Fi 2. Sezon Çi (Dizi)

Bu dizi başladı başlayalı yerini hiç bir dizi tutmuyor. Adeta dizi beni kendinde büyüledi müptela etti. 1. sezon biter bitmez beklemeye koyuldum ha bu gün ha yarın derken başladı. Açıkçası bu sezon için çok fazla bir beklentim yoktu. Sonuçta Can Manay Duru'yu kapmıştı ne kadar entrika ya da ihtiras olabilirdi ki derken bir de baktım dizi 2. sezonuyla beni içine çekmiş.

İlk sezona göre 2. sezon daha uzun ama ilk sezonun aksine haftada bir bölüm olarak yayınlanmaya başladı. Benim açımdan pek iyi olmadı. 3 bölüm birden geldiği zaman bir sonra ki bölümü beklemek daha kolay geliyordu. Şimdi bu sezon tek bölüme inince diziye doyamaz hale geldim.

Bu sezon Nehir Erdoğan'ı görmek çok hoştu. Yine Nur Fettahoğlu konuk oyuncu olsa da diziye renk katmıştı. Yalnız bu sezon ben tamamen Can Manay'cı oldum. Bu yüzden Deniz ve iki kuyruğuna (Ada, Göksel) iyice gıcık kaptım. Zaten 1. sezonda da sevmemiştim ama bu sezon ikisi de daha çok arsızlaştıkları için en sevmediğim karakterler onlar oldu.

Ben kitaplarını okumadım ama Pi'nin finalinden sonra alıp okumak istiyorum. Okuyanlar kitaba sadık kalmadıklarını ve kitabın dışında olayları farklı işleyerek gidildiği hakkında yorumlar yazıyorlar. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama ben bu sezonunu da çok çok sevdim ve severek izliyorum.

Çoğu kişi diziye karşı hala ön yargısını kırmış durumda değiller. Cinselliğin ön planda olduğunu sanıyorlar. Aslında konunun psikolojik işlendiğini anlatsam da saniyelik sahneleri gördükleri için uzun uzadıya sahneler olduğunu sanıyorlar. Maalesef bu yüzden çoğu kişi bu harika yapımı keşfedemediler. Sanırım en başta internetten izlendiğini ve yönetimin bizde olduğunu kavramamız lazım. Rahatsız edici bir durumda atlanabileceğini bilmemiz lazım ki ön yargı ile hakaret edemeyelim. Umarım bu konuda kabuğumuzdan çıkarız. 2. sezona başlamadıysanız hemen izlemeye başlayın. Vallahi bu sezon kaçmaz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

1. Sezon  Yazım: 
 Yayıncı puhu tv, izleme linki:  https://puhutv.com/fi-detay

Fi 2. Sezon Çi 

Tür: Aşk, İhtiras, Erotizm, Psikolojik gerilim
Uyarlama: Azra Kohen'in Fi, Çi, Pi isimli kitap serisinden
Senarist: Nükhet Bıçakçı, Özlem Yücel
Yönetmen: Mert Baykal
Yapımcı: Kerem Çatay, Pelin Diştaş Yaşaroğlu
Yapım şirketi: Ay Yapım
Yayın kanalı: Puhu TV (internet sitesi)
Bölüm süresi: 74 dakika
Yayın tarihi: 9 Kasım 2017
Konu:
Dizide bir psikiyatr olan Can Manay'ın hayatı anlatılmaktadır. Manay, hem üniversitede psikoloji dersleri vermekte, hem de kendi televizyon programında terapi yapmaktadır. Şans eseri karşılaştığı Duru'ya aşık olur ama Duru'nun bir sevgilisi (Deniz) vardır. Ayrıca ders verdiği okuldaki Bilge isimli öğrencisinin iyi bir psikolog olacağına inanmakta ve onun sınırlarını zorlamaktadır. Öte yandan Özge Egeli isimli bir muhabir Can Manay'ın kirli geçmişini ortaya çıkarma konusunda kararlıdır.

