Bizim Hikaye (Dizi)

Baştan yazayım dizinin orijinalini izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum. Dizinin varlığından haberdardım. (İzlenilecek bir şey olsun da benim bilmeyeceğim şey mi var?) Fakat dizinin minik minik videolarını, repliklerini gördüğüm için ilgimi çekmemişti. Ne yalan yazayım aslında bu dizi de yayınlanana kadar çok ilgimi çekti sayılmaz. Bu yüzden diziyi uyarlama olarak değil orijinal bir hikayeymiş gibi yorumlayacağım. Tamda yan sekme de dizinin etiketi ile ilgili sosyal medyada yazılanlar akıp gidiyor ve görüyorum ki daha ilk dakikadan itibaren nasıl dalga geçsem nasıl eziklesem derdine düşmüş insanlar. Durun bir izleyin batı kültürü ile değil Türkiye'nin kendi kültürü ile uyarlanmış bir dizi olduğunun bir farkına varın ama yok olur mu önce bir kötülemelisiniz. Birde orijinali ile uyarlama da olan oyuncuların fotoğraflarını karşılaştırmak çok ayıp ve saygısızca geldi. Her şeyden önce fiziksel olarak iyi ya da kötü orada işini yapan bir oyuncu var. Bence eleştiri yapacaksanız fiziksel olarak değil yeteneği hakkında eleştiri yapmalısınız. Bu durum beni diziye ön yargılı yaklaşmalarından daha çok rahatsız etti. Her neyse dizi ya da karakterler haricinde yapılan eleştiriler belki de yerindeydi bunu izlemediğim için bilemem. Bunu da siz bu yazımın altına yorum bırakarak okuyucuya anlatacaksınız. Orijinalini izleyen herkesten yorum bekliyorum. Neyse diziye geçelim. Tekrar ediyorum orijinal bir senaryoymuş gibi diziyi yorumlayacağım. Ben diziyi çok beğendim hatta bayıldım. Gerek işleyişi, gerek oyuncu seçimi çok yerinde olmuş. Burak ve Hazal'ın uyumuna bayıldım. Birbirlerine kimyaları o kadar uymuş ki bir kaç sahnede birbirlerine bakışlarından birbirlerine pas verdiklerini hissettim. Bunu her oyuncu da   fark etmiyorum  bu  yüzden çift olarak  popüler olma ihtimalleri çok yüksek  gibi geldi.  Dizi de Behzat Uygur'un oğlu Nejat Uygur'u görmek  beni çok mutlu etti. Yılardır takip ettiğim biri  bence geç bile kaldı. Bunların yanında     çocuk karakter İstem'e bayıldım. Saçları çok komik değil mi  çocuğun?  ALLAH'ım o kadar minicik ki  eli yüzü ısırasım geldi. ALLAH nazarlardan saklasın böyle güzel çocukları nereden bulurlarsa.  Karakterler arasında  Yağızcan'ın oynadığı  Rahmet karakterini çok sevdim.  Çok farklı sıcak bir karakter olacağını düşünüyorum.  Ve büyük üstat Reha Özcan.  Gerçekten dizi de usta bir oyuncunun olduğu belli oluyordu.   Karakteri üzerine çok güzel giydiğini düşünüyorum. Dizinin umarım reytingleri  yüksek ve  yolu açık olur. Bence bu diziyi izlemelisiniz.
 Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 4. sırada, tekrarı ise 11. sırada tamamladı.
Bizim Hikaye

