Kış Sezonu İzlediğim Türk Dizileri (2018)

Her sezon yaptığım gibi bu sezonda geleneksel olmuş yazımı yazmadan geçemezdim. Ve sezonun sonuna geldik. Bir sezonu daha pat diye biten dizilerle bitirdik. Bu sezon Türk dizilerinde acayip saçma bir sistem oluştu. Ciddi anlamda sinir oldum. Dizilere final bile yaptırmadan dizileri yayından kaldırdılar. Hele bazıları 1 ya da 2 bölüm oynayıp yok oldu gitti.

Cidden beğenip de hüsrana uğradığım çok dizi oldu. Bitmesini istemediğim çok dizi vardı. Neden bitti anlayamadım. Günlük reytingleri takip ettiğim için hangi dizi ne kadar reyting alıyor iyi biliyorum. Reyting sorunu bile olmayan yani ilk 5'te olan dizilere bile elveda dedik. Sanırım yeni Türk dizileri sisteminde ilk 3'e giremeyen dizilere yer yok. Bu yüzden hakkı yenilen, hak etmeyen çok dizi olduğunu düşünüyorum.

Bu dışarı satılma işi büyüdükten sonra sistem bir garip oldu dışarı satışı iyi olan dizi reytinglerde son sırada bile olsa ısrarla devam ederken satışı iyi olmayan dizileri gözümüzün önünde harcadılar. Ama hakkını yiyemem daha kaliteli diziler çıkarmaya başladık. Her geçen gün yeni gelen diziler oluyor ve çıta yukarı yukarı çıkıyor. Bir gün her yönüyle daha iyi diziler çıkaracağımıza inanıyorum. (Fantastik türü dışında... Bizim ülkeye olmuyor fantastik tür, eğreti duruyor.)


Bu arada listeme son izlediğim dizileri alacağım. Sürekli kaldırıldığı ve final yaptığı için çok oynak bir izleme sistemim oldu. Hepsini yazarsam upuzun bir liste olur bunu da okumaya yürek dayanmaz.



Bakalım geçen sezona göre bu sezon neler değişmiş hangi dizileri izlemeye başlamışım;



Pazartesi:
Çukur

İlk bölümünden itibaren sadece 1 bölümünü yayın zamanı kaçırdığım (tatildeydim) nefesimi tutarak izlediğim kaç sezon sürerse sürsün, senaryo saçmalamazsa yeni sezonda karşısında başka dizi dahi olsa yeri değişmeyecek dizilerimden biri olarak izleme tarihimde yerini aldı. Bu diziyi izlemeyen varsa çok şey kaçırır. Her karakter kendi içinde başrol sahibi benim gözümde. Hepsinin ayrı ayrı hikayesi olması en sevdiğim yanı. Bu yüzden de beni hiç bir zaman sıkmıyor. Sürekli kavga gürültü ve silah olsaydı dizi de yani düz bir dizi olsaydı sıkıcı olabilirdi. Senarist senaryoyu bozmazsa çok doğru ve iyi gidiyor. Sadece arada bir işleyiş kısmında mantık hatası olabiliyor ama bir sonra ki bölümde o mantık hatası yok oluyor. O kadar akıllıca yazılıyor ki insanlar hep ters köşe oluyor. Bir bölüm hadi be bu nasıl mantık hatası diyorsun sonra ki hafta bu mantık hatası değilmiş diyorsun. Gökhan Horzum'un işlerine baktığımda bence en iyi işi Çukur. 


Salı:
Ufak Tefek Cinayetler

Son bölümlerde saçmalasa da kadınların fitneliği beni benden alıyor. Aslında doğruyu yazmak gerekirse dizinin miadı benim için doldu. Birde karşısında ki dizi mantık ve ahlak olarak daha iyi olunca izleyici biraz o tarafa kaydı. Ben bile çoğu zaman yarısında bırakıp diğer diziye dönüş yapıyorum. Oya ile Serhan olayı olmayacaktı. Orada bir bozuldu dizi. Pilates topuna kızıyoruz dizi de ama Oya'nın ondan farkı yok. Bu olaydan sonra açıkçası Merve cephesine geçtim. Oya karakteri haklıyken haksız ve ahlaksız bir kadın durumuna düştü. Burcu ile Mehmet'e kızıyorsak Serhan ile Oya'ya da kızmalıyız. Aşksa o zaman Burcu ile Mehmet'in ki de aşk. Bu yüzden yeni sezonda yeni bir iş gelirse karşısına hiç düşünmeden bırakırım bu diziyi. 