Bir adam bir kadını sever ve dünya değişir. Ama hayatı kökten değiştiren, aşkı değil, aşkına ulaşabilmek için cesaret edebildikleridir. O kişiye duyduğu aşkın acımasızlığında öylesine büyük fırtınalar başlatır ki, sonunda, dokunduğu her şeyi yıkar. Ve bazen.. Hayatın kendini yenilemesi için önce her şeyin yıkılması şarttır.
Oyuncular: 
Ozan Güven
Serenay Sarıkaya
Mehmet Günsür
Berrak Tüzünataç
Büşra Develi
Tülay Günal
Osman Sonant
Nehir Erdoğan
Teoman Kumbaracıbaşı
Jale Arıkan

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Ben de her hafta yayınlanmasını tercih edenlerdenim.
    Ara uzun olunca ilgim de kaçıyor haliyle:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tam tersi acaba bir sonra ki bölümde ne olacak diye düşünüyorum doyumsuz oluyorum. :)

      Sil
  2. Merhaba, ben de yeni blog açtım ama telefonumdaki resimlerimi göstermiyor, bu yüzden resim ekleyemiyorum. Rica etsem siz nasıl yaptığınızı yazabilir misiniz? :) Bir de Youtube den müzik videosu eklersem suç olur mu veya telif hakkı gibi bir şey olur mu? Acemiyim, bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonunuzdan mı resim yüklemeye çalışıyorsunuz anlamadım ama nasıl fotoğraf eklendiğini anlatayım.
      Yazı yazdığınız panelin üst bölümünde Bağla yazılı bir uzantı var ve gülen bebek yüzü ikisinin arasında bulunan dağ resmi bulunan (üzerine doğru mouse ile gelirseniz resim ekleyin yazar) eklentiye basıp dosya seç deyip istediğiniz fotoğrafı seçiyorsanız. Telefonunuzda bulunan fotoğrafları bilgisayarınıza aktarırsanız daha basit istediğiniz işlemi yaparsınız. Direk youtubedan bağlantı kopyalayarak yapacaksanız telif olmaz ama indirip manuel olarak yüklerseniz telif yiyebilirsiniz. Birde adsense adlı reklam sitesinden reklam alırsanız başvururken youtube paylaşımlarınızı telif sayabilir o konuda belli olmuyor ne yapacakları.

      Sil
    2. Çok çok teşekkür ederim. :) Bir de telefonumdaki fotoğrafları eklemek istiyorum ama göstermiyor. Boş gözüküyor, ne yapacağımı bilmiyorum.

      Sil
    3. Rica ederim hiç bir bilgim yok vallahi telefondan hiç giriş yapmıyorum yazı yazmadım ama uzantıları desteklemiyor olabilir mi telefonun jpg, gif ve png uzantılı olmayabilir. Bilgisayara aktarıp yüklemeyi denedin mi?

      Sil
    4. Bilgisayarım çok eski olduğu için ona elim varmıyor. Telefondan da ekleyemiyorum. Neyse sağlık olsun, çok çok teşekkür ediyorum. Sevgiler:)

      Sil
    5. Anladım yardım edemedim kusura bakma yorum için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Bir de unutmuşum, öğrendim ki imageshack, hızlıresim gibi yerlerden fotoğraf linkini kopyalayıp bloğuma eklersem bir sorun olur mu? Suç ya da telif hakkı gibi :(
    Cevapladığınız için çok sağolun.Çok zahmet verdim size :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmazda oralarda ömürlük değil mi ya yani senin blogun uzun vadede olacaksa o fotoğraflar 2 gün sonra kırılacak yani sitelerinde silinecek bu sefer sana zahmet olmayacak mı? Benim bir kere google plustan blogger fotograf dosyam silindi. Çok acıydı... Blogumda yüklediğim tüm fotoğraflar silinmişti. Bu acıya katlanırsan yükle. :D

      Sil
    2. Ovv, bunların böyle olduğunu bilmiyordum:( O zaman bu sitelerden uzak durayım. Uyarınız için çok teşekkür ederim. Çok çok sağolun:)))

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)