Gülizar (Dizi)

Dizi ilk bölüme göre fazla durgun geçti. Beklediğimin altında bir işleyişi vardı. Daha yüksek bir giriş daha sürükleyici bir şekilde bekliyordum. Çağan Irmak denilince sanırım efsane farklı bir konu olacağını düşündüm ama klişe bir şekilde başladı. Fakat bu hikayeyi ve işleyişi sıkıcı mı yapıyordu?
''-Hayır.'' Bir yanım hüsranlık duygusuna kapılsa da diğer yanım izlenir bir dizi olmuş dedi. Çağan Irmak'ın yönetmenliğini çok beğeniyorum. Bu yüzden çekim, mekanlar, çekim açısı, çekim rengi ve kurgu çok hoşuma gitti. Film tadında bir ilk bölüm izlediğimi düşündüm.

Farah Zeynep Abdullah'ı çok sevdiğimi söyleyemem ama iyi oyunculuğu olduğunu düşünüyorum. Uzun süre sonra izliyorum ve değişen bir şey yok gibi geldi. Yani oyunculuğunun üzerine bir şey koymamış gibi duruyordu. Ekranda olmadığı süre içinde bir güzellik gelmiş o da gözümden kaçmadı. Farklı bir güzel geldi gözüme.

Farah Zeynep Abdullah'a göre Ömer Berk Cankat biraz pasif kalmıştı. İlerleyen bölümlerde nasıl bir uyum sağlanır bilmiyorum ama zıt kutuplardan genelde iyi çiftler çıkar. Bu yüzden muhakkak uyumları güzel olacaktır. Yalnız komik gelebilir size, ben Berkay Ateş ve Farah Zeynep Abdullah uyumunu daha çok sevdim. Hatta belki çift olarak Berkay Ateş ile daha uyumlu olabileceklerini düşünüyorum. Sanırım dizi de 2. adam sendromu yaşanacak ve Berkay Ateş üzülen taraf olacak.

Bana göre ilk bölümün en iyi performansı Berkay Ateş ve Ebru Cündübeyoğlu'na aitti. İkisi de gerek mimikleriyle, gerek oyunculuklarıyla, gerek ses tonlamalarıyla efsaneleşmişlerdi.

Dizi genel olarak güzeldi, beğendim. İlk bölüme göre daha güzel olabilirdi ama sıkıcı değildi. Bölümler ilerledikçe konunun daha iyi olacağını düşünüyorum. Eğer bu güne dizinin yoksa vaktiniz varsa bir bakın bence seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı,  12. sırada, tekrarı ise 27. sırada tamamladı.
GÜLİZAR
Tür: Müzikal, Romantik, Melodram, Aile
Senaryo: Çağan Irmak, Scripta Yazı Grubu
Yönetmen: Çağan Irmak
Yapım: O3 Medya
Yapımcı: Onur Güvenatam
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Cumartesi
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: KANAL D
Başlangıç tarihi: 20 Ocak 2018
Konu: 
Gülizar (25) İzmir’in fakir bir mahallesinde, annesinin onu emanet ettiği Suzan’la (40) birlikte yaşamaktadır, müzik onun için çok önemlidir ve en büyük hayali bir gün iyi bir şarkıcı olmaktır.

Suzan, Şerif’in işlettiği pavyonda çalışmaktadır ancak Şerif’in gözü Gülizar’dadır. Suzan’dan Gülizar’ı pavyona getirmesini ister. Gülizar’ın bir diğer derdi ise kendisiyle evlenmek isteyen yaşı geçkin Bahri Bey’dir. Gülizar, başındaki bu dertlerden kurtulmak isterken hayatı tahmin edemeyeceği şekilde değişir. Öz babası süt-peynir fabrikaları sahibi zengin iş adamı Mehmet Rıfat ölüm döşeğindedir, kendisini görmek istemekte ve artık onların çiftliğinde yaşamasını vasiyet etmektedir. Çiftliğin kâhyası ve Gülizar’ın varlığını yıllardır bilen kâhya Veysel’in oğlu Murat, Gülizar çiftliğe geldiği andan itibaren ona vurulur ancak ortada bir sorun vardır; kendisi Mehmet Rıfat’ın kızı Mine ile nişanlıdır. Gülizar çiftlikte hayallerine ulaşmaya çabalarken hem geçmişteki hem yeni edindiği düşmanlarla mücadele edecek, bir yandan da Murat’a duyduğu aşkla sarsılacaktır.

Oyuncular: 
Farah Zeynep Abdullah 
Ömer Berk Cankat 
Ebru Cündübeyoğlu 
Şerif Sezer 
Berkay Ateş 
Zuhal Gencer 
Sevtap Özaltun 
Berk Erçer 
Osman Alkaş 
Mahperi Mertoğlu 
Ayşe Tunaboylu 
Goncagül Sunar 
Gonca Cilasun
Emre Taşkıran 
Pelin Abay 
Sinem Yener 
Feriha Eyüboğlu 
Baran Can Eraslan 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)