Çarşamba:
Sen Anlat Karadeniz

Yıllardır çarşamba akşamları benim için zap yapmakla geçiyordu. Tam bu dizi dediğim dizi olmamıştı. Şükür sonunda biri cesaret etti de çarşamba gününe güzel bir dizi koyabildi. İşe o kadar çok güvenmişler ki reytinglerde çok iyi gidiyor. Tabii çarşamba akşamları canım da sıkılmıyor. Bu diziyi ilk bölümden itibaren eleştirenleri anlamadım ben. Biz değil miyiz kadın hakları diye bağıran? Ee! Birileri elini taşın altına koymuş bu duruma ses çıkarmış bunun içinde televizyonu aracı kılmış... Sorun ne? Yani bir kadının mücadelesi mi göze batıyor yoksa mantık olarak adamın Vedat'ın yaptığı mı özendirici? Bence ikisi de değil... Farklı bir iş geldi ve bunu bir kesim hazmedemedi. Neyse bu dizi iyi ki yayınlanıyor. Her bölüm bir ders niteliğinde, her işleyişi bir sosyal sorumluluk projesi gibi. Çevremizde Nefes gibi kadınlar varsa sesimizi çıkarmalıyız. Nasıl Ezhel'in şarkılarını dinleyip bir şeyleri içelim demiyorsak bu dizide de şiddet yapılıyor bizde şiddet yapalım demeyiz. Bana göre ikisi aynı mantık ikisi aynı yargı. 


Perşembe:
Avlu

Bu dizinin başlangıcı da beni sinirlendirdi. Aynı yargı bu dizide de oldu. Bizi kötü gösterecekler şöyle böyle daha başlamadan bir sürü tantana oldu. Dur hele bir izle bakalım neymiş, ne yapılmış, ne anlatıyor.. Ondan sonra sesini sonuna kadar yükselt zaten sonrasında haklısın ama ön yargı, cidden kötü bir şey. Dizi bana göre yerinde bir dizi ve her bölüm daha güzelleşiyor. Orijinaline göre gitmez inşallah. Bir kaç spoiler yedim ve aynı işlenirse dizinin tadı kalmaz. Dizi bu şekilde giderse yerini sabitleyen diziler listemde yerini almak üzere. Neler olacak diye sürekli merak içerisindeyim, tüm psikopat tipli oyuncuları bir araya toplamak zor olmuştur eminim, bu emeğin karşılığını fazlasıyla almayı hak ediyorlar.


Cuma:
Aşk ve Mavi

İlk bölümünden bu yana neden bu dizi bilmiyorum. Geçende konusu geçti bir sohbette inanılmaz ama gerçek bütün iyi dizilerden vazgeçtim bu diziden vazgeçemedim. Yahu dizi resmen kendini çekiyor, izlettiriyor. Karşısına hangi dizi gelirse gelse dizi bende kendini sabitledi gitmiyor. Her şeyin o Hasibe karakterinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. O karakter olmasa belki de izlemem, bilemiyorum çok karışık duygularım var diziye karşı ama tüm karakterleri de ayrı ayrı seviyorum. Galiba 3. sezonunu da izleyeceğim bu dizinin. Çok garip, gerçekten garip.


Cumartesi:
Adı: Zehra

İlk bölümünü beğenmeyip diziyi yazarken gömen ben son bölümüne kadar izledim. Bir gariplikte bu dizi de yaşandı. Mantık hataları ile başlayıp muazzam bir diziye dönüştü ve tuhaf şekilde pat diye final yaptı. Hepi topu 14 bölüm oynadı ve haksızlığa uğradı. Yukarıda bahsettiğim şey işte bu dizinin başına geldi. Her şey çok iyi gidiyordu hoştu iyiydi ama n'oldu anlamadık. bir anda Final bölüm yazdı ve açık bir şekilde işleyişi havada bitti. Hele o gerçek Zehra... Resmen zekamızla dalga geçildi.


