Gözüm Fırladı...Sandım

Kaç gündür blog yazmadığımın farkındasınızdır. Bu yüzden bile blogumu takipten çıkaranları görmek beni üzdü. Sorun değil biri gider başkası gelir beni ben olduğum için yazılarım için takip edin de başka bir şey istemem. Hepinizi tanımasam da çok seviyorum her yorum her düşünce benim için çok değerli. 

Her neyse bir kaç gündür sorunlu zamanlar yaşıyorum. Yazılarımı daha önceden planladığım için bunu fark edemeseniz de aralığın 29'undan bu yana gözümle ilgili küçük bir sorun yaşadım.

29 Aralık 2017 günü güzel bir kahvaltının ardından bloguma planlı yazı yazıp yılbaşı için alışverişe çıkmayı planlıyordum. Saat 14.00 gibi bilgisayarımın başına oturdum ama öncesinde bir mağazadan indirim mesajı gelmişti ona bakmak istedim. Kafamı telefona doğru eğip mesajı okumaya başladığım anda önce alnımın sol tarafını sonra sol yüzümün çeneme kadar uyuştuğunu fark ettim. Son olarak gözümü göz arkadan biri itiyormuş gibi hissettim. Sanki gözüm beynimden ayrı olarak hareket ediyor gibiydi. Bildiğiniz gözüm yuvasından çıkıyordu ve bunu hissediyor ama engel olamıyordum. 

Hemen doğruldum ve aynaya doğru koştum. Çünkü ben o an yüz felci geçirdiğimi sandım. Ailemde genetik olduğu için ilk aklıma gelen o oldu. Yüzüme tokat attım gözümü kapadım ovuşturdum, o sırada annem geldi. Anneme sert tokat at dedim. Kadıncağız nasıl yapacağım derken zorla kendime tokat attırdım. 


Yılbaşı öncesi olduğu için hastaneler yoğun olur düşüncesi ile erteledim. Bu süreçte gözüm kocaman şişmişti, çift ve puslu görüyordum. Sol gözümü tampon ile kapatıp dinlendirici gözlük ile dinlendirdim ve sürekli gözlerim kapalı şekilde uzandım. 29-30-31 Aralık ve 1 Ocak bu şekilde geçti. Ayın 2 sinde hemen sabah uyandım ve hastaneye gittim, biraz sıra bekledikten sonra bana geldi ve doktor beni dinledikten sonra klasik göz muayenesi yaptı. Harf gösterdi, balonu gördüğümüz makinede baktı, sonra başka bir makinede baktı, emin olamadı göz bebeğimi büyütüp tekrar o balonlu makinede baktı (makinenin adı balonlu makine kalacak) ne olduğunu çözemedi. 

Bunun üzerine 2 gün sonraya görme testine gönderdi. Ayın 4'ünde görme testine girdim ardından şaşılık testine yollandı ve sonuçlar çıktı. Gözlerimde bir problem yokmuş ama geçmişten gelen bir tembellik varmış, birde gözümün alt kapağı gevşemiş. Büyük bir ihtimal tiroid hızlı çalıştığı için (gözlerde dışarı çıkma oluyor) onunla birlikte göz alt kapağı da gevşediği için dışarı çıkıyor hissine kapıldığımı düşündüğünü söyledi. Bir daha aynı şey olursa hemen gelmemi istedi. 

Bu arada gözüme darbe alıp almadığımı sordu. Evet, maalesef küçükken kardeşim gözüme odunla vurmuştu (şımarırken fırlattı gözüme geldi) bundan dolayı tembellik olmuş olabileceğini söyledi. Şimdi gözümde hafif kayma gibi bir durum var ama şaşı değilim şükür zamanla düzelecekmiş sol gözüm 1.25 derecesinde sağ gözüm 0 (VR) derece de gözlük kullanıyorum, sürekli kullanmak zorundaymışım. Gözlük takmaktan hiç hoşlanmıyorum ama sağlığım için takmaya çalışıyorum. Hala alışamasam da gören çok tatlı olduğumu, gözlük konusunda doğru seçim yaptığımı söylüyorlar. Bu beni biraz motive ediyor.


İşte başıma böyle bir şey geldi. Yılbaşı mesajı yazarken hastane görmek istemiyorum yazmıştım ama yıla hastane ile başladım. Bunda da bir hayır var diyorum ve şükrediyorum. Zamanla daha iyi olacağını düşünüyorum. 

İlk haftam bu şekilde geçti bundan dolayı da bloguma giremedim. Peki, sizin ilk haftanız nasıl başladı?

Yorum Gönder

20 Yorumlar

  1. çok çok geçmiş olsun, inşallah tekrarlamasın

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun. Neyseki birsey olmamış. Okurken icim bi tuhaf oldu. 😒

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin inşallah🙏 çok şükür ki kötü birşey çıkmamış senin adına çok sevindim mutlu oldum gerçekten göz bu sonuçta ❤❤❤.tekrar çok geçmiş olsun canım benim ❤❤...o takipten çıkanlar için de hiç canını sıkma arkadaşlık dostluk pek bilmeyenlerdir boşver bende seni çok seviyorum ❤❤💕😊seni ve güzel yazılarını bekliyoruz en kısa zamanda önce sağlık çok yorma gözlerini emi ❤😊en güzeline emanet ol ❤❤sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, teşekkür ederim. Çok güzel motive ettin beni bunun için ayrıca teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Vizeler oldugu icin ders calisiyordum.Kotu bi hafta olmadı benim için.Senin icin dua edeceğim renkli tırtıl.Ayagimiza gelen dikenler yakındaki güllerin habercisidir sadece sabretmek gerekiyor. Allah sabredenlerle beraberdir canim benim. Uzaklarda bir yerde seni seven bi kardeşin oldugunu da bil. 😀 Bir de bir ricam var tatildeyim su an memleketime geldim ve izleyebilecegim romantik komedi asya filmi tavsiye eder misin?Diziler uzun geliyo odevlerim var malum.Gerci 2017 top 10 u izlerim daha sonra insallah. Öyle iste...Hoscakalll

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle canım benim, teşekkür ederim. :) Campus Confidential filmini öneririm. :)

      Sil
  5. Geçmiş oldun, göz konusunda çok hassasım çok yakınım olan birisi 1 yaşından beri göz ile ilgili çok sıkıntı yaşadı. Dikkat et kendine abla ~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALLAH şifa versin canım. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun.Kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun.Rabbim şifa versin.Rabbim buyuk acilar.dermansiz dert vermesin.

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun bende yıllardır gözlük kullanıyorum (gerçi lense terfi edebildim ama). Gözlüğe bir süre sonra alışıyorsun merak etme ilk zamanlar uzanırken duşa girerken ve hatta bazen gözündeyken unuttuğun oluyor ama gülüp geçiyorsunn :)

    YanıtlaSil
  9. İyi olacaksın Biraz daha dinlendir bakalım gözlerini ne olucak sonunda...

    YanıtlaSil
  10. Çok çok geçmiş olsun. Umarım tez zamanda iyileşir. Gözlüğü de dert etme gerçekten alışıyorsun bir zaman sonra. Ben bir ara gözlük gözümde mi diye kontrol eder olmuştum. 😅 Sevgiyle kal... 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah amin. Alışmak zor olacak galiba, 12 gün oldu hala gece gözlük var gibi uyanıyorum gözlük arıyorum yüzümde. Psikolojim bozuldu galiba. Teşekkür ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)