Bir Bir Evleniyorlardı

Çevremde ki insanlar ne kadar evlenme heveslisi oldu. Bir bakıyorum düğün, bir bakıyorum düğün kartı. Birine nasılsın diyorum evleniyorum diyor, kapı-cam açıyorum davul, saz sesi filan. Vay arkadaş! Benden küçükler bile evlendiler bu yıl. Artık millet öyle coştu ki hafta içi, hafta sonu demiyor hunharca, bir bir, üçlü beşli evleniyorlar. Ramazan sonrasında kozasından çıkmış kelebek gibi, aheste aheste, bir oyana bir bu yana evleniyorlar. İnsan dışarıdan bakınca hayret ediyor. İçinden, ''Kadere bak! Kimler kimlerle yan yana geliyor. Ah, ah! Nereden nereye... Ne oldum deme ne olacağım de.'' diyor. 

Ve o an işte evlenmem gerektiği yüzüme bir kez daha çarpılıyor. Açıkçası artık bende bir gariplik olduğunu düşünmeye başladım. İnsanlara göre dışarıdan bakınca hanım hanımcık eli yüzü düzgün bir insan gibi görülüyorum. ( Burada insan dışından baktım yeşil türbe içine girdim estağfurullah tövbe demeden edemiyor.) Haliyle anneme çıtlatmalar, tanışalım diyenler var. Her genç kızın yaşadığı görücü durumlarını bende yaşıyorum. Bu gayet normal bir durum ama normal olmayan benim. Şimdiye kadar herkesi görmeden ret ettim ( Bu durumu yanlış yaptığımı ve pişman olabileceğimi söyleyen çok.) ve evlenme isteği yok.

Çevreme bakıyorum gelinlik giyme hayalleri kuran genç kızlar, sorumluluk almaya hazır olan genç erkekleri görüyorum. Bu bana çok garip geliyor. Bir insanın sevdiği olmayınca neden evlenmek ister ki? Toplum baskısından mı? Eyvah! Evde kaldım... Düşüncesinden mi? Çok acayip. Her yaz oluyor ama bu yaz sanki milleti atlı kovalıyor gibi hurra bir evlenme furyası aldı gidiyor. Bir de öyle bir rant olmuş ki çiftler arasında. Aynı mahalleden 5 çift evleniyorlarsa düğün diğerinin düğününden daha lüks, diğerinin eşyalarından daha pahalı oluyor. Tamam kapitalist bir yaşam sürüyoruz ama bunlar işin suyunu çıkarmışlar. 1 saati bin liraya klasik araba kiralayıp 1 saat için gelin arabası yapılıyor, 20 binlik kır düğünü yapılıyor. '' Sen kimsin? Kimin oğlusun, kızısın? Maddi durumun ne?'' diye düşünmeden kendimi alamıyorum. Millete gösteriş yapılacak diye senelerce ödenecek bir borcun altına giriyor çiftler, anne baba. Bu yüzden her seferinde evlilik biraz daha yapay geliyor bana. Belki de bu yüzden bu 27'lik kız evlenmekten çekiniyor.

Bu içinde bulunduğum saçma durumda artık bana garip gelmeye başladı. İnsanlar bu kadar hevesliyken benim tam tersi olmam yaşım ilerledikçe ilginç bir hal almaya başladı. Eskiden yaşım küçük okul var bundan diyordum ama şu an bu durumu sorgulamaya başladım. Sadece yapay bulduğum için mi yoksa başka bir sebebi var mı bilmiyorum ama nereye kadar bu düşünceyi güdeceğim merak ediyorum. Fakat böyle giderse hayatımın sonuna kadar bekar bir birey olarak hayatımı sürdüreceğim.

  Anlayacağınız durum bende çelişkili. Peki ya siz de durumlar nasıl? 