Pazar:
Jet Sosyete

Bu sezon pazar günü çok verimsizdi. Tehlikeli Karım adlı dizi ile oh be pazar günlerine renk geldi derken bitti. Pardon kaldırıldı. Pazar gününe dizi bulamayınca bende vakit geçsin diye Jet Sosyete izliyorum ama bana göre Gülse'nin iyi bir işi değil bu dizi. Çok zorlama geliyor esprilere gülemiyorum. Sanki Gülse değil de başkası yazıyor gibi. Bende normal bir dizi gibi neşelenmeden gülmeden izliyorum. Yaz sezonunda bari iyi bir dizi gelse diye bekliyorum.


Ekstra : 
Şahsiyet 

İnternet dizileri arasında tartışmasız en iyi dizi bu dizi oldu. Fi'nin ardından güzel bir dizi çıkmayacak diye beklerken bu dizinin gelmesi çok iyi oldu. Puhutv'nin ücretsiz olmasını çok seviyorum. Dizi Haluk Bilginer'in tok ses tonu, Cansu Dere'nin soğuk duruşuyla muazzam hale gelmiş ve ikisinin uyumu farklı olmuştu. Birlikte oynadıkları bir önceki dizide de sevmiştim bu dizide de öyle. Dizinin bana göre en kötü yanı uzatmadan 12 bölümde bitmesi oldu. Gönül isterdi ki 3-5 sezon sürsün ama kısmet.
(Dizi hakkındaki yazım için tık tık)

İşte benim izlediğim diziler böyle peki sizin izlediğiniz Türk dizileri hangileri?

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Bende bunlar haricinde Kadın dizisine tekrarda denk gelirse izlerim öyle belirli bi dizi alışkanlığım yok maalesef türk dizileri için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın dizisi çok güzel ama iki dizi arasında seçim yaparken Ufak Tefek Cinayetleri seçmek zorunda kaldım o daha cazip geldi. Belirli dizi daha iyi oluyor yoksa zapla geçiyor akşamları. :)

      Sil
    2. Ahahah evet bende onu seciyorum ama tekrardan bakiyorum bakarsam 😃😃.Ahhh o zaplara son verecek icerikler ne zaman olcak acaba 😅

      Sil
    3. Vallahi bende bilemiyorum kaliteli farklı işler çıksa da genel anlamda klişe konu üzerine kurulu tüm diziler. :D

      Sil
    4. Evet evet yaa ayni seyi dondürup dolastirip koyuyolar 😒

      Sil
    5. Evet, bize farklı konular lazım. :)

      Sil
  2. salı günü foxta kadın dizisi var ilgimi çekiyor. özellikle tarlabaşında çekilmiş olması beni diziye daha çok bağlıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Ufak Tefek Cinayetler ve onun arasında kaldım. Galiba entrika, dramı yendi. Ufak Tefek Cinayetler dizisini seçtim. :)

      Sil
  3. where is the kadın demek isitiyorum, ben de ilk başlarda UTC izliyor snrasında bilgisataedan kadın izliyordum; ama zaman geçtikçe Kadını öne aldım, UTC sıktı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak Tefek Cinayetler cidden sıktı. Merakla yeni sezonu bekliyorum. İnşallah güçlü bir dizi çıkar karşılarına da bende geçiş yaparım. Kadın iyi ama çok dram içim dışım dram oluyor. Zaten hayat çok eğlenceli değil birde ağlamalı dizi olunca içim almıyor. :)

      Sil
  4. Bu sezon ilgimi çeken çok dizi oldu. Ama ben öyle günü gününe takip eden biri hiç olamadım. Bu sezon Çukur ile Siyah Beyaz Aşk'ı takip ediyordum. Sonra bir iki bölümü kaçırınca o da kaldı. Şu üni sınavı bir geçsin yazın izleyeceğim onları. 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çukur'u tavsiye ederim hiç kaçırmadım daha. Birde Avlu dizisini takip etmeni öneririm. :)

