Yeni Gelin (Dizi)

Son zamanda gelen dizilerin neredeyse hepsi dram üzerineydi. İçimiz dışımız dram olmuştu. Tam böyle farklı türler ararken başladı bu dizi. Dizinin komik olacağı zaten fragmanlarından belliydi ama bu kadar tatlı olacağını tahmin edememiştim. Öyle ki dizinin verdiği gaz ile hemen başrol oyuncuları sosyal hesaplarımdan takip etmeye başladım. Dizi böyle komik ama bir yönden de absürt bir dizi. İlk bölümde sanki doğu dizilerine atıfta bulunmuşlar gibi geldi. İkinci bölümde ise dizinin biraz daha oturaklı hale geldiğini fark ettim. Yine de çok fazla komedi içeren bir dizi olarak devam ediyor. Dizide seçilen mekanlara ve dizinin çekim açılarına bayıldım. Tam olarak çekilen mekanın etinden sütünden resmen yararlanılmış. İlk bölümde yaylaya çıkmaları oraları göstermeleri şehrin turizmi açısından da artı puan kazandıracağını düşünüyorum. Dizinin senaristi Ersoy Güler, bir önce ki dizisini de çok beğenmiştim ve izlemiştim. Birde bir kaç sinema filminde de ismi olduğundan bu dizi başlamadan önce Ersoy Güler ismini duyunca kesin izlerim demiştim. Nitekim beni yanıltmadı harika bir dizi ortaya çıkardı. Dizi de beni en çok şaşırtan oyuncu Feride Hilal Akın oldu. Youtube'da kızın şarkılarını dinlerken dizi de görmek şaşırtıcı oldu. İkinci şaşırtıcı durum ise Tolga Mendi idi. Tolga Mendi'yi annem ısrarla Serkan Cayoglu'nun ikizi var ya o diyor. Kadın oyuncuyu ne zaman görse kesin akrabalıkları var bunların diyor. Fakat gerçekten Tolga, Serkan Cayoglu'na benziyor. Ayrıca çokta yakışıklı bir çocuk. Açıkçası benim ideal erkek modelim olduğunu düşünüyorum. Gözler kaşlar boy pos her şey o kadar yerinde ki izlerken Tolga'nın sahnelerinde ekrana mimleniyorum. En çokta gözleri hoşuma gitti ceylan gibi adam. Jessica May deseniz su gibi kız, seyirci bakmalara doyamıyor. Kızın ben dizi haricinde paylaşımlarını çok taktir ediyorum. Sanırım iyice Türkleşmiş kendisi. O kadar duyarlı bir insan ki bazı ünlülerimizin yapmadığı paylaşımları yaparak kalbime taht kurdu. Bu iki oyuncunun kimyaları çok tutmuştu. Başka bir oyuncu olsa sanki olmazdı gibi geliyor ve oyunculuklarını da çok sevdim. Usta oyuncuların oyunculukları hakkında yazmam haddime düşmez hepsi kıymetlilerimizdir. Bu yüzden onları es geçiyorum. Onların haricinde Ece İrtem ve Şilan Makal'ın oyunculuklarını hiç beğenmedim. Özellikle Şilan Makal'ın oyunculuğu çok pot duruyordu. Oyuncuyu moda yarışmasından tanıyorum severdim de ama oyunculuk için biraz daha çalışması lazım sanırım. Mimik ve duyguları çok yapay duruyordu. Haddime düşmez ama Yonca Şahinbaş lütfen Karadeniz şivesi kullanmasın, gerçekten çok kötü duruyor. Diğer oyuncularda problem yoktu. Dizi komik olduğu için genel anlamda çok akıcıydı. Ben çok sevdim cumartesi akşamlarımın yeni favori dizisi bu dizi oldu. Şiddetle tavsiye ederim, mutlaka izlemelisiniz. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 3. sırada, tekrarı ise 6. sırada tamamladı. 
YENİ GELİN

Tür: Komedi, Aile, Romantik
Senaryo: Ersoy Güler
Yönetmen: Ersoy Güler
Yapım: Süreç Film
Yapımcı: Ali Gündoğdu
Kanal: Show TV
Günü: Cumartesi
Yayın Saati:20.00
Başlangıç tarihi: 11 Mart 2017
Konu:
Madrid'lerde Milanolar'da büyümüş olan İspanyol güzeli Bella ve Çukurova'nın kavuran güneşi altında büyümüş aşiret içinde yol yordam öğrenmiş Hazar Ağa'nın kesişen hayat hikayesini izleyeceğiz. Her ne kadar iki ayrı dünyaların insanları olsalarda aşklarının önüne kimse geçemeyecek ve Bozok Aşireti'nin içerisinde yer alacaklardır. Bella Bozok ailesinin yeni gelini olarak zor günlere göğüs gerecektir.
Oyuncular:
Jessica May Drociunas
Tolga Mendi
Mustafa Avkıran
Sema Keçik 
Zeynep Kankonde
Esin Gündoğdu
Murat Kocacık
Dağhan Külegeç 
Lale Başar 
Renan Bilek
Burçin Bildik
Yonca Şahinbaş
Şilan Makal
Bahar Süer
Mehmet Yaşar
Halil İbrahim Kurum
Feride Hilal Akın
Onur Baytan
Ece İrtem

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Aslında ben de bu diziyi oyuncular bakımından sevdim ama nedense şu aşiret havasında geçen dizilere pek ısınamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komedi ama aşiret olması pek etken değil dram türü kadar. :)

      Sil
  2. Ben de magazinde tanıtımını görmüştüm ve hoş gözüküyor.ayrıca annen haklı serkan'a benziyor :)

    YanıtlaSil
  3. Bilmiyorum, annemler izliyor ama gerçekten nefret ettiğim bir dizi. Esasında absürt dizilere bayılırım, kendim fanfic yazarken de eğer komedi içerecekse absürt ögelerden bol bol yararlanırım ama bu diziyi izlerken çok nadir gülüyorum.

    Kuma olayını şirinleştirmeleri, Türkmen aşireti dedikleri hâlde Türkmenlikte olmayan saçma sapan ve itici gelenekler göstermeleri, itici şiveleri... Sevemiyorum.

    Başroldeki kızı çok sevdim ama. Tam benim ideal tipim. Oğlanı da ilk gördüğümden beri Serkan Çayoğlu'na benzetiyordum, yalnız olmadığımı bilmek mutlu etti doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu sezon Fazilet Hanım ve Kızları dizisinden nefret ettim. Fakat izleyenler var evde mecbur izliyorum. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)