Cambrian Period / 2017 (Çin)

-spoiler içermez-
Son zamanlarda deli gibi bir sonra ki bölümünün gelmesini beklediğim dizi, Cambrian Period... Biri bana Çin dizilerini bu kadar çok seveceksin düzenli olarak izleyeceksin dese -''Hadi oradan.'' diye tepki verirdim. Cidden ilginç bir şekilde özellikle bu yıl diğer asya dizilerine acayip taktım. Yıl sonunda tavsiye postu da hazırlayacağım ama yıl bitmeden çok sevdiğim bu dizi hakkında bir iki bir şey yazmayı es geçmek istemedim.

Bu diziyi izlemek için bir çok neden var ama en önemli neden oyuncuların birbirine uyumu. Sanıyorum ki set arkasında dizi oyuncuları hızla kaynaşmışlar bu da dizi de karşılıklı sahnelerine yansımış. Bu kadar polisiye tarzı bir dizi olup bu kadar samimi olması beni kendine çeken en önemli nedenler biri. Yakışıklı ve karizmatik Mike He harici tüm oyuncuları ilk defa izlememe rağmen daha önce oyunculuklarını biliyormuşum hissi yarattı. Öyle büyük elektrik adım ki diziden vazgeçemiyorum. İzlemenin en güzel yanı bir sonra ki sahneyi tahmin edememek. Her bölüm sonu hikaye gizemini koruduğu içinde kendine çekiyor. O yüzden bu tür dizileri çok seviyorum. İşleyişi ve replikleri zengin gizemli diziler her zaman kendini izlettiriyor.

Dizinin ilk bölümünde Hou Ming Hao'nun küçücük suratını bu kadar çok seveceğimi düşünmemiştim. İlk bölümlerde Zhou Yu Tong'a Mike He'yi yakıştırsam da 3. bölümden itibaren Tang Yin ve Jian Zi (Lian Pu) aşkını desteklemeye başladım. İkili o kadar uyumlu oldular ki gerçek hayatta ki yaş farkını göz ardı edip birlikte olmalarını bile istedim. Gerek fiziksel olarak, gerek oyun kısmında ki uyumları müthişti. Sadece beni rahatsız eden kısım Mike He'nin ana başrol olmasına rağmen ikinci erkek konumuyla ikinci planda olmasıydı. Fakat iyi bir oyuncu olduğu için karakterine iyi bürünmüştü.

Dizi de çift olarak beğendiğim bir çift daha vardı. Fu Long Fei ve Nita Lei'nin can verdiği Mai Quan Cheng ve Cai Jia Yi çifti. Mai Quan Cheng bir jigolo, Cai Jia Yi ise bir polisti. Fakat ikisinin sahneleri çok hoştu. Şu an dizi çevirisi devam ettiği için sonları ne olur bilmiyorum ama sonunda senarist inşallah ikisini evlendirir. Fazlasıyla uyumlu çift birlikte olan sahnelerinde çok güzel göz dolduruyorlardı. Dizinin işleyişi ve kurgusu yerindeydi, hikayesi bir bütün olarak çok güzeldi, oyuncular karakterleriyle bütünleştiği için güzel oyun çıkarıyorlardı. Bu yüzden ben diziyi çok beğendim ve severek izliyorum.

Genelde insanlara Çin dizilerini sorduğumda yapmacık olduklarını söylüyorlar. Yüzlerine söyleyemesem de içimden -''Doğru diziyi izledin mi?'' sorusu hep geçiyor. -''Gerçekten Çin dizilerini biliyor musun? Kaç dizilerini izleyip bu kanaate vardın?'' soruları hep kafamda dönüp duruyor. Fakat tabii ki yüzlerine söyleyecek cesaretim olmadığından yarım gülüşle -''Hımm peki...'' deyip konuyu kestirip atıyorum. Ön yargılar yüzünden çoğu keşfedilmesi gereken, izlenmesi gereken şeyler geçip gidiyor. Bu yüzden ön yargılarınızı kenara bırakıp, şans vermeniz gerek dizilerden biri olduğunu düşünüyorum. Şiddetle tavsiye ederim. Bence ölmeden önce izlenilmesi gereken diziler listenize bu diziyi de ekleyin.


