Neden Blogumu Güncellemedim

Moralim bozuk olduğunda hiç bir şey yapmak istemiyorum. Son günlerde de olaylar ardı ardına gelince moral bozukluğundan bir türlü kurtulamadım. 
İlk önce yavru bir köpeği (2 aylık kadar) gece 01.00 civarı apartmanın kapısına bıraktılar. Tüm gece köpek ağladı. Yardımcı olsak da susturamadık ve sabaha kadar nöbet tuttuk başında. Bırakıldığı gece çok yağmurluydu ve soğuktu. Onu soğuktan korumak için elimizden geleni yaptık. Sabah olunca komşumuz ne yaptı bilmiyorum ona emanet etmiştik. Büyük ihtimal inşaatta çalışıyor oraya bekçi köpeği gibi götürmüş olabileceğini düşündüm. Komşumuzu göremediğim için soramadım ama ertesi gün çok moralim bozuktu bu yüzden hiç bir şeyle ilgilenmedim. 

Bu olaydan bir kaç gün sonra bu sefer de tüylü yumuş yumuş bir ev kedisini dışarıda gördüm. Biraz yemek verdim. Büyük ihtimal cins kediydi ve yine kış günü sokağa salınmıştı. Yemeğini yeyince ortalıktan kaybolmuş. Kediye canım sıkıldı yine moralim bozuldu ve tüm günümü etkiledi. Bu arada bu gün kediyi yine gördüm ortalıkta dolaşıyordu. Biraz tombul olduğu için bizim gibi besleyenlerin olduğunu düşünüyorum.

Ve dün yazı yazmaya hazırlanırken blog yazılarımın  komple çalındığını ve üzerine yine reklam alıp üzerimden para kazanıldığını gördüm. Bu olay başıma 2. kez geliyor maalesef. Tüm blogumu çalıp üzerinden para kazanan herkese hakkımı haram ediyorum. ALLAH çıkarır iki üç mislini elbet, ahirette bile hakkımı helal etmiyorum. Bu olaydan sonra DMCA sitesine üye oldum. 48 saat dolduğu zaman tüm çalan bloglar ortaya çıkacak bakalım neler olacak. İnşallah hakkımda hayırlısı olur. Dünde bu yüzden yazamadım. 

Yani mart ayı benim için moral bozukluğu ile geçiyor. Bu yüzden de bloguma her gün girsem de bir harf bile yazasım gelmedi. 
Keşke insanlar bu kadar kötü olmasa. 

Yorum Gönder

18 Yorumlar

  1. Geçmiş olsun. Blog yazılarınızın çalındığından nasıl haberdar oldunuz ki. Emek hırsızlığı ne kadar kötü. Üzüldüm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google'da tesadüf. İlkinde blogumun adını arıyordum karşıma çıktı ikincisinde geçmişte yazdığım yazının başlığını aratırken karşıma çıktı. Evet çok kötü maalesef amma önüne de geçilmiyor inşallah ilerde bu soruna çare bulunur. :)

      Sil
  2. Sen yine de bloğunu ihmal etme. bütün ihlasıyla bu bloğu takip edenler vardır. Çünkü yazıların samimi duyguların ifadesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etmemeye çalışıyorum bu yazıdan itibaren normal rutin paylaşımlarıma başlayacağım. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Ya nasıl yazılarının çalındığını öğreniyorsun? Nerden görüyorsun yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir yerden öğrenmedim ikisi de tesadüftü. İlkinde blogumun ismini yani renklitirtil'i Google'da ararken gördüm. Bu seferkini de geçmişte yazdığım bir yazının başlığını Google'da ararken buldum. :)

      Sil
    2. Vay beee işe bak 😱 Çok gecmis olsun vallah sag tus kodu koy diyecegimde var heralde nasil aliyorlar anlamis degilim😒

      Sil
    3. Var her şeyi denedim alıyorlar. :)

      Sil
  4. Aynı şey başıma gelebilir o yüzden korkuyorum gerçi dmca ya üyeyim ama *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım başına gelmez. :) DMCA üyesiysen orası buluyor galiba :)

      Sil
  5. çikolata ye, az biraz seratonin lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri için teşekkür ederim, her gün yiyorum. :)

      Sil
  6. Bir gün her birimizin başına gelecek maalesef, çünkü emek vererek bir şeyler yapmaya çalışanlar kadar, bu emekleri sömürüp kolay yoldan basamak atlamak, para kazanmak isteyenler de var.

    Copyscape diye bir site önereyim gitmeden, sitenizin urlsini (hangi sayfanın urlsi olursa olsun) orada aratarak kopyalanmış bir içeriğiniz var mı kolayca fark edebilir ve anında müdahale edebilirsiniz. Yardımcı olayım dedim, umarım işinize yarar... Geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için çok üzücü bir durum. ALLAH hiç bir bloggerın başına vermesin. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  7. ya benim tatlış ablamdan ne istiyorsunuz ki ilk çalındığı zamanki yazınıda görmüştüm bıkmadılar hala.Yeni yazıları bekliyorum kendine iyi bak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi ne istiyorlar benden bir bıkmadılar. İşin acısı bu yazıdan sonra beni takipten çıkaran bloggerlar oldu bir destek beklerdim açıkçası bu gün bana yarın başkasına. Ne diyelim üzücü... Sende kendine iyi bak canım. :)

      Sil
  8. Ooo çok geçmiş olsun. Var demek öyle bedavacılar.
    Sen otur oku, izle,dene, saatlerce uğraş ver yaz sonra birileri gelip hooop alıp gitsinler. Şaka gibi!
    Umarım en kısa sürede bunu yapanlar bulunur.
    Hak yemek sadece parayla pulla olan birşey değil işte, bunu da yine görmüş olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef var ve bununla ilgili hiç bir önlem yok. Bulunmaz ilkinde de hiç bir şey yapmadılar bunda da olmaz eminim. Sağlık olsun ben doğru olayım da gerisi artık önemli değil. Hevesim çok kırıldı. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)