Yorum Gönder

20 Yorumlar

  1. S.a renkli tirtil.ayni durumdayin.
    Diyorum ki.ölümden.nikah şaşmaz Rabbim ne dilerse olur.herşey nasip.sen aramazsan seni nasil bulacak diyorlar,Allah buldurur,din kardeşim,sen Rabbimin istikametinden git.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleyküm selam, Çok doğru herkesin bir kaderi herkesin bir nasibi var o bir şekilde bulur ve ağzını dilini bağlar. :)

      Sil
  2. Zuhal salaaam :) Fikirlərimi yazısan sanki. Tam eynisiyəm və mən də sənin kimi artıq problem nədir deyə düşünməyə başlayıram bəzən. Bunu biz 1 ara danışsaq (konuşsak) əla olar. ;) İnsanlara sənin kimi insanları ( mən də sənin kimi hiss edirəm) anlatmağa çalışmısan. Afərin oxuyanlar artıq anlayın əl çəkin bizdən :D (/rahat bırakın) :D Əgər ki istəsə o insan evlənər, mən də çox məsuliyyətli(sorumluluk gerektiren) seçim olduğunu düşünürəm amma onların bunu düşünüb düşünmədiyini bilmirəm. Hər halda insanları olduğu kimi qəbul etmək ən yaxşısıdır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam tatlım. :*
      Olur her zaman danışalım sadece bu konuda değil. Vallahi rahat bırakmıyorlar anlatsam da yazsam da hala aynı baskı. Artık yaz gelmesinden korkar oldum. Önüme gelen sen evlenmiyor musun? Neden evlenmiyorsun? Yaşın kaç oldu? diye soruyorlar. Sana ne arkadaş diye cevap verip kırmamak için kendimi zor tutuyorum. Evet, insan hazır olmadan evlenmemeli. Çünkü bir ömür birlikte geçireceksin adamla. Temelleri sağlam olmayan ilişkiler günümüzde 6 ay kadar oluyor. 6 ay geçmeden hop, şiddetli geçimsizlikten boşanıyorlar. Ondan çok iyi hazırlanmalı ve çok iyi düşünülmeli bu evlilik olayları. :)

      Sil
  3. her ne kadar daha 27 lik olmasam da 23 lük ben seni canı gönülden anlıyorum..bu sabah annem komşunun oğlunun evlenmek istediğinden ve annesinin kız aradığından bahsetti. Komşu oğlumuz sevgilisinden ayrılmış ve annesine gidip ''aney aney bna bir kız bul da evlenem'' demiş.. Bu oğlumuz benden iki yaş büyük mesleğe daha yeni başladı sadece ne acelesi var dedim ve evde bu sorum resmen sorun oluşturdu. Topum baskısı var mı ? elbette var ama kişiliğin ve beklenti farklılığının da etkisi çok fazla. kendime baktığımda hayyallerimde sadedce ben gelecekteki işim tatillerde gitmeyi hayal ettiğim yerler kendime ait bir ev kitaplığı olan vb vb bu hayaller tamamen doğal insanın kalbinden gelen şeyler ama içlerinde biriyle beraber olmak yok . Erkeğe güvenin olmaması mı?(tamaman öznel bir sorgu) kendi kendine yetebilen insan olmamdan kaynaklı mı? yoksa kendimin sorumluluğunu bile ucu ucuna yetiştimem mi bilmiyorum belki hepsi. Ayrıca izlediğimiz dizi filmlerin etkisiinin de az olmadığın biliyorum . Aklımdaki idal evlilik yaşı ki resmen yaşlanınca yalnız kalmamaya odaklı olan -_- 33 34 e çıkmış... belki de benim dururmum daha vahim.. bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hemen aynıyız gelecek için hayallerim bir erkeğin kolları ya da onun nüfusuna girmek değil bambaşka. 27 yaşındayım evet ama yine de yapmam gerekli dediğim bir sürü şey var belki de son tercih bile değil bir erkek. Yine senin ideal bir evlilik yaşın varmış benim o da yok. Bu günün bu günde yaşayan insanlardanım. :D

