Color Of Night / 2018 (Çin)

-spoiler içermez-
Bahsedeceğim dizi, son zamanlarda çığlık çığlığa izlediğim bir dizi. Evet yanlış okumadınız ''çığlık çığlığa''. Bunun sebebi başrol erkek oyuncusu. Galiba farkında olmadan adamın hayranı olmuş olabilirim. O kadar tatlı , o kadar sempatik ve o kadar yetenekli bir oyuncu ki vermesi gereken tüm duyguları izleyicisi olarak bana geçirdi. Son zamanlarda izlediğim oyuncular içerisinde beni bu kadar heyecanlandıran, kadın ve ya erkek hiç bir oyuncu olmamıştı. İlk defa izlememe rağmen ilginç şekilde ısındım ve ilk bölümden itibaren dikkatimi çekmeye başladı. Bu diziyi aranızdan biri izlerse evde kalma ihtimali çok yüksek. Çünkü adam her konuda çıtayı o kadar çok yükseltmiş ki ister istemez '' Böylesi var mı hayatta?'' diye düşünüyorsunuz.

Dizi de bir de işin tuhafı tüm erkek oyuncular yakışıklı. Dizi şok edici şekilde yakışıklı adamlardan oluşmuş. Resmen hepsinde başrol potansiyeli var. Birde dönem dizisi olduğu için üniforma giyiyorlar daha bir insan şok edici sahnelerle karşılaşıyor. Öyle ki dizinin ilk iki bölümünde başrol erkek oyuncunun kim olduğunu çözemedim. Diyorum ki; ''Heh! Bu erkek başrol.'' Sonra bakıyorum o çıkmıyor birde başlamadan önce fotoğraf ve ön bilgi edinmediğim içinde acayip kafam karıştı. Cast gerçekten bu konuda iyi çalışmış helal olsun.

Fakat kadın oyuncuları hiç beğenmedim. Başrol kadın oyuncu harici çok garip tipte kadınları seçmişlerdi. Sanki başrol kadın oyuncuyu öne çıkarma gibi bir durummuş gibi geldi.Kadın oyuncu yazmışken ondan bahsetmezsem olmaz. 

Sun Yi'nin performansını ikinci kez izleme şansım oldu. Fifteen Years to Wait for Migratory Birds dizisinde ki karakterini en üste taşımış ve hiç alçalmamıştı. Bu yüzden o dizisinde benden tam not almıştı. Bu dizisinde ise çok farklı bir karakterle karşıma çıktı. Bir adamın eşi, konusuna göre sevmeden evlendiği bir adamın eşi. Bu yüzden Sun Yi'de ilk bölümlerde çok soğuk ve itici bir havayı yakaladım. Hatta ilk 4 bölümde negatif elektrik aldığım için Sun Yi'nin sahnelerinde çok sıkıldım. Fakat sonrasında yavaş yavaş açılmaya başlaması çift olarak da Elvis ile bir uyum yakalamış olması bu düşüncemi değiştirdi. İlerleyen bölümlerde Sun Yi'den beklediğim performansı alabileceğimi düşünüyorum. 

Tüm oyuncuların performansı kendi çapında iyiydi ama karakter olarak sevmediğim çok karakter var. İkinci adamı sevmedim, küçük ağabeyi sevmedim, küçük ağabeyin eşini sevmedim, ne olduğu belli olmayan şuh bir kadın var onu sevmedim, evin babasını sevmedim, amcayı sevmedim... Sevmedim de sevmedim. Hepsinde karakter olarak ayrı ayrı entrika dönüyor bu da bana çok itici geldi. 

Yukarı da bahsettiğim gibi dizimiz dönem dizisi. Dizinin işleyişi 4 yıllık bir savaşın sonundan ve başrol çiftimizin evliliğinin ikinci yılından itibaren başlıyor. İzleyeceklerin dikkat etmesi gereken konu bu yoksa bir kaç bölüm ne olduğunu anlayamazlar. Bir kitaptan uyarlama olduğu için dizi konu ve işleyiş bakımından çok zengin. Bunun yanında replik bakımından da çok zengin. Ben bu dizinin repliklerini alıyorum ve çok dikkatli izlemem gerekiyor. Bu yüzden replik almak çok eğlenceli geliyor. Bu durum her dizi için geçerli olmuyor. Bazı diziler günlük konuşma ile bölümü bitirebiliyor. Fakat bu dizi de dikkatliyseniz cümle ahengini çok kolay yakalayabiliyorsunuz.