Cambrian Period (寒武纪)
Tür: Komedi, Dram, Aksiyon, Polisiye, Gizem
Yönetmen: Jiang Fenghong
Senarist: Hou Pengfei
Yapım: One Information Technology (Beijing)
Yapımcı: Yuan Yumei
Kanal: Youku TV
Ülke: Çin
Dil: Çince
Bölüm süresi: 40 dakika
Bölüm Sayısı: 24
Yapım: 2017
Yayın tarihi: 8 Mayıs 2017 - 5 Haziran 2017
Konu:
Tang Yin saf ve masum bir kızdır. oyunculukta başarısız olunca Güney adasında vekil tüccarı olarak hayatına devam etmek ister ve adaya taşınır. Adanın popülerliği vergi ve vizenin olmaması gözünü karatmış çeteler için ilgi çekici bir yerdir. Bu yüzden polis ve çeteler arasında bir savaş başlamak üzeredir. Tang Yin tüm bunlardan habersiz iki erkekle tanışır. Bunlardan biri genç katil Jian Zi diğeri ise Komiser Li Yong Ji. Ölümün gölgesinde, çetelerin kara borsa savaşında Tang Yin, işin içinden çıkabilecek midir?
Oyuncular: 
Mike He 
Hou Ming Hao 
Zhou Yu Tong 
Jason 
Han Chin
Fu Long Fei
Nita Lei

Yorum Gönder

18 Yorumlar

  1. Her zaman bir diziyi izleyecrgim zaman izlemeden önce bu tarz bloglara bakarak izlemeye karar veriyorum. Ve hic bir zaman da pişman olmadım. Burda da sizin yaziniza güvenerek tayvan ve çin dizilerine olan ön yargımı kırmış olurum insallah.. ��

    YanıtlaSil
  2. her bölümünü takip ederek izliyorum mafya polis romans macera hepsi mevcut gayet güzel ilerliyor sıkmıyor tavsiye ederim iyi seyirler.......

    YanıtlaSil
  3. Lütfen 24.bölüm Türkçe altyazı
    Nerde bulabilirim
    Yoksa kafayı yiyeceğim
    Bir türlü bulamıyorum
    Yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulamaman normal. Çünkü çevirisi yayınlanmadı, ayın 22si akşamı ya da 23ü günü Tayvan Drama sitesine girersen bulursun. Sadece Tayvan Drama çeviriyor diziyi bu arada bir dizinin final bölümü yoksa Tayvan Drama sitesinde o dizinin çevirisi devam ediyordur sitenin ana sayfasında dizi çeviri takvimi var siteye dizilerin yüklendiği günleri o şekilde görebilirsin Cambrian Period perşembe günü yayınlanıyor saati belli değil bazen gece 11 de de gelebiliyor bazen sabah 6 da da :)

      Sil
  4. Acil yardım lütfeeen!!! Merhaba, instagramda gördüğüm bir video üzerine cambrian period dizisine başladım. aksiyon romantik sever olarak diziye bayıldım fakat şuan 21.bölümdeyim ve final 24.bölüm. ama 24 ün türkçe çevirisini bulamadım. yardımcı olur musunuz? 24 var eminim fakat çevirili hiç yok. önerdiğiniz sitede de 23.bölüme kadar. yardım lütfeen!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden önceki yoruma yazdığım gibi perşembe günü gün içinde verdiğim siteye yüklenecek. Senden önceki yoruma verdiğim cevabı okur musun? :)

      Sil
  5. Ben final bölümünü anlamadım . Adam maskesini taktı bekledi son yazdı ve bitti.bana anlatabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef spoiler veremiyorum yazımı okuyup izlemek isteyen arkadaşlara saygımdan. Fakat facebook hesabınız varsa ''Tayvan Drama'' yazarak Tayvan Drama sitesine ait sayfaya mesaj atarak sorabilirsiniz. :)

      Sil
    2. Resmen spoi yazmislar ya yorumlarada mi bakmicaz artık siz cvp vermesenizde kimse yazmis zaten

      Sil
    3. İyi de bu spoiler sayılmaz ki sahnede ne olduğunu neden olduğunu neden yaptığını anlatmamış ki yine de rahatsız olduysanız yorum için spoiler diyorsanız ki değil kaldırabilirim yorumu.

      Sil
  6. Dizide aşk var mi yoksa sadece yazdiginiz turler mi var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk olmayan dizi olur mu? Elbette var. :)

      Sil
    2. Çin filmi öneri mısın başka aşk varsa gönderin bana lütfen

      Sil
    3. (Tayvan ve Çin aynı dili kullanıyor ve Tayvan Çin topraklarında özerk bir ülke bilirsin zaten bunu bu yüzden Tayvan'da öneriyorum. Neden Tayvan önerdin deme. :) )
      Çin:
      Fall in Love Like a Star
      You Are My Sunshine
      First Time
      Go Away Mr. Tumor

      Tayvan:
      Love Sick
      Campus Confidential
      When a Wolf Falls in Love With a Sheep

      Sil
  7. Ilk defa çin dizisi izlicem. Yorumlardan sonra Guzel olduguna eminim

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)