Tür: Dram, Romantik
Senaryo: Paul Abbott
Uyarlama adı: Shameless
Senaryo Uyarlama: Hatice Meryem, Banu Kiremitçi Bozkurt
Yönetmen: Serdar Gözelekli
Yapımcı: Direnç Aksoy
Yapım: MED Yapım
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Perşembe
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: FOX TV
Başlangıç tarihi: 14 Eylül 2017
Konu:
Şehrin yoksul semtlerinden birinde yaşam mücadelesi veren bir aile ve o ailenin adeta annesi haline gelmiş en büyük çocuğu Filiz’le başlar hikayemiz… Anneleri terk edip gittiğinden beri 5 küçük kardeşine bakan Filiz, alkolik babaları Fikri’ye rağmen ailesine sahip çıkar ve şikayet etmeden hayata sıkı sıkı tutunur. Filiz gibi kardeşleri de asla kasvete kapılmayan, başlarının çaresine bakmayı öğrenmiş, güçlü ve dik duran çocuklardır;
Filiz’in bir küçüğü üstün zekalı Rahmet, onun bir küçüğü, şimdiden zorlu bir yasak aşk yaşayan Hikmet, onun bir küçüğü vicdanlı ve duygusal Kiraz, onun küçüğü Fikret ve en küçükleri 1.5 yaşındaki İsmet.
Filiz bütün hayatını kardeşlerine adamış, en yakın arkadaşı ve komşusu Tülay’la dertleşen, günü birlik işlerden para kazanmaya çalışan, sorumlulukları kendinden büyük bir genç kızken birden hayatına yakışıklı ve karizmatik Barış girer. Bir anda çıkıp gelen bu esrarengiz genç adam, hem Filiz’in kalbini kazanıp hem de ailenin bir parçası olabilmek için elinden geleni yapacaktır.
Filiz’e ilk gördüğü anda aşık olan Barış onu etkileyebilmek için çabalarken, Filiz zorlu hayatında aşka yer olmadığını düşünür ve Barış’a karşı hissettiklerini inkar etmeye çalışır.

Senelerdir Filiz’e aşık olan polis Memuru Cengiz’in korumacı tavrı da eklenince işler Barış’ın sandığı kadar kolay ilerlemez. Üstüne üstlük Barış’ın gizlediği kimliği ve esrarengiz yaşantısı da ilişkileri için bir tehlike oluşturur.
Hayatını sadece içmeye ve kolay yoldan para kazanmaya adamış babaları Fikri’ye rağmen birbirlerine tutunup mutlu olmaya çalışan 6 kardeş ve Filiz’e aşık Barış’ın kesişen yolları herkesi yeni hikayelere götürecektir.
Oyuncular:
Hazal Kaya
Burak Deniz
Reha Özcan
Yağızcan Konyalı
Nejat Uygur
Zeynep Selimoğlu
Alp Akar
Ömer Sevgi

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. O kadar çok haber okudum ki bununla ilgili ben de şu orijinali merak ettim. En yakın zamanda göz atacağım Shameless'a

    YanıtlaSil
  2. Orijinal İngiliz versiyonunu izlemedim uyarlama Amerikan versiyonunu sonuna kadar olmasa da izledim. alametifarikası her türlü şeyin bir ailede toplanması ve yine de hayata devam etmeleri. Sempatik geliyorlar izleyicilere. Bu diziye gelirsek, shamelessi Türkiye'ye aynen geçirirsek fox binasını yakarlardı diye düşünüyorum. Madem öyle orijinalmiş gibi yapsalardı shamelessi uyarlıyoruz demeselerdi diyenler var. Fakat o vakit de hırsız denilecekti. Nasrettin Hocanın meselesine döndü bu iş. Aslında sistem içerisinde bizden farklı olmayan, prını iyi yapan batı ülkelerine hayranlığımızla kendimizi gömmeyi ne zaman bırakacağız acaba? Yazın için ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hem düşüncelerin, hem de aynı düşüncede olduğumuz için. Evet ülkemizde uyarlama çok yapılıyor 3-4 yıldır bu durum iyiye gitmiyor farkındayım ama yine de ülkemizi bu kadar ezmeleri başka ülkeleri gök yüzüne çıkarmaları bana garip geliyor. Sorsan hepsi milletçi hepsi Türkiye aşığıdır. Fakat herhangi bir konuda kötülemek aşağılamak küçük görmek varsa orada ön sıradadırlar. Gerçekten bu kafaları anlamıyorum. Ülkenin insanlarının oyuncularının fiziksel görünüşüyle dalga geçmek başka ülkelerin insanlarıyla kıyaslamak... Bu gerçekten doğru değil.

      Sil
    2. Aynen :) ki Hazal Kaya hem fiziksel hem zihinsel olarak çok beğendiğim bir isim :) bizler değer bilmiyoruz sanırım

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)