      Sil
  4. Kaleminize yüreğinize sağlık... Evlilik insanın sevdiği biriyle hayatını birleştirmesidir. Başkalarının baskılarıyla tanımadığı biriyle evlenmek insanı ne kadar mutlu edebilir. Emeğinize sağlık tekrar...Sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende onu anlamıyorum. Çevremde mantık evliliği adı altında evlenen insanlar var biri boşanmak üzerine 1 çocukla kaldı. Diğer boşanmadan döndü çatır çatır evliliğin temeli. Böyle bir evlilik yapmaktansa aşkı sonsuza kadar beklerim daha iyi. Ha o zaman günüm güllük gülistanlık olmaz ama insan sevince sevdiğine katlanır. En azından kaderime aşık olmuşum diye kendimi avuturum. :)

      Sil
  5. Ya aman boşver onları sen :D İstersen 30 yaşında evlenirsin istersen 50 kime ne :D Benimde çevremde çok evli arkadaşlarım var fakat bekarlığın da tadı başka oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte kime ne? Aman kaldı, aman turşusu kuruldu. İnsanlarımız tuhaf. Bence de bekarlık sorumluluk sahibi olmamak en iyisi. :D

      Sil
  6. 97'liler bile (benim yaşıtlarım) evleniyor.Her yaz böyle ya milletin yaz kanı mı kaynıyor bilemiyorum. Ama sen bakma etrafına kuzum. İlla birileri bir kuyudan atlıyor diye senin de atlamana gerek yok öyle düşünme. Allah ne zaman nasip ederse ya da sen kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman evlenirsin.

    Bloguma da beklerim bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın. Teşekkür ederim desteğin için. En kısa sürede uğrarım. :)

      Sil
  7. Valla çok çok evlilikler arttı ve artmasıyla da coşku doldu her yer bence ancak başka bir yönden gerçekten olmaması gereken evlilikler kötü ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef evlendikleri gibi boşanan da var. 6 ay sonra şiddetli geçimsizlik. :(

      Sil
  8. Sevgili renkli tırtıl profiline nasıl geldim, nasıl instagram hesabına baktım ve nasıl 15-20 dakikadır senle ilgili hesaplarda dolanıyorum bilmiyorum. Bir de baktım bu başlıktayım...

    Her neyse paylaşımlarından anladığım renkli ve özel bir kişiliğe sahip olduğun. Öyle sanıyorum güzel kalbine Rabbim güzel bir insan nasip edecektir..

    Sağlıcakla kal

    .n.s



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Amin, cümlemizi doğru güzel insanlarla karşılaştırsın. :)

      Sil
  9. Evlilik? Hiç düşünmeden taşınmadan balıklama dalınan bir iş; sonrasında da al başına iş. Bence insan ikinci şansı da düşünmeli, taaa birincisinden itibaren. Anlaşılmadı değil mi! boş verin gitsin. Kafanda hiç bir soru ve tereddüt uynadırmayan birisi olmalı her halde. Va mıdır ki? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilik benzetme kötü olacak ama kumar gibi. Kaybetmekte var kazanmakta yazdığınız gibi şans işi ama ikinci de olsa üçüncü de olsa olmayınca olmuyor bazen. Bence vardır. Herkesin bir ruh eşi var diyorlar belki bir gün denk gelir. :)

      Sil
  10. Evlilik sevmediğin biriyle çekilmeyecek kadar zor bir kurum...korkutmak için söylemedim insan uğruna herşeye katlanabileceği biriyle evlenmeli sorumluluklar yeterince sıkıcı ona değmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu düşüncedeyim görücü usulü bile olsa kanın kaynayacak. Evlilik onunla bununla yarış ya da çevre baskısı değil hayat arkadaşlığı için olmalı. Çevremde eyvah evde kaldım sorunu yaşayan çok. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)