      Sil
  5. benim izlediğim tek dizi Çukur ;) ona da 19.bölümde başladım ama benim gibi hiçbir diziyi takip etmeye devam edemeyen birini bile her hafta izleten bir dizi oldu.dizideki nerdeyse tüm karakterleri seviyorum ve çoğu karakter de hikayesiyle başrol olması dediğin gibi çok güzel. ama sezon finali yaptı ve 3 ay bekleyeceğiz off,neyse izlemediğim bölümleri izlemeye başlasam iyi olacak :) diziyi bu arada çok seviyorum ya demiş miydim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 19. bölüm öncesini de izlersin umarım. İlk bölümler müthişti. Bende o yönünü seviyorum dizinin, sadece bir karakter üzerinden gitmiyor, tüm karakterlerin bir hikayesi var ve bu işleniyor. Erkek egemeni bir dizi olmasına rağmen kadın karakterlerinde hikayesini göstermesi çok ince bir detay. Evet 3 ay nasıl geçecek merak ediyorum. 3. kişi kim? Çukur'un simgesini sildirip yeni simgeyi kim yaptırıyor? Sena ve Sadiş nerede? Tam olarak dizide hangi karakterler öldü ve yaralandı? Akın karakterini kim oynayacak? Cumali karakterini kim oynayacak? Meliha karakterini kim oynayacak? Akın babası Selim ölürse döndüğünde aileye nasıl bir tavır alacak? Cumali ailesine düşman bu olayların arkasında o mu var? O yoksa hapisten çıktığında Kahraman ve Idris'in yerini alabilecek mi? O kadar çok soru var ki sorularla ve havada bitti sezon finali. Keşke 2. sezon tanıtım fragmanı gibi bir şey yapsalardı. :)

      Sil
  6. aynen ilk bölümleri izlemeye başlayacam aslında biraz atlaya atlaya izlemiştim 19.bölümle beraber başlamak için.bence bu dizi en başından beri bu tarz dizilerden farklı olarak kadınlara da hitap etmek istiyordu bence başarılı da oldu ;) ben de diziyi o yönüyle de çok seviyorum.bence kesin avukat oldu alnından vuruldu sonuçta ama onun dışındakilerden pek emin değilim ;) bence emrah ölmez yeni patron onu kurtarabilir,medet yoğun bakımdadır belki,idris ve diğerlerini öleceğini düşünmem ama öyle bir girdiler gibi çatışmaya nasıl sağ kalacaklar merak konusu.selim ölmezse keşke ama onu kurtaracak pek kimse yok gibi sanırım üç oğul kalacak koçovalı ailesi.beyefendi geri mi dönüyor acaba sonuçta tam olarak çukurdan ne istediği belli olmadan diziden çıkmıştı(idrisin kardeşi diyenler vardı) bir de bayadır onun ölümü konusunda ikiye bölünmüş bir kesim vardı ama yeni biri de gelmiş olabilir bence cumali değildir o sonuçta bir sürü kişi öldürüldü.acaba o karakterleri kim oynacak umarım diziye uyum sağlarlar diyeceğimde bence aksini yapacaklarını da pek düşünmüyorum zaten :) bir de sonda vartolu ve yamaçla giden sanırım cumaliymiş,şahsen show tv sitesinin yalancısıyım.çünkü ben pek öyle düşünmüyordum ama show tv sitesinde çukur bölümünde yer alan haberde ''Çukur'dan muhteşem sezon finali!''haberinin sonlarına doğru şöyle yazıyordu:''Vartolu, Cumali ve Yamaç’ın tepeden bakıldığında Türkiye’nin dört bir yanına yayılan Çukur’un dövmesi formunda yürüdükleri dakikalar ise salonu yeniden alkışlara boğdu.'' böyle yazdığına göre o büyük ihtimalle cumaliydi.keşke ya,akılda binbir soru ile 3 ay :) neyse bekleyeceğiz artık, hayırlı iftarlar canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya bekle dur şimdi ne olacak diye. Çok pis havada kaldı dizi. Hayırlı sahurlar. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)