Aşk ve Gurur (Dizi)

Ülkemizde uzun zamandır kitap uyarlaması diziler  yapılmıyordu. Bir yapım şirketi sürekli kitap uyarlaması yapardı o da bıraktı. Aslında kitap uyarlamaları dizi uyarlamalarına göre daha güzel oluyor. Başka ülkenin çekilmiş dizilerinden daha kaliteli duruyor. Bu yüzden dizi benden artı puanı baştan kaptı. Dizi, Jane Austin’in ölümünün 200. yıl dönümüne özel “Aşk ve Gurur” adlı ölümsüz eserinden televizyon dizisine uyarlanıyor. Bu yüzden de ayrı bir anlam kazanmış. Ayrıca bu kitap  her 10 yılda bir dizi ve ya film olarak uyarlanıyormuş. Fakat benim ilk aklıma gelen 2002 yapım Aşk ve Gurur dizisi oldu. Bu diziyle, kitapla alakalı değil ama ismi direk olarak o diziyi hatırlattı. Bu günün en tanınmış efsane oyuncuları o dizide toplanmıştı. Ne diziydi ama ya!!! Her neyse diziyi dönersek, Mert Fırat'ın rolü Alper Saldıran'a, Alper Saldıran'ın rolü Mert Fırat'a verilmeliydi. Alper Saldıran ve Mert Fırat yan yana geldiğinde yakışıklılıkları tartışılmaz ama Alper Saldıran daha zengin rolüne uygun olurdu. Ayrıca kızla da daha yakışıyorlar gibi geldi. Dizi de pot duran iki oyuncu vardı. Biri Ayris Alptekin, diğeri Rojhat Özsoy'du. Oyun oynadıkları çok belliydi. Sanırım ikisi de çok yeni, bu yüzden de bölümler ilerledikçe oturacaklarını düşünüyorum. Bu iki oyuncu harici gözüme batan oyuncu olmadı. Zaten çoğu tanınmış oyunculardı. Dizi de en çok görmekten mutluluk duyduğum oyuncu Levent Ülgen'di. Eskiden hep aynı tür rollerde oynardı. Üzerine dolandırıcı rolü yapışmış görünüyordu. Fakat iki roldür farklı rolleri tercih ediyor bu da nasıl değerli bir oyuncu olduğunu biz seyircilere gösteriyor. Umarım şu dolandırıcı rolü tamamen üzerinden silinir yok olur gider. Dizi de rol olarak en sinir olduğum Kenan'ın halası rolünde ki Lila Gürmen oldu. Sinir bozucu fettan bir karakter. Dizi ilk bölüme göre çok fazla yükselmedi. Yani; dizinin ilk bölüme göre temposu çok düşüktü ama akıcı bir diziydi, en azından beni sıkmadı. Mert Fırat ve Damla Sönmez'in kimyasını beğenmesem de Damla Sönmez ve Alper Saldıran'ın kimyasına bayıldım. Büyük bir ihtimal dizi de ikinci adamın tarafında olurum. Diziyi genel olarak sevdim. Konu çok güzel, işleyişi de fena değildi. Vaktiniz varsa izleyin.

Dizi reytinglerde  yayın zamanı 20. sırada tekrarı ise 73. sırada  bitirdi. 
Aşk ve Gurur

Tür: Romantik, Dram, Aile
Yönetmen:Taner Akvardar
Senarist:Yeşim Aslan, Caner Yalçın, Memet Güzelbeyoğlu
Yapım:Limon Film
Yapımcı:Hayri Aslan
Kanal:Show tv
Günü:Pazar
Yayın Saati:20.00
Başlangıç tarihi:5 Mart 2017
Konu:
Zeynep... Eski İstanbul mahallelerinden birinde yaşayan Esen Ailesi’nin beş çocuğundan biri. Zeynep’e çocukluğundan beri aşık bir adam Murat ve İstanbul’un köklü ve zengin ailelerinden birinin genç varisi Kenan. Murat’ın evlilik teklifinden hemen sonra Kenan’la tanışan Zeynep bir yol ayrımındadır. Bir tarafta kendisini seven ama ona karşı büyük bir aşk hissetmediği Murat, diğer tarafta uzak durmak istese de çekimine karşı koyamadığı Kenan... Açık denizler ve güvenli limanlar arasında bir seçim yapmaya çalışan Zeynep, aşkı yeniden sorgulamaya başlar. Kenan ve Murat arasındaki düşmanlık giderek yükselirken arada kalan Zeynep olur. Aşk ve Gurur, Kenan ve Murat arasındaki düşmanlığın içinde kendini var etmeye Zeynep’in hikayesidir.
Oyuncular:
Mert Fırat
Damla Sönmez 
Alper Saldıran
Tülin Özen
Ahmet Rıfat Şungar
Laçin Ceylan
Levent Ülgen 
Ayfer Dönmez 
Ayris Aytekin
Begüm Akkaya
Lila Gürmen
Rojhat Özsoy

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Valla tüm dizileri senden ögreniyorum 😃 devam tırtıll 😃

    YanıtlaSil
  2. yaa benim fikirlerim 180 derece farklı seninkinden... ^-^
    şahsen en sevdiğim yazar jane austen ve kitap aşk ve gurur. her sene bir kez daha okuyup tüm versiyonlarını tekrardan izlerim. bendeki yeri başka. ama bu diziyi büyük bir gaf olarak gördüm. bikere zengin ve fakir çocuk ile kalabalık, herkesin ayrı telden çaldığı aile dışında hiçbir şeyin kitapla alakası yok. ne karakterlerin geçmişleri, ne şimdiki halleri ne de karakterlerin kendileri... böyle alakasız bir diziyi uyarlama diye yayınlamaları yazık olmuş, olsa olsa esinlenme olurdu bence. gerçekten beğenmedim! jane austen tarzıyla da pride and prejudice romanıyla da uzaktan yakından alakası yok. hatta eminim ki kitabın ismini vermeseler izleyen hiç kimse 'aa bu aşk ve gurura benziyor' bile demezdi. offf çok dolmuşum hahhhahah... ama dedim yaa yeri başka bende. umarım yanılırım da ilerleyen bölümlerde toparlarlar diziyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı çok küçükken dedemin kütüphanesinden çalıp bir günde okumuştum. 11 yaşlarında filandım. O yüzden hatırlamıyorum. Dizi olarak yorumladım maalesef diziyi. Kitap uyarlaması konusuna gelince herkes o şekilde dedigi için araştırmalarım sonucunda ulaştım. :)

      Sil
  3. Pazar günü mü?
    Ben bunu görmedim gerçi TV izleyemiyorum ama bakacağım bu arkadaşa.. :):)

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle pride and prejudice ile hiç bir alakası yok teğet bile geçmiyor

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)