Kızlarım İçin (Dizi)

Konu klasik, işleyiş güzel ama beni sarmadı. Aslında dizi çok güzel bu türü seven kitleye güzel hitap eder ama bu hikayeler beni baydı yahu. Bir roman vardı o romanın dizisi yapılmış yıllarca sürmüştü. O diziden sonra o kadar çok bu tür dizi yapıldı ki artık keşke farklı konulara mı yönelsek diye düşündürmeye başladı. Bir baba var bu babanın kızları var ve baba kızlarını korumak için  hapse düşer... Sonrası zaten malum, baba yıllarca hapiste kalır bir gün eve döner ve kendini kızlarına affettirmek ister. Tabii bu arada her kızın ayrı bir atraksiyonu olur böyle sürer gider. Aynı konu farklı versiyonları sürekli izleyince de acaba başka hikayeler mi çıksa diyor insan. Fakat tam bir anne dizisi olmuş. Basit bir konu üzerinden akıcı bir işleyiş ve kurgu. Bu yüzden dizinin günü rakiplerini düşününce yanlış olsa da tutabileceğini düşündüm.

En başta diziyi güzel yapan Fikret Kuşkan olmuş. Bilmiyorum daha önce blogumda hiç bahsettim mi ama hayran olduğum saygı duyduğum usta oyunculardan biridir. İyi ki Türk dizi ve film sektörü böyle bir değeri kazanmış diyorum her izlediğimde. Bu dizi ve karakter de kesinlikle onun harcı bir dizi.

Tuvana Türkay için yazdan oynayan dizisinin yazısında nötr olduğumu yazmıştım belki hatırlarsınız. Bu dizisinde de ben hala aynı düşüncedeyim. Beğeniyor muyum beğenmiyor muyum, oyunculuğunu nasıl buluyorum tam olarak bilmiyorum. Bu sektörde tutuluyorsa demek ki aurası yüksek bir oyuncu. Bakalım bu dizi ile onu sevebilecek miyim... Dizi de doktor rolünde büyük ihtimal aşk üçgeni yaşayacak, evin direği bir kız olacak.

Elifcan Ongurlar'ın 2015'te bir dizisi var kız kardeş rolündeydi oradan bir aşinalığım var. Fakat yine oyunculuk kısmında nötr olduğum oyunculardan. Fakat bu diziye çok uymuş bence ilk bölümden güzel bir performans gösterdi.

Sanem Yeles'i bu role yakıştıramadım. Büyük ihtimal sinmiş bir karakter olacak. Zaten 18 yaşında evlenmiş ailesi tarafından pişmanlık yaratan bir karakter... Açıkçası karakteri de sevmedim oyuncuya da yakıştıramadım. Belki farklı bir karakterin kariyeri konusunda ona bir şeyler katacağı için kabul etmiştir ama olmamış gibi geldi.

Ahsen Eroğlu 94 doğumlu olduğu halde nasıl küçük bir kız gibi olmuş şaşırdım. Bence en tatlı karakter o olacak gibi geliyor.

Ülkü Duru içten pazarlıklı ama saf bir karaktere can veriyor. Her zaman ki gibi harika oyunculuk sergilediği belli oluyordu. Usta oyuncu her sahnesinde duruşuyla karşısında ki oyuncuya pas atarken ki performansıyla göz dolduruyordu.

Serdar Özer'in karakteri zengin bir karakter. Genelde zengin karakterler fakir kızı kapar. Bu yüzden Yağız ile Kumru'nun birlikte olacaklarını düşündüm. Yine de Alper ile olmasını isterdim. Her neyse karakter olarak tam belirgin bir sahnesi yoktu ama anladığım kadarıyla güzel bir karakter olacak. Serdar Özer her zaman ki gibi karakter ile bütünleşmişti.

Anıl Tetik'in oyunculuğuna alışamıyorum. Hep yetersiz geliyor bana bu dizi de nasıl olur bilmiyorum. Bu yüzden pek hakkında bir şey yazamıyorum. Evet yakışıklı biri fiziksel olarak fit görünüyor ama her şey görüntü değil... Daha çok yolun başında zamanla gelişir inşallah.