Ben bu diziyi çok beğendim ve çevreme önerdiğimde geri dönüşleri güzel oldu. Vaktiniz filan olsa değil bu sefer muhakkak izlemeniz gereken diziler listenize almanızı öneririm. Bölüm sayısı gözünüzü korkutmasın videoların toplam dakikası 40 ve 44 arası değişiyor. Bunun başı opening sonun ending olunca süre daha da kısalıyor ne zaman başladı ne zaman bitti anlamıyorsunuz. İzlerseniz yorumlarınızı bekliyorum. Bir sonra ki yazımda görüşmek üzere. 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.


Color Of Night 
(Siege in Fog, 人生若如初相见)

Tür: Dönem, Askeri, Aile, Romantik, Dram
Senarist: Jia Dongyan, Wu Yao
Yönetmen: Hou Shu-puiYapımcı: Dai Lu
Uyarlama: Mi Wu Wei Cheng - Fei Wo Si Cun
Yayın Kanalı: QQLive
Ülke: Çin
Bölüm sayısı: 50
Bölüm Süresi: 40-45 Dakika
Yayın Günü: Çarşamba
Yapım Yılı: 2018
Yayın dönemi: 2 Mart 2018 - 18 Nis 2018
Konu:
Hikaye 1920'lerin Çin'in de geçiyor. Mahalli diktatörler tarafından ülke bölünmüştür. Ülkenin en güçlü ailelerinden olan Yi ailesinin küçük oğlu Li Yian Kai başına buyruk bir hayat yaşamaktadır. Bir gün basit bir memur kızı olan Qin Sang'ı görüp onunla evlenmek ister. Ama Qin Sang başkasını sevmektedir ve Qin Sang sevdiği adamla kaçacağı anda terk edilir. Bu yüzden Li Yian Kai ile evlenmekten başka çaresi kalmaz. Ülkede güç savaşı sürerken Li Yian Kai ve Qin Sang'ın aşkı filizlenebilecek midir?

Oyuncular:
Elvis Han
Sun Yi
Jeremy Jones Xu
Alex Fong
Ma Jinghan
Zou Tingwei
Jin Feng
Zou Tingwei
Zheng Luoqian
Nie Jiale

Yorum Gönder

35 Yorumlar

  1. "Çığlık çığlığa izledim" kısmını okuyunca acayip merak etmiş olabilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehehe! Şans verirsen umarım beğenirsin. :)

      Sil
  2. Çok uzun ya 50 bölüm :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun ama şöyle düşün bölüm süresi kısa 1 bölümü 2'ye bölmüşler diye mantık kur iki bölümün birleşimi 1 bölüm olduğu için yarısına denk geliyor izleme süresi. :)

      Sil
  3. dizi hakkında öyle güzel bir yazı vermişsiniz ki gelde izleme hemen gidip izlemek istiyorum.teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için ben teşekkür ederim, Beğenmenize çok sevindim. :)

      Sil
  4. Blogunuzdan haberdar olmam, Derin'in duyurusu sayesinde.

    Merhaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derin'e teşekkür ediyorum o halde. :)

      Merhaba, bloguma hoş geldiniz. :)

      Sil
  5. İşte böyle dizileri izledikten sonra insan çıtayı o kadar yükseltiyo ki başka dizi izleyemez (bulamaz)oluyor.Bide bir dizide dikkat ettiğm diğer şey baş rol erkeğin yakışıklı olması..Kore dizilerinin aksine çin dizilerinde bu oran malesef daha az) ancak bu dizide gerçekten de bütün erkekler yakışıklı (keşke bunları diğer dizilere de serpiştirseler:D)ve gerçekten de ilk bölümlerde hangisin başrol olduğuğunu kestirmek baya zor oluyor..Kısaca böyle diziyi izledikten sonra bi müddet dizisizlik çekmeniz olası(( Şuan benim çektiğim gibi (ya konu istedğim gibi güzel olmuyo ya başroller hoşuma gitmiyo..)yanisi admincim bi el uzat lütfen kendimi boşlukta gibi hissediyooom...😭😁😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koreliler de yapay olmayan doğal gerçek yakışıklı ve güzel olan çok az insan var o pencereden bakmak gerek. Ülkede estetik çok önemli, özellikle ünlüysen çıkış yapmadan önce muhakkak müdahale oluyor. Elbette ki her ülke gibi Kore'nin de çok yakışıklı ve güzelleri var Çin'de de var ama yazdığım gibi diğer Asya ülkeleri genelde doğal çıkış yapmayı tercih ediyorlar. Ve kesinlikle katılıyorum bu diziye özel sanırım tüm karakterler çok yakışıklı hatta yaşlı karakterlerinde yüzünü incelediğimde gençliklerinde yakışıklı olduklarını düşündüm. Çin'de çok iyi diziler var aslında. Mesela Cruel Romance, Cambrian Period, Fifteen Years of Waiting for Migratory Birds, Love Me If You Dare, My Sunshine, Memory Lost... daha aklıma gelmeyen bir sürü anlamlı ve güzel yapım. Hatta güncellerden bu ara dikkatimi çeken iki Çin dizisi var ve ikisini de takip ediyorum A Love So Beautiful ve With You. Yani düşününce anlamlı hoş dizileri çok. Uzattım elimi tut. :D

