Torku Sütlü // Torku Markasının Soğuk Kahveleri

Torku kahvelerini yeni çıkardığı zamanlar çevremde ve sosyal hesaplarımdan takip edenler bu kahvelerden haberdar değildi. Bende Torku'nun Doğrudan adlı marketlerinde bu kahveleri görmüş ve merak edip almıştım. İlk içtiğim zaman çok kaliteli bir ürün olduğunu anlamış ve sosyal hesaplarımda ballandıra ballandıra kahvelerden bahsetmiştim. Tabii ki çevremde ki insanlar ve takipçilerim bu kahveleri bulamadıkları için beni boykot etmeye kadar gitmişlerdi. Bulanlar beni etiketleyerek bu kahveleri keşfetmelerine sebep olduğum için minnettar olduklarını yazmışlardı. O günden bu güne ben ne zaman Doğrudan adlı markete uğrasam Torku'nun çıkardığı bu kahveleri almadan o marketten çıkmadım. İlk zamanlar bu kahveleri hiç bir markette bulamıyordum. Fakat yavaş yavaş bir çok marketin buzdolabı bölümünde görmeye başlayınca sizler içinde görüşlerimi belirtmem gerektiğini düşündüm.


Öncelikle içindekiler bölümüne bakalım;
Macchiato: Karamelli, kahveli sütlü Macchiato'nun içeriğinde; yarım yağlı inek sütü, şeker, çözülebilir kahve(%0.5), kıvam arttırıcı (selüloz, selüloz gam, karragenan), karamelize toz şeker (% 0.1), aroma verici.

Mocha: Beyaz çikolatalı, kahveli sütlü Mocha'nın içeriğinde ise; yarım yağlı inek sütü, şeker, beyaz çikolata (%0.1)(şeker, kakao yağı, süt tozu, emülgatör (soya lestini), aroma verici), çözülebilir kahve (%0.4), kıvam arttırıcı (selüloz, selüloz gam, karragenan), kakao tozu, aroma verici.

Latte: Kahveli sütlü Latte'nin içeriğinde, yarım yağlı inek sütü,çözülebilir kahve(%0.3), kıvam arttırıcı (selüloz, selüloz gam, karragenan), aroma verici.

Yanlış bilmiyorsam selüloz ve selüloz gam laktoz görevi gören bir madde, Karragenan için emin değilim ama yosun gibi bir şey sanırım kıvam arttırıcı görevi görüyor. Sağlık açısından uygun olup olmadığını araştırmayı ihmal etmeyin.


Ürünler hakkında düşüncelerim;
Kahvelerin tadı dışarıda herhangi bir cafede içtiğimiz kahvelerden farksız. Koyuluğu çok hoşuma gidiyor. Yine bu şekilde paket içerisine girmiş soğuk kahve üreten markalar var. Bir kaçını deneme şansı buldum. Resmen su gibilerdi. İçtiğim zaman kalitesiz üretim oldukları belliydi. Fakat Torku'nun bu kahvelerinde yoğun sütü hissedebiliyorsunuz. Yani kahve içtiğinizi anlıyorsunuz. İçerken damakta çok hoş bir kıvam bırakıyor. Bir süre o hoş kıvamı tadı hissedebiliyorsunuz. Bu üç kahvenin her biri ayrı güzel tat da olduğu için aralarından en iyisini seçemiyorum. Fakat benim favorim Mocha. Çünkü Mocha'da beyaz çikolata var ve ben o beyaz çikolata tadını yoğun bir şekilde alabiliyorum. Bu yüzden de aralarında seçim yapamasam da tercih yapmam gerekirse çikolata tadı yüzünden Mocha derim. Ürün bu kadar iyiyken fiyatını merak ediyor olabilirsiniz. Bazı marketlerde 1.95 bazılarında ise en fazla 2.00 liraya tanesi satılıyor. Böyle kaliteli ürünün, böyle ucuz fiyatı olması da tüketici için ayrı bir avantaj sağlıyor. Karşınıza eğer bu ürün çıkarsa denemenizi tavsiye ederim. Umarım benim kadar siz de beğeneceksinizdir. 

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Torku ürünlerini seviyorum.❤ Henüz bunları deneme fırsatım olmadı.Görürsem marketlerde alıp denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Soğuk kahveye bayılıyorum Bim markette satilanlari denemistim güzellerdi bunları da ilk gördüğüm yerde alacağım

    YanıtlaSil
  3. Hepsini deneyip bloğumda da paylaşacağım.
    Çok teşekkürler, böyle yeni şeyleri keşfetmeyi çok seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyorum yazını umarım seversin. Şimdiden afiyet olsun. :)

      Sil
  4. Doğrudan diye bir market mi varmış ilk defa duydum O.O

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)