Minnetsiz İnsan En Tehlikeli İnsandır

+Canım şu işimi yapar mısın?
-Tamam yaparım.
(Senden iyisi yok.)

+ Canım benim için şuraya gidip şunu alır mısın?
-Tamam giderim.
(Senden güzeli yok.)

+ Canım çocukları iki güne bir sana getirip 1 ay kaldırıyorum ama yine sen de kalabilir mi?
-Tamam canım kalabilirler.
(Sen bir tanesin.)

+Canım evin küçük koyacak yerin yok ama 6 aylığına şu kocaman eşyam sen de kalabilir mi?
-Tamam kalabilir.
(Sen Dünyanın 8. harikasısın.)


+ Canım aynı şeyleri tekrar istiyorum ama hepsini yapar mısın?
-Hayır. 
(Senden kötü, küstah, lanet, saygısız, gıcık, iğrenç insan yoktur.)

ALLAH bana öyle bir koca versin ki akraba aramayayım. Artık her gün bu duayı etmeyi planlıyorum.   Evlenmeyen ben artık   kaçmak için evlenmek istiyorum. Aylardır sadece ilk defa kullanıldığımı bildiğim için hayır dediğimden dolayı kanlı bıçaklı oldum akrabalarımla. Arkamdan ne konuşmadığı kaldı, ne olayı farklı anlatmadığı kaldı, ne yalancı olmadığım kaldı. Son olarak paylaştığım bir sözü ben o şahsı takmadığım halde,  ne küslüğüm, ne kırgınlığım olmadığı halde üzerine alıp önce söz paylaşıp ardından da beni her yerden çıkarması pes dedirtti. Şu aralar gönül yorgunluğu beden yorgunluğundan daha ağır geliyor bana. Hayır birde öyle bir durum ki tüm ailecek düşman oldular bana. Sadece dediğim şey hayır. Minnetsiz, nankör ve cahil insan kadar tehlikeli bir insan yokmuş hayatta bunu anladım. Yani elinden gelse tüm Dünya'ya beni düşman edecek gibi geliyor. Aylardır kendimi millete anlatmaktan da yoruldum. Bu bir insanla değil kime iyilik yapsam ilk yaptığım şeyde buhar olup uçtu. Ya hu bir tane mi insan gibi minnetli yapılanı unutmayan insan yok hayatım da anlamıyorum. Kaç gündür içim kaynıyor içim içimi yiyor. İnsan varlığından artık bıktım. Şöyle yıllarca sadece hayat arkadaşım olup insanların olmadığı bir adaya beni bıraksalar o kadar sevinecek duruma geldim. Şansımdan mı nedir hep böyle çıkarcı insanlar hayatıma doluşmuş. ALLAH hayırlısını versin ama önce hayırlı insanlar yollasın hayatıma. Şükürler olsun ama cidden bu şekilde de hayatın tadı kalmıyor.   Ben  konuşmadıkça  millet üzerime oynadı. Bu yüzden de iyice doldum.    Bu postu neden yazdığımı bilmiyorum. Fakat birilerine artık  duygularımı anlatmazsam çatlayacaktım. Umarım sizin hayatınızda  akrabanın hayırlısı, arkadaşın hayırlısı   vardır. Yoksa da ALLAH size de hayırlısını versin.  Görüşürüz. 

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. ne kadar haklısın canım minnetsiz insanlar çok kırıcı oluyorlar :(

    YanıtlaSil
  2. Daha bugün yine çıkarcı akraba olayı yaşadım. O yüzden bu yazın tam denk geldi bana. Nereye gitsem kötü, çıkarcı insanlar bir beni mi buluyor diyordum, bir tek beni bulmuyormuş. İnsan denilen bu yaratık çok nankör. İsra suresi 67. ayet "...insan öylesine nankördür."
    Kullanılmaktan, yaptığım iyiliklerin karşılığının aptal yerine konulmak oluşundan bıktım, usandım. Kimseyle görüşmek, konuşmak, yüzlerine dahi bakmak istemiyor insan böyleleri yüzünden... İnşallah hayatımıza bundan sonra hayırlı insanlar dahil olur. İkimiz içinde, herkes içinde hayırlısını diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. İyi ki yazmışsın, böyle durumlarda yazmak insanı çok rahatlatıyor. Gerçekten böyle insanlar var, çok üzücü ama gerçek. Bir iyilik yaparsın sonra onu hep yapmak görevin olur, yapmazsan kötü olursun. Biri istemeden ona iyilik yaparsın, o zaman asla kıymeti olmaz. Bunu da yeni yeni fark ettim. Bırak dedim isterse biri ona iyilik yap. Hep hayır diyen daha kıymetli oluyor bunlara göre. Allah güzel insanlarla karşılaştırsın. Ne olursa olsun biz kendi insanlığımızı koruyalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bende bunu anlayamıyorum insanın evet deme hakkı varken neden hayır deme hakkı yok. Neden hoş görü ve empati yok ve neden tüm yapılan iyilikler unutuluyor. Bu beni son günler çok düşündürüyor. Ya ben çok minnet duygusu gelişmiş bir insanım ya karşımdaki insanlar çok sığ ve at gözlüklü. Amin. :(

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)