Hayat Sırları (Dizi)

Dizi başladığı andan itibaren sosyal medyada ilgi çekici yorumlar gelmeye başladı. Genel olarak dizinin sevildiği belli oluyordu. Kadronun sağlam olmasının yanı sıra konusu kurgusu da çok sevildi. Fakat beni pek içine çekmedi. Yani dizi beni sarmadı. Aslında oyuncuların hepsini severim, konu gizemli ve güzel, kurgu ve geçişler güzel, seçilen mekanlar biraz daha canlı olabilirdi çekim renginden dolayı  yine de o da güzeldi ama tuhaf bir şekilde ısınamadım diziye. Sanki duygu eksikliği mi desem Ekin, Hazar uyumu mu desem emin olamadım. 

Dizi de ilk bölüme göre daha çok aileyi izledik Ekin Koç'u göremedim. Tam olarak nasıl bir karakter ileri ki bölümlerde göreceğiz. Bu yüzden karakteri yerine oyunculuğu hakkında yazmak istiyorum. Ekin Koç'un olduğu bazı sahnelerde gülümsememi yakaladım. Demek ki bana oyunculuğu geçmiş ki gülümsüyorum olarak düşündüm. Tam olarak karakteri ile bütünleşmiş mi emin olamadım ama oyunculuğu benden tam not aldı. Bakışı mimikleri yerinde ve doğru kullanmıştı. Sade ve abartısız bir performans sergiledi ilk bölüme göre.

Hazar Ergüçlü sevdiğim oyunculardan biri. Bunun yanında kişisel olarak da sevdiğim ünlülerden. Böyle yanımda olsa yanaklarını sıkarım diyebilecek kadar sıcak hissediyorum. Fakat dizide ki karakterinde beni rahatsız eden bir şeyler vardı. Diğer dizilerinde ki karakterle kıyaslayınca bu karakteri fazla donuktu. Birde ''geri zekalı'' kelimesini çok fazla kullanıyordu. Senarist yazımı okumaz belki ama ''geri zekalı'' hakaretin yanı sıra başka yerlerde doğru da gidebiliyor. Bu kadar gözümüze, kulağımıza kadar sokulursa her bölüm bazı aileleri kırabilir. Bu yüzden senaristten kaynaklı bir rahatsızlık duydum. Bunlar haricinde her şey yerindeydi.

Dizinin efsaneleri Ahmet Mümtaz Taylan ve Devrim Yakut'tu benim için. Usta oyuncu oldukları için onlar hakkında yazmak haddime değil ama kesinlikle ikisi de efsane kelimesini dibine kadar hak eden oyuncularımızdan. Benim gözümde Türkiye'nin kıymetlileri ikisi de. İkisinin olduğu her sahneyi hayranlıkla izledim.

Dizi de son olarak yorumlamak istediğim iki oyuncu daha var, Olgun Toker ve Ecem Erkek. Olgun Toker bir önce ki dizisinde kendini seyirciye sevdiren ve kendini ispatlayan bir oyuncu oldu. Bir önce ki dizisini sevmediğim için izlemediğimden bu dizisinde daha fazla oyunculuğunu izleme şansı buldum. (Daha önce ki projelerinde ön plana çıkamadığı için dikkatimi çekmemişti) Bayağı bayağı iyi bir oyuncuymuş. Sanırım keşfetmekte biraz geç kaldım ama çok sevdim. Hareketleri, ses tonlaması o kadar uyumlu ki o inandırıcılığı bana çok net bir şekilde aktardı. İleri ki zamanlarda favori oyuncu listemde yerini alabilir.

Ve Ecem Erkek... İlk dizisi olmasına rağmen tiyatro kökenli olduğundan mı bilmem sanki kırk yıllık oyuncu gibi bir performans sergiledi. Bunca yıl bu kız nerelerdeymiş de keşfedilmemiş hayret. Eğer tam anlamıyla keşfedilir ve elinden tutan olursa bu kız iyi yerlere gelir benden demesi. Bu kızda o ışık ve yetenek var.

Dizi genel olarak çok sevildi ve tutulacağını belli etti. Ben ilk bölümden elektrik alamadığım için 2. bölüme de şans verip öyle değerlendirme kararı aldım. Dizi sevildiği için de şans vermenizi tavsiye ederim.
 Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Dipnot: Yapılan haberlere göre Kore dizisi My Father is Strange 'nin yasal haklarını satın aldığı yazıyordu ama ne bir ibare var ne başka bir şey... Sanırım esinlenme olarak kemik konudan alıp kendilerine göre kurgulamışlar?  Hiç bir şeyin yazılmamasından hiç hoşlanmadım.


Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 16. sırada, tekrarı ise 41. sırada tamamladı.
HAYAT SIRLARI

Tür: Aile, Gizem, Romantik, Dram
Senaryo: Mahinur Ergun
Yönetmen: Murat Can Oğuz
Yapım: Most Production
Yapımcı:Gül Oğuz
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Çarşamba
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: STAR TV
Başlangıç tarihi: 1 Kasım 2017
Konu:
Dışarıdan bakıldığında üç çocuklu sıradan bir aile gibi gözüken Mustafa ve İnci Kuzgun çiftinin kimsenin bilmediği büyük bir sırrı vardır.
Mustafa ve İnci’nin 35 yıldır herkesten hatta çocuklarından bile saklamayı başardıkları bu sır ayaklarına dolanmak üzeredir. Geçmişlerinden gelen Tekgözlü bir adam, Kuzgun Ailesi için büyük tehlike olacaktır. Kuzgun Ailesi’nin büyük kızı Seher başarılı bir avukattır. Üniversite yıllarında büyük bir aşk yaşadığı başarılı film yönetmeni Burak ile aniden ayrılmaya karar vermiş ve izini kaybettirmek için eğitimine Ankara’da devam etmiştir. Yıllar sonra Burak’ın kayıp aşkını anlattığı film Seher’i Burak’ın karşısına çıkartacak ve hayatlarındaki sırları saklamak çok güçleşecektir.

Oyuncular:
Ahmet Mümtaz Taylan
Ekin Koç
Hazar Ergüçlü
Devrim Yakut
Olgun Toker
Ecem Erkek
Gökçe Yanardağ
Ayşegül Cengiz Akman
Mehmet Bilge Aslan
Efecan Şenolsun
Nilgün Türksever
Ecem Simge Yurdatapan
Utku Ateş
Barış Gönenen

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Diziyi tesadüf eseri kanalları ararken gördüm ve ortasından izlemeye başladım. Değişik geldi konusu ama kızın erkek kardeşini başrol erkek sanmıştım. Ekin Koç ile nedense birlestiremedim. Genel olarak beğendim gibi ama beni de bazı şeyler çekmedi mesela kız kardeş rolündekini itici buldum. Çok fazla gizemli yan oyuncular hakkında sahne yok. Bazı yerler uzatılıyor. Babanın oğluna tutumunu da sevmedim. Ama devam eder miyim? Bilmiyorum belki.
    Diziyi yorumladığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende pek uyduramadım bir şeyler eksikti. Teşekkür ederim yorum için. :)

      Sil
  2. Çok az bir bakma şansım oldu. Şirin karakterine bayıldım. Harika bir kız çıkmış ortaya. Salata görünce oluşan yüz ifadesi bizim yerimize konuşuyor resmen. :) İki aşığı canlandıran kişileri sevmedim. Seher karakteri hep bir zengin kız havasında gibi. Önceki dizilerinden üzerine yapıştı belki bilmiyorum ama yürüyüşü bile şımarık duruyordu. Ve Olgun Toker. Harika adam. Geç keşfetmene üzüldüm. Her yönüyle hayranım adama. Mahir diye severim hala ekranda gördükçe. Mahir tam aşık olunmalık adamdı. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki diğer dizilerinden dolayı öyle gelmiştir. Şirin'i bende sevdim. Geç olsun da güç olmasın. :D

      Sil
  3. Diziyi izlemek gibi bi niyyetim yoktu once..nedense cekmemisti beni bu dizi hic. Ama sonra makyajmidedinin Aysegulu oyle bir ovgu dolu snapler atti ki, izleyesim geldi. Gerci sonra onun diziye bagliliginin dizi yuzunden degil de, Ekin Koc yuzunden oldugu da ortaya cikti:)) Her neyse diziyi izlemeye basladim ve tum haftasonumu buna adadim :))) Gercektende cok guzel bi dizi. Bi aile dizisi tam...gerci benim pek tercih etmedigim bir tur olsa da, bu diziyi cok begendim. En cokta Shirini sevdim..bu kadar komik bi karakter olacagini sanmamistim dogrusu. Shimdi Shirini shirketdeki yakisikli cocukla ya da aktor-ssenarist cocukla tutuyorum :))) Dizinin kore dizisinden esinlendigini ise aktor-ssenarist oglanin davranislarindan anladim, cunki tam bir kore unlusu gibi davraniyo..yani turk oyuncularinin davranacagi gibi degil nedense :))) Dizide bir az sikici buldugum sheyler anne ve baba arasindaki sahnelerin uzunlugu, ayni seylerin donup dolasmasi, kes ki, genclere de daha cok zaman ayrilsa dizide. Ama dizide enn cok begendiyim ozelliklerden biri ise ailede kardesler arasinda cok kuvvetli bagin olmasi, bir-birleriyle sirlarini paylasmasi, evin ust katinda aksamlari toplasip dertlerini anlatmalari ve s. cok sicak ve samimi bi ortam olusturuyor..insan ozeniyo onlarin o kardeslik iliskilerine :)) Ekin Koca geldikteyse bence fazlasiyla zayif bir az kilo almasi lazim :)) Ayrica Ekinin dizideki annesini canlandiran oyuncunun da neredeyse her rolu ayni..her dizide ayni karakteri canlandiriyo))) Cok uzun yazdim..ama ben bu diziyi devam etdiyi surece izlerim..umarim bosuna uzatmazlar diziyi ama ayni zamanda reytingler yuzunden de biterse sacma sapan bi sonlukla acel-acele bitirmezler)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)