Servet (Dizi)

Yusuf Çim için başlamasını beklediğim dizi sonunda başladı ama bu bölümü daha önce izlemişim gibi bir his oldu. Geçen günlerde başka bir kanalda başlayan dizinin neredeyse aynısı desem abartı olmaz. Hikaye olarak benzeyeceğini düşünmüştüm ama bu kadar aynı olacağı aklıma gelmezdi. Sanki iki dizinin senaristleri kafa kafaya vermişler ve birlikte yazmışlar gibiydi. Benzerliği yüzünden ikisi diziyi ister istemez karşılaştırmak zorunda kaldım. İki dizi arasındaki tek fark bu dizi işleyiş bakımından daha elit ve repliklerinin daha dolu dolu olmasıydı. Diğer dizi bu dizinin yanında biraz daha alt kesim biraz daha sokak ağzına yakın yazılmıştı. Haliyle bu diziyi daha çok sevdim.

Emir Khalilzadeh'in çektiği klipleri çok severdim. Dizi sektörüne geçti geçeli de elimden geldiğince takip ediyorum. Sanırım iki dizi bir kaç tane de filmi mevcut. Diğer işlerine göre bu dizisi biraz daha güzel olmuş. Bu sektöre iyice alıştığı belli oluyor... Çekim açıları, arka planlar, çekim rengi, muazzamdı. Özellikle çekim renginin konuya çok uygun olduğunu düşündüm. Koyu ama renkli bir renk seçilmesi çok hoş olmuş. İleri ki aşk yoğun yaşanırsa çok yakışır. Teknik olarak gözüme batan ya da eksik bir şeyler görmedim her şey dört dörtlüktü.

Yusuf Çim son iki projesinde kendini biraz daha geliştirdi. Eskiye nazaran daha gerçekçi ve daha doğal oynuyor. Bu dizisinde ilk defa oturaklı bir karakterde görmem biraz garip hissettirdi. Bence bu karakter hem fiziksel olarak hemde oyunculuk olarak daha çok yakışmış. Umarım bundan sonra ki projelerinde artık bu tür daha farklı karakterler seçer. Dizide ki karakterini sevdim. Yusuf'un farkında olmadan yaptığını düşündüğüm tuhaf mimikleri var aniden gülümsemesi filan karakterine çok uymuştu. Ben oyunculuğunu başarılı buldum.

Bahar Şahin, Yusuf Çim'e göre çok minik kalmış. Yakışmışlar ama Bahar o kadar minik kalmış ki ikisinin sahnelerinde çok gülümsedim. Bahar'ı oyuncu olarak severim. Bıcır bıcır bir kız ayrıca güzelde. Oyunculuğu da yıllar içerisinde güzelleşti ve güzelleşmeye devam ediyor. Bu diziyle birlikte biraz daha kendine bir şeyler katacaktır.

Ali Sürmeli ve Arsen Gürzap usta oyuncu oldukları için haklarında yazı yazmak bana düşmez ama ikisini de bir arada görmekten çok mutlu oldum. Çok hoş çift olmuşlardı.

Tülay Günal benim kadınım. Tüm izlediğim dizilerde oynasa neden tüm diziler de bu kadın var demem. Su gibi bir kadın. Tülay'ı ekranda gördüğümde resmen gözlerim şenleniyor. Oyunculuğu zaten şölen gibi... Eh daha ne olsun! Hiç ara vermesin hep olsun.

Kanbolat Görkem Arslan'ın oyunculuğunu da çok beğenirim. Bir önce ki oynadığı karakteri hatta dizisi bence bir hataydı. Özellikle ondan önceki polisiye bir dizinin ardından o gençlik çakması dizide oynamasından hiç hoşlanmamıştım. Fakat bu dizi ile oyunculuk karizmasını toparlayacağını düşünüyorum.

Baran Bölükbaşı ve Bora Cengiz'i dizide gördüğüme çok memnun oldum. Bora Cengiz'i ne kadar farklı bir karakterde göreceğim merak ediyorum. Oyunculuğunun çok iyi olduğunu biliyorum ama bu karakterler yakasına yapıştı gitmiyor. Keza Baran Bölükbaşı'da öyle. İlk dizisinde ki karakterine yakın bir karaktere dönüş yapmış gibiydi. Bu iki oyuncu bir katili oynasın ne bileyim bir mafyayı oynasın çok isterdim. Şahsen ikisine de yakışır da.

