Aslan Ailem (Dizi)

Anladım ki annem olmayınca dizi tahlili yapmak zormuş. Benim ilham perim annemmiş de haberim yok. Bu diziyi maalesef tek izledim. Yanımda biriyle sahneleri tartışma fırsatım olmadı. Bu yüzden sosyal medya ve kendi fikirlerimle diziyi tahlil edeceğim.

Burcu Özbek bir önceki dizisinde set arkasında talihsizlikler yaşadığı için dizisi erken final yapmak zorunda kalmıştı. Sevdiğim bir oyuncu olduğu için üzülmüştüm. İnşallah bu dizisinde talihsizlikler yaşamaz ve uzun soluklu bir dizi olur. Burcu'nun oynadığı karakter çok düz bir karakter gibi duruyordu. Bu yüzden karakterle uyum sağlaması çok zor olmamıştır gibi geldi. Sosyal medya'da karşımıza çıkabilecek herkes gibi bir kızı canlandırıyor. İnşallah ilerleyen bölümlerde farklı bir karaktere dönüşür diye umut ediyorum. Çıtı pıtı bir kız olduğu için Burcu, karaktere yakışmıştı. Şahsen ben sevdim.

Fakat Akın Akınözü için aynı şeyleri yazmayacağım. Karakteri çok ruhsuz oynadığını düşünüyorum. Bir şeyler oturmamış ve ya eksikti. Seyirci olarak duygusal bir etkileşim olmadı. Yani bana gerçekçilik ya da karakterin çekiciliği konusunda bir şeyler geçmedi. Zamanla karakter düzelir mi ya da Burcu karakteri Murat karakterini tamamlar mı bilemedim. Bu yüzden ilk bölümün günahı olmaz diye düşünüyorum. Zamanla karakterle bir uyum muhakkak sağlanacaktır.

Dizi de en çok Fırat Altunmeşe, Bora Akkaş ve Mehmet Şeker'in hayat verdikleri karakterlere bayıldım. Karakterlere kendilerinden çok şey kattıkları belli oluyordu. Mehmet Şeker'in Akın Akınözü'ne uyumu da gözümden kaçmadı. Birde Ferdi Sancar vardı. Bana göre Gayret karakteri başlı başına bir olay bir hikaye bir konuydu. Ferdi Sancar hep birbirine benzer karakterler seçiyor ama ben bayılıyorum. Adam da çok farklı bir aura var beni kendine çekiyor. Eda Şölenci ve İpek Özağan'da diziye yakışmışlardı. Burcu ve İpek harika ikili olmuşlardı. Eda Şölenci'nin çok fazla sahnesi yoktu ama gözüme çarpan bir potluk yoktu. Bir önce ki dizisinde de seviyordum, bu dizi de de görmek beni mutlu etti.

Dizinin teması sıcacık bir aile hikayesi üzerine kurulmuştu. Diyaloglar, konu, işleyiş beni hiç sıkmadı bilakis eğlendirdi. Bir kaç sahne de güldüğümde oldu. Bana dizi bayağı eğlenceli ve ilerleyen bölümde eğleneceğim bir dizi gibi geldi. Çekim konusunda başarılı buldum ve seçilen mekanları da sevdim. Dizi de bir kaç eksik olsa da ( zamanla düzelecek eksiklikler) bütün olarak iyiydi. Çok fazla dram dizisi olduğu için bu dizi bir kaçış dizisi olabilir gözüyle bakmıyorum ama bu kadar dram dizisinin arasında çiçek gibi bir dizi olarak başladı. Ben diziye çok ısındım sevdim. Eğer vaktiniz varsa sizde bir deneyin, bence seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Dizi Ojakgyo Brothers Kore dizisinden uyarlamadır.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 31. sırada, tekrarı ise 85. sırada tamamladı.
ASLAN AİLEM

Tür: Aile, Romantik, Komedi
Senaryo: Nuray Uslu, Ayça Mutlugil
Yönetmen: Ömer Uğur
Yapımcı: Yusuf Esenkal, Serdar Öğretici
Yapım: ES Film
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Pazar
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: TRT1
Başlangıç tarihi: 22 Ekim 2017
Konu:
Vedat, karısı Hatice, annesi Hayriye ve üç tane erkek evladıyla otuz yıldır aynı çiftlikte yaşamaktadır. Ortanca oğulları Umut, bir kaç yıl önce daha merkezi bir yere taşınmıştır ama sık sık ailesini ziyarete gelir. Kardeşlerin en küçüğü Mutlu dışında hepsi ekmeklerini eline almıştır. Oğullarıyla gurur duyan Vedat, bu çiftlikte sakin ve huzurlu bir yaşam sürmektedir.

Burcu, iş adamı Tayfun Olgun’un fazlaca şımartılmış tek kızıdır. Kredi kartını sihirli değnek sanan Burcu’nun bir insanın hayal edebileceğinden daha lüks bir yaşamı vardır. Derken Tayfun, bir yolsuzluk suçlaması yüzünden yurt dışına kaçar. Böylelikle Burcu’nun yolu Aslan ailesiyle kesişir çünkü soruşturmayı yöneten komiser, evin iki numaralı oğlu Murat Aslan’dır.

Bir akşam Aslan ailesi tüm neşesiyle bahçede otururken Burcu çıkagelir. Çiftliğin boşaltılmasını ister. Vedat ve Hayriye dışında kimse bu kızın ne dediğini anlamamıştır. Zira Vedat’ın, Tayfun ile yıllar önceye dayanan bir sırrı vardır ve bundan ailesinin haberi yoktur.
Oyuncular: 
Burcu Özbek
Akın Akınözü
Zerrin Sümer
Hakan Salınmış
Benian Dönmez
Ferdi Sancar
Fırat Altunmeşe
Bora Akkaş
Levent Özdilek
Eda Şölenci
Mehmet Şeker

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. migratory birds ü çok çok sevdim. bi de çukur başlayınca yaz ama izlerseeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım ana sayfamdan ya da yukarıda bulunan Dizi& Film sekmesinden ulaşabilirsin. Bu arada diziyi sevmene sevindim. :)

      Sil
  2. ojakgyo brother ın çakması denmişti konu tanıtımı aynen öyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet not olarak alta ekleyecektim unutmuşum ekledim hatırlatma için teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Kore uyarlamasi bildigim kadariyla😫

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ojakgyo Brothers Kore dizisinden uyarlama. :)

      Sil
  4. Keşke cuma günü olsa ve akın akınözü gerçekten duygusuz oynuyor

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)