinde bir 0.7 uçlu kalem. İsmi Çince yazıyor yani Çin menşei bir kalem markası ne bilmiyorum. Diğerleri ise; FABER CASTELL


Son olarak sınav kalemlerim. FABER CASTELL, STABILO ve FATİH markasını kullanıyorum. Alırken yumuşak uçlu olmasına önem veriyorum. Son aylarda favorim ortada ki siyah olan. 

  İşte böyle kalemlerim. Umarım beğenmişsinizdir. Önümüzde ki zamanlarda daha fazla favori kalemim olacağını düşünüyorum. Bir sonra ki yazımda görüşmek üzere.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Görüntüleri bile harika!
    Ben de bayılıyorum böyle renkli renkli kalemlere, defterlere, notluklara... Ne kadar bulsam o kadar alırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek olmadığıma sevindim bende öyleyim gördüğüm an kaçmaz. Bu yüzden annemle tatlı tatlı diyaloglar yaşarız. :)

      Sil
  2. Ben çok severim not defterlerini, kalemleri... :)
    Kitaptan bahsetmiyorum bile. :)
    Ben de beklerim blog'uma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda gelirim. :)
      Not defterlerim içinde bir post yazacağım kırtasiye ürünü denilince akan sular duruluyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)