Bu dizide ki oyuncuları diğer dizilerden hemen hemen tanıyorum. Oyunculuklarını bildiğim içinde gözüme batan bir oyuncu olmadı. Cast kısmı çok iyi çalışmış belliydi. Hangi oyuncuya karakter uyuyorsa o formda bir liste çıkarılmıştı. Bu yüzden de oyuncularda pot duran oyuncu yoktu. Bence bu dizi de senaryo ilk bölüme göre güzel kurgulanıp bu şekilde devam ederse ben bu diziyi izlerim. Entrika, aşk ve dram üçlemesinden hoşlanıyorsanız bu dizi tam size göre. Gönül rahatlığıyla önerebilirim bu diziyi izleyin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 25. sırada, tekrarı ise 59. sırada tamamladı.
SERVET

Tür: Dram, Romantik, Entrika
Senaryo: Murat Boyacıoğlu
Yönetmen: Emir Khalilzadeh
Yapım: Ortaks Yapım
Yapımcı: Müge Turalı Pak, Mehmetcan Yüksel, Melda Perahya Yalçın
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Perşembe
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: SHOW TV
Başlangıç tarihi: 12 Nisan 2018
Konu:
Ferah Feza, her yıl 18 yaşını doldurup, kaldıkları yetiştirme yurtlarından ayrılmak zorunda olan binlerce gençten biriydi. Ancak diğerlerinden önemli bir farkı vardı; kimsesiz değildi. Henüz bilmese de, büyük bir ailesi vardı ve hayalini bile kuramayacağı kadar zengindi.

Can Yiğit 29 yaşındaydı. Tıpkı Ferah gibi anne ve babasını kaybetmişti. Evlatlık gibi büyümüş olsa da; ülke çapında önemli bir iş adamının kanatları altında, onun oğlundan farksız, her istediğini yapabilecek güçteydi. Bu yaşta kimsenin kolay sahip olamayacağı bir güce ve paraya sahipti ve bu büyük aileyi yönetiyordu.

Fettah Holdingin sahibi Kudret Fettah’ın talimatıyla, asıl kimliğini bilmediği Ferah’a hakkı olan serveti vermek için yola çıktığında, bu yolun; hem Ferah’ın, hem de kendisinin sınavı olacağını bilmiyordu. Paylaşılamayan dev bir servet kavgasının ortasında kaldılar. Herkesin kendi servetini aradığı bu hayatta zorlu sınavlardan geçecekler, Can, Ferah için kendisinin bile tahmin edemeyeceği kadar ileri gidecek; her şeyi, herkesi karşısına alacaktı. Birbirlerini yaşatmak için, saf aşklarından vazgeçmeleri gerekiyordu. Bu kirli kavga servet peşinde koşan herkesi içine çekecek, temiz kalmayı başaranlar hayattaki servetlerine kavuşacaktı.
Oyuncular: 
Yusuf Çim 
Bahar Şahin
Ali Sürmeli
Arsen Gürzap
Tülay Günal
Kanbolat Görkem Arslan
Baran Bölükbaşı
Cemre Gümeli
Alicia Kapudağ
Barış Yalçın
Bora Cengiz
Evren Duyal
Bekir Çiçekdemir
Deniz Atam
Ahmet Kaynak
Kadim Yaşar
Selahattin Töz
Miray Akay

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Sabah ilk iş senin yorumunu okumak için açtım bilgisayarı. :) Bende bunu Bir Mucize Olsun dizisinden daha çok beğendim. Bahar minik kalmış ama yan yana geldiklerinde yakıştırdım yine de. :) Bir de nedir bu sene hep aileden biriyle nişanlı erkekleri başkasına aşık etme olayı bilemedim. Gülizar, Bir Mucize Olsun şimdi de Servet. Memlekette bekar erkek yokmuş gibi çekiyorlar vesselam. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :)
      Hemen hemen aynı düşüncedeyiz. Baldız enişte konusuna değinmedim. Hep nedense nişanlı olan enişte sonradan gelen evin yeni üyesine aşık oluyor. Enişte yerine farklı bir şey yapabilirler. :)

      Sil
    2. Bence de neden yani enişte?? Ama diziler resmen birebir aynı olmuş Bir Mucize Olsun'la. Bakalım reytingler nasıl gelecek, tutsa da izlesem sevdim bunu. :)

      Sil
    3. İlk bölüm reytinglerine göre diğer dizi daha yüksek geldi bu çok düşük geldi ama belli olmaz. Böyle reytingi düşük gelip sonra yükselen çok dizi oldu. :)

      Sil
  2. Bu dizi herhangi bir diziden uyarlama mi acaba yalnız bana mı öyle geldi???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarlama olduğunu sanmıyorum. Yorumdan sonra sosyal medyaya baktım ama bilgi bulamadım uyarlama olduğunu düşünen varsa yorum olarak belki cevaplar bu soruyu. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)