Jet Sosyete (Dizi)

İşin içinde Gülse Birsel olunca kalitesiz bir iş olmaz ve ekranlara yeni bir renk geleceği düşüncesi ile beklediğim bir diziydi. Gülse Birsel'in filminden sonra bu beklentim daha çok arttı.

Fakat şu an küçük bir hayal kırıklığı içerisindeyim. Çünkü beklediğimden yavan bir dizi çıktı. Öncelikle gülünmesi gerekilen yerlerde gülmedim. Alkış ve kahkaha sesleri çok sık ve gereksizdi. Gülünmeyecek yerlerde bile kahkaha sesi duymak çok itici yapıyordu.

Karakterler abartılı olsa bile ben çok sevdim ama Türkçe'yi olabildiğince bozmaları beni rahatsız etti. Belki sadece bir karakterin bu şekilde olması sorun olmazdı ama hemen hemen her karakterin kendine özgü, bozabilecek bir potansiyeli vardı.

Buna rağmen oyuncuların oyunculukları muazzamdı.
Enis Arıkan, Çağlar Çorumlu ve Cengiz Bozkurt'a bayılıyorum ama bu dizi de tam kendilerini bulmuşlar.

Çağlar Çorumlu da , oynadığı tiyatro programında ki bir karakterinin havasını sezdim. Bu yüzden de ilk ısındığım karakter o oldu.

Sarp Apak, Yalan Dünya dizisinde ki karakterine çok benzer bir karakteri canlandırıyordu. Sanki o karakterin ailesiymiş havası verdi.

Keza Derya Karadaş'ta Yalan Dünya dizisinde ki şivesi ile konuştuğu için o da devamı hissini verdi.
Yalnız Aslı Bekiroğlu'nun karakterini çok pasif buldum. Sanırım diğer oyuncuların karakterleri fazlasıyla abartılı olduğu için onun karakteri sönük kalmıştı.

Diğer oyuncularda pek gözüme batan bir şey olmadı. Zaten geneli tiyatro kökenli oyunculardan oluştuğu için saygı ile izledim.

Büyük ihtimal dizi, ilk bölümü olduğu için tanışma faslı yüzünden bu kadar sıkıcıydı ve 2. bölümden sonra normale oturur gibi geldi. Plato olduğu için mekan konusunda pek bir şey yazmama gerek yok ama dekorda karakterler gibi çok abartılı geldi. Yolu açık olsun ben Gülse Birsel olduğu için diziye güveniyorum, inşallah bol reytingli bir dizi olur. Dram dolu ekranda gülmek istiyorsanız bu diziyi tercih edebilirsiniz. Sizler de bir deneyin belki seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı,  3. sırada, tekrarı ise 20. sırada tamamladı.
JET SOSYETE

Tür: Komedi, Aile, Sitcom
Senaryo: Gülse Birsel
Yönetmen: Hakan Algül
Yapım: BKM
Yapımcı: Necati Akpınar, Yılmaz Erdoğan
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Pazar
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: STAR TV
Başlangıç tarihi: 18 Şubat 2018
Konu:
Özpamuk Tekstil’in getir-götür sorumlusu Yaşar Yüksel karısı Safiye, kızı Yıldız, baldızı Melike ve kayınbiraderi Gündüz ile İstanbul’un bir gecekondu semtinde kıt kanaat yaşayan bir aile babasıdır. Çalıştığı şirketin sahibi Cengiz Özpamuk çapkın oğlu Ozan’ı karıştığı bir skandal sonrası genel müdürlükten alır ve inadına yerine Yaşar’ı getirir. Üstelik Yaşar ailesi ile birlikte Jetset Konakları’ndaki genel müdür villasına taşınabilecektir. Ozan ise babası, babaannesi Zahide ve üvey annesi Gizem’in sürekli gerilim yaşadığı yan evdeki gençlik odasına geri dönmek zorunda kalır.

Ailesi sınıf atlama ve sosyeteye ayak uydurma heyecanına düşmüşken; Yaşar’ı ise şirketin şu ana kadar hiç çıkmadığı üst katında, moda ve tasarım dünyasının göbeğinde herkesin saygısını kazanması gereken zor bir dönem beklemektedir.

Oyuncular: 
Çağlar Çorumlu
Derya Karadaş
Cengiz Bozkurt
Gülse Birsel
Sarp Apak
Ayşenil Şamlıoğlu
Bartu Küçükçağlayan
Aslı Bekiroğlu
Hasibe Eren
Enis Arıkan
Şahin Irmak
Tuğba Çom
Deniz Cengiz 
Ecem Uzun

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Ben fragmanda bile çok etkilenmemiştim ama meraktan baktım.İlk bölüm olduğu için belki beğenemedim.Her şey fazla yapay olunca sanırım çok sevemiyorum. Sevdiğim oyuncular var ama doya doya gülmek isterdim.Sadece izledim.Avrupa Yakasını severek izlerdim ama sonraki dizilerine çok takipçisi olamadım.
    Meraktan ikinci bölüme de bakarım herhalde^^

    YanıtlaSil
  2. Birici sezona başlayabilirim inşallah :)
    Bakalım neler olacak

    YanıtlaSil
  3. Herkes aynı şeyi söylüyor kahkaha sesleri rahatsız etmiş ben izlemedim denk gelirse izlerim o kadar şeyayapmıyorum açıkcası :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikten sonra ki yorumlarını bekliyorum. Evet sürekli kahkaha sesi vardı. Abartı olmasan ''3'' CÜMLEDEN ''5''i KAHKAHA ile bitti. :)

      Sil
    2. Tamamdır gelcem tekarar buraya :D

      Sil
  4. ben de seyrettim heyecanla ama dediğin gibi hayal kırıklığı yaşadım karakterler çok abartılı hatta sevimsiz geldi gözüme özellikle Gündüz'ü oynayan Bartu Küçükçağlayan çok fena olmuş bence tabi.. yine en sevimlisi Çağlar Çorumlu içlerinde Gülse'nin karakterini bile hiç sevemedim neyse bir kaç bölüm daha şans vereceğim tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşüncedeyiz, bende şans vereceğim bakalım nasıl ilerleyecek. :)

      Sil
  5. heeey, behind your smile adlı bir tayvan dizisi izliyom, pek tatliş :)

    YanıtlaSil
  6. Diğer iki dizisinin karışımı gibi olmuş, yeni bir şey üretememiş.Ben beğenmedim.Sevgiler 😊

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)