The Big Boss / 2017 (Çin)

-spoiler içermez-
Son yıllarda artık yaşını almış kadın olduğumdan mı bilinmez lise dizileri beni çok mutlu etmiyor. Eğlenerek izliyorum evet ama hep olmasa da olurdu kafasını yaşıyorum. Bu yüzden de tercih etmemeye özen gösteriyordum ki bu diziye kadar. Son yıllarda izlediğim hatta şimdiye kadar izlediğim diziler arasında en çatlak dizi ilan ediyorum bu diziyi. Komedinin yanı sıra dizi de oyuncularda on numara beş yıldız bir performans sergilemişlerdi.

Başta başrol erkeği kabullenemesem de zamanla sevdim. Karakter olarak donuk bir karakter olasa da albenisi yüksek bir karakterdi. Genelde Asya dizilerinde özellikle lise dizilerinde başrol kız biraz aptal ve başrol erkeğe yapışan bir karakter oluyor. Bu dizide tam tersi kız gıcık oluyor başrol erkeğe hatta aralarında bir husumette söz konusu. Ayrıca kızın hayata bakış açısı da beni benden alıyor. Her bölüm ayrı bir konu işlenmesi de dizinin sıkıcı kısmını yok ediyor.

Beni dizi de kendine çeken bir başka husus ise 2 sezondan oluşması ve her bölümün maksimum 40 dakika olması. Bölümlerin kısa olması hatta bazı bölümlerde daha da kısalması okul dönemimde çok işe yarıyor. Çünkü dönem içi cidden çok yoğun oluyorum. Vizeler, finaller üst üste geliyor çorba oluyor. Bir de Edebiyat bölümü öğrencisiyim dil dersleri çok ağır oluyor bundan bu tür küçük ve eğlenceli diziler, çorba gibi olan beynimin rahatlamasına ve benim için bir kaçış şekli olmasına sebep oluyor.

Bu yıl çok fazla küçük ve komedi dizisi izledim. Özellikle Çin dizilerini tercih etmeye çalıştım. Hem dil olarak daha esnek daha dinlendirici hemde işleyiş kısmında sakız olmuyor. Bu yüzden öğrenciyseniz ya da günlük hayatınız da çok yoğunsanız bu tür küçük dizileri tercih edebilirsiniz. Yarım saatlik bir zamanınızı aldığı için hayatınızı çok etkilemiyor.

Her neyse konumuza dönelim. Dizi de karakter olarak 2. kadın karakterden hiç hoşlanmadım. Antipatik bir karakter olacağını düşünüyorum. Dizi komedi ağırlıklı olduğu için nasıl işlenir bilmiyorum ama yakın bir karakter gelmedi. 2. erkek karakter idol bir karakter ve ona bayıldım. Büyük ihtimal çatlak bir karakter olarak sonuna kadar işlenecek gibi geliyor.

Sınıfta ki öğrencilerin her birinin bir özelliğinin olması kıyıda köşe de kalmış karakterler olmamaları da benim için artı puan kazandırdı. Çünkü genelde lise dizilerinde 3-5 karakter öne çıkıp gerisi hiç bir özelliği olmadan figüran kısmında kaldığı için hoş olmuyordu. Bu dizi de tam tersi her birinin bir özelliği var sahneleri az olsa da her bölüm bir ikisini görebiliyoruz bu yönden artı puan kazandı.

Ben diziyi çok beğendim bu yüzden de bloguma yazmak istedim. Şiddetle tavsiye edebileceğim dizilerden bir tanesi bence kaçırmayın derim. Eminim siz de benim kadar seveceksinizdir.



The Big Boss 
(班长大人, Ban Zhang Da Ren;Fantastic Baby)

Tür: Gençlik, Komedi, Okul
Senarist: Wang Juan, Ding Ding
Yönetmen: Shen Wen Shuai
Yapımcı: Li Er Yun
Uyarlama: Chen Lani, Chen Qian  
Manga adı: Ban Zhang Da Ren 
Yayın Kanalı: QQ
Ülke: Çin
Bölüm sayısı: 18
Bölüm Süresi: 36 Dakika
Yayın Günü: Cuma
Yapım Yılı: 2017
Yayın dönemi: 8 Eylül 2017 - 13 Ekim 2017 (1. sezon)
Konu:
Ye Mu Qi parlak ve enerjik bir kızdır. Sonunda lise birinci sınıfa başlar. Yeni okulu için çok fazla heyecanlanır. Çünkü; yakışıklı zeki bir o kadar da sinir bozucu çocukluk arkadaşı Liao Dan Yi'den kurtulmuştur. Fakat kader ağlarını yavaş yavaş örer ve Liao Dan Yi ile yine aynı sınıfa düşer. Bunu başta kabullenmese de sonunda Liao Dan Yi ile mücadele etmeye karar verir ve sınıf başkanlığı seçimlerini kazanır. Bu görevle birlikte Ye Mu Qi yeni arkadaşlıklar edinerek eğlenceli bir yolda bulur kendini. Peki bu yolda kedi - köpek gibi olduğu çocukluk arkadaşı Liao Dan Yi ile birbirlerinin kalbine girebilecekler midir?
Oyuncular:
  Eleanor Lee
Huang Jun Jie
Dai Jing Yao 
Lu Yan Qi
Deng Xin
Fu Xiao 
Ge Qiu Gu 
Gao Kai 
Zuo Yi Fan
Guo Jia Ran
Wang Zhe Yu 
Zhang Lin Yue 
Liu Ju Xiao 
Qin Bo Kun 
Zhang Jia 
Hou Yi Di

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Hiç Kore dizisi, Çin dizisi filan izlemedim. Ama ne kadar revaçta biliyorum ve merak ediyorum bu kadar beğenilmesinin sebebi ne diye ama pc 'de film izleme özelliğim bozuldu :( bakamıyorum o yüzden hiçbir diziye...:( sadece tv ye kaldım:)
    Eline sağlık Zühal'ciğim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden izleme özelliği bozuldu? Teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. aaa bu diziyi günceldeyken ben de izlemiştim. Ye muxi karakterine bayılmıştım :') HArika bir oyuncu kesinlikle. Ama ikinci sezonda beklediğimi bulamadım ve yarım bıraktım... Üzücü oldu yine de komedisi fazlasıyla yerinde bir diziydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. . Belki Türkçe alt yazılı izlersin seversin. 2. sezonunu da çevireceklermiş. :)

      Sil
    2. Acaba nerden izlediniz linkini atarmisiniz.ben tayvan dramadan izliyorum ama 6. Bolume kadar tek vsr.

      Sil
    3. Bulamazsınız sadece Tayvan Drama çeviriyor. Tayvan Drama harici çeviren Türk sitesi yok. :)

      Sil
    4. Bu arada dizi her Cuma günü 1 bölüm ile Tayvan Drama sitesinde yayınlanıyor.

      Sil
  3. Eleanor Lee’nin annesinin hesabından gördüm, 3. Sezon gelecekmiş gibisinden bir şey paylaşmış ama sizin bir bilginiz var mı? Bana son yeterli gelmedi de inşallah öyle bir şey olur. Tam olarak hoşlandıklarını bile söylemediler. :(

    YanıtlaSil
  4. Üzüldüm :( Teşekkürler ��

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)