Ve Özgün Çoban... Günlük dizilerden bu yana bayılıyorum. Adam ya!!! Hem oyunculuğu çok güzel, hem mimiklerini iyi kullanıyor, hem her oynadığı karakterin hakkını veriyor, hem izleyiciye duyguyu iyi geçiriyor... Bu yüzden benim için on numara beş yıldız bir oyuncu. Zamanı gelince usta oyuncuların yanına ismini altın harflerle yazdıracaktır eminim. Dizide ki karakteri daha belirsiz ama iyi karakter olarak devam ederse izleyici sever. Yine de ben 2. adam olacağı için biraz kötülük yapsın isterdim.

Dizi ilk başta yazdığım gibi basit bir konu üzerine işleyişini zenginleştirerek seyirciye sunulmuştu Dizinin yönetmeni Mesude Erarslan. Mesude Erarslan, sevdiğim yönetmenlerden biridir. Yönetmen yine çekimde kendini hissettirmişti. Çekimde bu mat grimsi tonu çok seviyorum. Özellikle dram dizilerine çok yakışıyor bu seçim hoşuma gitti. Dizi de kullanılan kıyafetleri de ayrıca sevdim.  Dizinin en efsane sahnesi Sumru, Yaşar ve  Yaşar'ın  eşinin  olduğu sahneydi.  Dizinin ilk bölüm kahramanı bana göre Fikret Kuşkan'dı. Fakat müziklerini pek sevemedim. Bunlar harici dikkatimi çeken başka bir şey olmadı. Aile - Dram türünü seviyorsanız diziyi kaçırmayın derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 21. sırada, tekrarı ise 28. sırada tamamladı.

Kızlarım İçin 


Tür: Aile, Dram, Entrika, Romantik
Senaryo: Zehra Yücel, Zülküf Yücel
Yönetmen: Mesude Erarslan
Yapımcı: İnci Gündoğdu, İsmail Gündoğdu
Yapım: Süreç Film
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Salı
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: Kanal D
Başlangıç tarihi: 28 Kasım 2017
Konu:
Yaşar evin geçimini sağlamak için mahalleden komşuları Zübeyir’in kahvehanesinde ve oto yıkamacıda çalışmaya başlamış lakin yine de karısının dırdırından kurtulamamıştır. Anne ve babalarının kavgalarına mani olamayan beş kız kardeşinse tek yapabileceği bir an önce kurtulmak için bir yol bulmaktır. En büyük ablaları Selva evli olduğu için bu durumdan en az etkilenenidir. Kumru evin en büyüğü tıp fakültesi son sınıftadır ve para kazanıp hem kendini hem kardeşlerini kurtarmasına bir yıl kalmıştır. Sumru da üniversitededir ama o sorunlardan kaçmak için eğlenmeyi seçmiştir. Duygularıyla hareket eder. Canı ne zaman ne isterse öyle davranıp öyle yaşar. Suna daha lisededir ama Kumru ablasını örnek alarak kafasını kitaplara gömerek evdeki huzursuzluktan kaçmaya çalışır. En küçükleri zavallı Hüma ise her şeyden en fazla etkilenen olur.Anne ve babalarına rağmen kız kardeşler mutludurlar. Çünkü birbirlerine sahiptirler. En kötü zamanlarında bile içlerinden biri herkesi güldürecek bir şey yapar. Ancak annelerinin yaptığı bir hata başta Yaşar olmak üzere tüm çocukların hayatını geri dönülmez bir şekilde değiştirecektir.
Oyuncular:
Fikret Kuşkan 
Tuvana Türkay 
Elifcan Ongurlar 
Sanem Yeles 
Ahsen Eroğlu 
Ülkü Duru 
Serdar Özer 
Anıl Tetik 
Özgün Çoban 
Sibel Taşçıoğlu 
Numan Çakır 
Hakan Yufkacıgil

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bizde annemle baktık bizi de pek sarmadı doğrusu 😊seninde dile getirdiğin gibi artık bu tür diziler gerçekten baydı bakalım kaç bölüm sürecek 😊emeğine sağlık güzel bir anlatım olmuş sevgiler

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)