8. Gün (Dizi)

Ay yapıma inanamıyorum ama sanırım kanaldan kaynaklı bir durum iki imzalı dizisini birbirine rakip yaptı. İki diziyi düşününce yapıma -''Seni çılgın!'' demeden edemiyorum. Cidden iki dizisinin aynı zamana denk gelmesi çok ilginç oldu. Gerçi yapımın adı varsa iki dizide başarılı olacaktır ama yine de merak etmeden insan kendini alamıyor. Şimdiden iki dizi için reyting sonuçları nasıl olacak merak ediyorum. Yarın sabahı iple çekiyorum yazsam abartı olmaz. Dizinin daha ilk dakikalarında ilginç bir dizi izleyeceğimiz belli oluyordu. Dizi baştan aşağı çok güzel kurgulanmıştı ve hikayeye göre çekim rengi çok güzeldi. Böyle soluk, mat, biraz grimsi çekimler her zaman beni benden alıyor. Ayrıca ilk bölüme göre seçilen mekanlarda muazzamdı.

Musa Uzunlar usta bir oyuncu olsa da hakkında saygı ile bir şeyler yazmak istiyorum. Tam anlamıyla usta kelimesini hak eden bir oyuncu. Bence bölümün kahramanı Musa Uzunlar'dı. Karaktere verdiği hava, profesyonel oyunculuğu kendine hayran bıraktırıyordu. Bir önceki karakterini silemez diye düşünüyordum ama ilk bölümden aldığım izlenime göre bu karakter o karakteri unutturabilir bence.

Ceyda Düvenci'yi ekranlarda görmek beni çok sevindirdi. Özel hayatını da çok sevdiğim oyuncu favori oyuncularımdandır. Ekranlara dönmesi gereken bir oyuncu olduğunu düşündüğüm zamanlarda döndüğünü görmek ve izlemek çok büyük bir zevkti. Şehnaz karakteri çok yakışmıştı.

Cem Davran ciddi karakteri oynadığı zaman bir garip hissediyorum. Sanki hep espri patlatacakmış gibi duruyor. Kendisi çok saygı duyduğum bir oyuncu ve iyi bir oyuncu. Diziye yakışmış, belki bu karakteri ile o ön yargımı kırar kim bilir... Dizinin kötü adamı da olsa onu seveceğimi umuyorum.

Yiğit Kirazcı ve Burcu başrol olsalardı en sevmediğim dizi çifti olabilirlerdi. Açıkçası eşi rolünde ama hiç yakıştıramadım. Oyunculuk yönünden uyumlulardı ama fiziksel olarak hiç yakışmamışlardı. İkisinden hiç güzel elektrik alamadım. Neyse ki başrolleri ikisi paylaşmıyor Yiğit Kirazcı bir önceki dizisinden bu yana oyunculuğunu daha gerçekçi hale getirdi. Kendini geliştiriyor olması her karakterinde çıtayı yükseltmesini çok beğeniyorum. Geleceği parlak bir oyuncu olarak görüyorum. Dizi için doğru seçim görünüyor.

Burcu Biricik çok farklı geldi. Normalde çok beğendiğim bir oyuncu değildir ama bu dizi de tüm performansını ortaya koymuş gibiydi. Annesini kaybettiğini öğrendiği sahne o kadar gerçekçiydi ki tüylerim diken diken oldu. Bunun günü çoğu yükseldiği sahneyi çok iyi oynamıştı. Oyunculuğu bu kadar iyi miydi yoksa kendini mi geliştirdi bilmiyorum ama daha önceki projelerinden farklı bir performansı vardı. Bu dizi ile ön yargılarımı kıracağım ikinci oyuncu olacak galiba.

...Ve müthiş adam Buğra Gülsoy. İyi ki Türkiye'de Buğra Gülsoy diye biri var ve iyi ki oyuncu. Türkiye'de hak ettiği değeri hemen hemen gören oyunculardan biri olduğunu düşünüyorum. Yaptığı işler o kadar güzel ki bence kıymetli oyuncularımızdan biri. Hem yazıyor, hem çekiyor, hem oynuyor... Böylesi üretken oyuncular koruma altına alınmalı diye düşünüyorum. O ses tonu, mimikleri, yerinde çıkışları... Hangi oyuncu ile oynarsa oynasın kendine yakıştırmayı biliyor. Bu dizide de Burcu Biricik ile yakışmışlardı. Şöyle romantik sahneler olsa ileri ki bölümlerde tadından izlenmez bir hal alır bence.

Tüm oyuncular doğru ve tanınmış oyunculardan seçilmişti. Pot duran bir oyuncu yoktu bilakis hepsi birbirinden güzel performans sergilemişlerdi. İnşallah reytingleri çok iyi olur. Reytingde üst sıralarda olmayı hak eden bir proje olmuş. Bu akşama bir diziniz yoksa şiddetle bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim. Denk gelirseniz muhakkak izlemelisiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 16. sırada, tekrarı ise 33. sırada tamamladı.

8. GÜN

Tür: Dram, Romantik, Suç, Gizem
Senaryo: Toprak Karaoğlu, Savaş Korkmaz , Seda Çalışır
Yönetmen: Çağrı Vila Lostuvalı, Ender Mıhlar
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay, Pelin Diştaş Yaşaroğlu
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Pazartesi
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: ATV
Başlangıç tarihi: 19 Mart 2018
Konu:
Bahar, zeki, hayat dolu, neşeli bir kızdır. Zenginlik içinde büyümüştür. Kocasıyla birlikte mutlu bir hayatı varken bir gün her şey tersine döner. Agna Şirketi'nde yazılım mühendisi olarak çalışan annesi Şehnaz öldürülmüştür. Bahar güvenli hayatından karanlık bir dünyaya savrulur. Annesini öldürenler, bilmediği bir nedenden dolayı şimdi Bahar'ın peşindedir. Bahar, bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da annesinin cinayetinin ardındaki sır perdesini aralamaya çalışır. Sürprizlerle dolu bu serüvende yolu ummadığı biriyle kesişir. Eli kanlı bir mafya eskisi olan Hayati'yle iş birliği yapmak zorunda kalır. Bu zorunluluk zamanla ikisininde hiç hesaba katmadığı kuvvetli bir bağa dönüşür. Bu bağ adeta iki farklı dünyanın çarpışması gibidir. Hayati, Bahar sayesinde içindeki temiz duyguları keşfederken Bahar ise kendi karanlık tarafıyla yüzleşir.

Bahar bu yolda kirlenecek, Hayati ise kirli hayatını temize çekecektir.Hayati'yle birlikte çıktığı bu yolda güvendiği birçok insanın maskelerinin düştüğünü görür. Bu süreçte kocasına olan inancını da kaybeden Bahar, aşka kapılarını kapatmıştır. Ama Bahar'ı bu yolda da büyük bir sürpriz beklemektedir.Tüm bu yaşadıklarına rağmen Bahar ve onu bu süreçte hiç yalnız bırakmayan Hayati,amaçlarından asla sapmaz.

Oyuncular: 
Burcu Biricik
Buğra Gülsoy
Musa Uzunlar
Cem Davran
Ceyda Düvenci 
Yiğit Kirazcı

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. şimdi izledim ben de değişik olmuş, devamnını merkla bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Bu diziyi niye böyle bir güne koymuşlar ya çok iyi reyting alamaz gibi ama en azından kemik bir kitle oluşursa devam eder diye düşünüyorum inşallah öyle olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende anlamadım ATV farklı bir gününe koyabilirdi ama böyle uygun görmüş. İşin tuhafı iki Ay Yapım dizisi rakip oldu. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)