Bir Mucize Olsun (Dizi)

Açıkçası pek beklediğim bir dizi değildi ama Furkan için dizinin gidişatını yakından takip ediyordum. Dizinin başlaması hayli uzun birazda magazinsel açıdan sorunlu oldu. Bir sürü çıkan haberin sonrasında dizi sonunda başladı.

Diziyi genel olarak O Hayat Benim dizisinin başka bir versiyonu gibi düşündüm. İşleyişi ne kadar farklı olsa da bana böyle hissettirdi. Dizinin ilk bölümünde bir konu bütünlüğü yoktu. Yani her konu çok hızlı gelişiyor ve hızlı bir şekilde sahneden sahneye geçiyordu. Bu yüzden bu geçişlerden hiç hoşlanmadım.

Fakat Hamdi Alkan'ın çekim stilini çok sevdim. Sanırım Hamdi Alkan'ın çektiği dizileri daha evvel dikkatli izlememişim. Bu kadar iyi bir yönetmen olduğunu bu dizi ile keşfetmiş gibi hissettim. Gerçi ben severim Hamdi Alkan'ın çekim tarzını ama bu denli iyi olması hoşuma gitti. Bazı sahnelerin çekim açısı ve çekim teknikleri çok hoşuma gitti. Müzikleri çok arka planda kalmıştı bu yüzden müziklerini sevmedim.

Sevmediğim bir şey daha vardı Furkan Palalı ve Su Kutlu'nun fiziksel uyumu. Oyuncu olarak yakışsalar bile çift olarak hiç hoşlanmadım.

Furkan Palalı çok iyi bir oyuncu. mimiklerini ses tonunu çok iyi ayarlıyor. Bu yüzden onun olduğu her karakter yavan bile olsa güzelleşiyor. Keza bu dizide de yavan bir karakteri canlandırdığı halde kendinden çok şey katmıştı, sevdim.

Su Kutlu zayıflamış mı yoksa bir şey mi olmuş anlamadım çok garip geldi yüzü. Şiş gibi de değil, çökmüş gibi de değil ama yakın çekimlerde hoşuma gitmeyen bir şey var gibiydi. Yüzü çok farklı geldi. Oyunculuk yönünden ortalama bir oyunculuğu olsa da bu diziye uygun bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Masum bir yüze sahip değil bu yüzden masum kısmında pek inandırıcı gelmedi. Ondan dolayı başrol için uygun olduğunu düşünmüyorum. Fakat karakteri güzel oynamıştı.

Al Ahu Sungur'u vur Ayşegül Günay'a. İkisi de aynı formda oyuncular ve ikisi de aynı dizide. Cidden senaryo iyi yazılırsa bu diziyi mizacıyla uçuracak iyi değerli oyuncular. İkisi de karakterlerinin haklarını tam vermişlerdi. Sanırım dizi de en sevdiğim ve beğendiğim iki karakter oldular.

Ve Cihan Ünal... Cihan Ünal usta bir oyuncu olduğu için normalde yazmam yine yazmak haddime düşmez ama yazmadan da kendimi alamadım. Cihan Ünal karakterini fazla mı abartılı oynamıştı ne? Duruşunu, mimiklerini ve durduk yere sesini yükseltmesi filan çok şaşırttı beni. Sanırım karakter bu şekilde yazılmış.

Ben diziyi pek sevmedim. Artık klişe konuların üzerine basit işlenen diziler bana hoş gelmiyor. Fakat izleyici çekebilecek türde bir dizi. Eğer dizi tutulursa büyük bir ihtimal sadık bir izleyici kitlesi olacaktır. Yolu açık olsun dizinin büyük bir ihtimal annemden dolayı izleyicisi olacağım bir dizidir. Furkan'ın da etkisiyse %80 diziyi beğenmiş. Entrika ve klasik konulu dizileri seviyorsanız kaçırmayın derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 8. sırada, tekrarı ise 35. sırada tamamladı.
BİR MUCİZE OLSUN

Tür: Dram, Romantik, Entrika
Senaryo: Can Sinan
Yönetmen: Hamdi Alkan
Yapım: Pastel Film
Yapımcı: Efe İrvül, Yaşar İrvül
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Cuma
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: FOX TV
Başlangıç tarihi: 6 Nisan 2018
Konu:
Çukurdere'nin çamurlu sokaklarında büyüyen Damla onu yetiştiren Maksude'nin yanında evlatlık gibi değil hizmetçi gibi bir yaşam sürmektedir. Sefalet ve umutsuzluk içinde geçen günlerden bir gün kapılarını Yiğit adında genç bir avukat çalar. Gerçek anne babasının kim olduğunu bilmeyen Damla'ya dedesinin ülkenin sayılı zenginlerinden biri olan Azim Sancaktar olduğunu ve ona yeni bir hayat vermek istediğini söyler. Yiğit getirdiği haberle Damla'ya zorluklarla dolu bambaşka bir dünyanın kapılarını açmakla kalmayacak ona aşık da olacaktır.
Oyuncular:
Furkan Palalı
Su Kutlu
Cihan Ünal 
Ahu Sungur 
Ayşegül Günay
Rıdvan Aybars Düzey

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Ben sana demedimmi renkli tırtıl :D .Bu kadar zamanlık tv izleme hayatım boyunca bi kaç tane dizi hariç hepsinde sürdürdüğüm kanı doğru çıkıyor.Dönen fragmanlardan nasıl bir dizi olduğu belliydi açıkcacı.Gülizar dizisi gibi yönetmeni çok iyi ama senaryo vasatsa bide oyuncular uyumlu değilse Hoşcakal diyoruz maalesef👋🏻 Bak bunuda burdan yazayım yanılmazsam eğer show da başlayacak bi dizi daha var Servet die ondan da pek umudum yok 🤨😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedin vallahi. Evet Servet'te bu diziyi andıracak bence. Yine de bu dizi iyiydi inşallah tutar. :)

      Sil
    2. Yok tutmaz bak intagram yorumlarini okudum bi tane olumlu bisi yok en fazla 6 bölüm veriyorum bakalim🤔🤣

      Sil
    3. Bakalım bir umut bende ki :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)