      Sil
    2. Önerilerin için çok teşekkürler....Söyledğin dizilerin yarısın izledim ve gerçekten de onlar da çok güzeldi...O zaman şimdi de diğer önerdiğin dizilere geçeyim onların da güzel olacağına inanıyorum☺

      Sil
    3. İnşallah beğenirsin. :)

      Sil
  6. Muhteşem bir dizi bölüm sayısı çok az dizi çok güzel izlenir yani

    YanıtlaSil
  7. Dizi hala devam ediyor mu bir bilginiz var mı çok güzel bir dizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet devam ediyor. Tayvan Drama'nın ana sayfasında çeviri takvimi var orada dizinin siteye yüklendiği günleri göreceksin. :)

      Sil
  8. Uyarlandıgı romanın ismini bilen var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soruyu sormanız yazımı okumadığınızı düşündürttü ve üzdü. Yazımda uyarlama ismi mevcuttu oysa ki. Neyse...
      Size yazımda olan kısmı kopyalıyorum: Uyarlama: Mi Wu Wei Cheng - Fei Wo Si Cun

      Sil
  9. Şuan bende sıkı takipçisiyim dizinin.Yazdığın her cümleye tek tek katılıyorum valla. Özellikle Elvis Han o ne yakışıklılıktır arkadaş,arada sırf bu adamı görmek için diğer karakterleri es geçiyorum,ilerletiyorum.İlk bölümlerde çok fena ama ben sinir ola ola bir gazla 22.bölüme geldim.Bir süre ara vericem.Daha finalin çevirilmesine çok var.Yoksa dayanamam sanırım.Ama spoiler yedim.Dikkatli ol sende yeme :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara vermeniz iyi olmuş, bende şu an ara verdim ve demin yayınlamadığım yorumlardan birinde büyük spoiler vardı. :)

      Sil
  10. Ben boyle guzel anlatim görmedim basliyorummmm teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. dizide sadece bir yeri anlamadım. o da lan kai nin abisine cephede söyledikleri. gökler yetişti son kadehler döndü.yoksa karısı her şeyi öğrenecekti.kader diye bir şey yok dedi ya ne demek istedi orda.anlmadim bir türlü. eşi neyi ogrenecekti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoilere geliyor olay ondan bu konuda bilgi için diziyi çeviren sitelere mesaj atmalısınız sosyal hesaplarından birine birebir sormalısınız. :)

      Sil
  12. Yazımda nerede izleyeceğiniz mevcut. Yazımı okursanız linklerin mevcut olduğunu göreceksinizdir.

    YanıtlaSil
  13. Katılıyorum. Dizideki erkekler özenle seçilmiş gibi. Bir de General Li var. O oyuncunun adını bilen var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lian Yi, Lian Shen vardı birde Li Zhong Nian vardı dizinin üzerinen zaman geçince kimden bahsettiğin aklıma gelmedi ama üç oyuncunun ismine de bir bak istersen. Ma Jing Han (Yi Lian Yi), Yu Bo (Li Zhong Nian), Zhou Ting Wei(Yi Lian Shen) bu üçünden biri mi acaba?

      Sil
  14. Merhaba yazıların cok guzel bloguna bayıldım merak ettiğin dizinin 2 sezonu varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim. :)
      Hayır dizinin 2. sezonu yok. :)

      Sil
  15. Dizi sizi ağlattımı acaba sanırım bayağı bir dram

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ağlatacak kadar etkilemedi. Çok dram değil ama entrika ve aksiyon var. :)

      Sil
  16. Böyle moon lovers gibi ağlatan bir çin dizisi izlemek istiyorum ben😂 varmı öneriniz . Ama scarlet hearto kel kafalardan izleyemedim 🤦🏻‍♀️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Good Bye My Princess dizisini bir inceleyin. Ağlamak istiyorsanız da tarihi değilde dram dizilerine bakın isterseniz. :)

      Sil
  17. Çok teşekkürler. İzleyeceğim. Ya ben tarihi dram daha çok seviyorum. Ama artık kore izlemek istemiyorum. Kore dizilerinin sonunu getiremiyorum. Bu yüzden size sormak istedim. Tekrar teşekkürler 😌

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)