Adı Efsane (Dizi)

Bu diziyi sevdim ben ya hu! Dizi çoğu yönden benden artı puan aldı. Öncelikle dizi de diziyi çekici yapabilecek hiç yakışıklı ya da güzel kimseler yok. Fakat diziyi götürebilecek çok iyi oyuncular var. İlk defa bir dizinin oyunculuğu için izlenebileceğini düşünüyorum. Dizi de parıl parıl parlayan Erdal Beşikçioğlu, Gökçe Bahadır, Rojda Demirer, Reha Özcan gibi oyuncular var. Bu oyuncular benim gözümde işinin  üstadıdır. Bu yüzden dizinin albenisi benim için bu oyuncular oldu. Zaten Erdal Beşikçioğlu en kötü, en saçma dizi de dahi oynasa kendini izletir gibi geliyorum. Duruşu, mimikleri, oyunculuğu kendine hayran bırakmaya yetiyor da artıyor bile. Dizinin ilk bölümünü izlerken hep aklıma Tarık Akan geldi. ALLAH rahmet eylesin, Koçum Benim dizisi hep aklıma geldi. Erdal Beşikçioğlu'nun dizide ki ismi de Tarık olunca nedense anmadan geçemedim. Yeni nesil pek bilmez ama vaktiniz varsa merak ederseniz dizinin bölümlerini internetten bulup izleyebilirsiniz. O dizide de günümüzde tanınan oyuncular mevcuttu.  Dizinin Amerika yapımı olan One Tree Hill dizisinden uyarlama olduğu söyleniyor. Fakat o diziyi izlemediğim için bilmiyorum. Ayrıca başında ve sonunda da böyle bir ibare yok. Bu yüzden kesin bir şey yazamıyorum.  Dizi konu gereği birazcık  genç kesime hitap eden biri dizi olmuş. 16-18 yaş arası  gençlerin daha çok ilgisini çekebileceğini düşünüyorum. İlk 20 dakikası dizinin çok sıkıcıydı ama sabrettiğimde güzel olduğunu ve bölümler ilerledikçe  akıcı olacağını düşünüyorum. Dizinin  ilk bölüm kahramanı bana göre  Leyla Kırşan'dı. Leyla Kırşan  çocuk oyuncu olduğu halde  dizide  diğer geçn oyunculara göre oyunculuğu daha öne çıkmıştı. Erdal Beşikçioğlu ile kimyaları da çok uymuştu. Gerçek bir baba kız olabilirlerdi. Dizi de beni    rahatsız eden sadece Almila Ada'nın kahkülleri oldu.   Yüzüne hiç uymamıştı hatta  yaşını ve burnunu  büyük göstermişti.  Gerçekten kızın   güzel yüzünü sadece burun ve kahkülden oluşmuş hale getirmişlerdi. Bu yüzden o kahküllerden kurtulması lazım. Yoksa ne lise öğrencisi gibi duruyor ne de ilerde olursa Cem Yiğit Üzümoğlu ile oluyor.  Yan yana durduklarında  adamın ablası gibi  duruyordu. Yani anlayacağınız kız gerçek hayatında ki yaşını  belli eder hale gelmişti. Bunun haricinde dizi de her şey yerindeydi.  Eğer ki spor ve  okul dizilerini seviyorsanız  hiç kaçırmayın derim. Bence benim gibi siz de seveceksinizdir.
Dizi reytinglerde yayın zamanı 13., tekrarı ise 23. sırada tamamlandı.
Adı Efsane

Tür: Romantik, Dram, Gençlik, Okul, Spor
Senaryo: Tunus Taşçı, Nazlı Sunlu, Hilal Yıldız
Yönetmen: Devrim Yalçın
Yapım: D Yapım
Yapımcı: Müge Turalı Pak, Ayşe E. Durmaz
Kanal: Kanal D
Günü: Cumartesi
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 28 Ocak 2017
Konu:
Kariyerinin zirvesindeyken ağır biz kaza geçirip sakatlanan efsane basketbolcu Tarık Aksoy, basketbolu bırakmak zorunda kalır. Ardından, sahip olduğu her şeyi birer birer yitiren Tarık, en son çocuklarının velayetini de kaybeder. Tam hayata karşı güvenini kaybetmişken, karşısına çıkan son şans, belki de kızlarını kazanmanın yolu olacaktır.
Oyuncular:
Erdal Beşikçioğlu 
Gökçe Bahadır
Rojda Demirer 
Reha Özcan 
Güneş Hayat 
Bülent Düzgünoğlu 
Cem Yiğit Üzümoğlu 
Almila Ada 
Leyla Kırşan 
Baran Bölükbaşı 
Hakan Ummak

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Benimde hoşuma gitti bu dizi birazcık başından bakmama rağmen🖒❤evlat kokusunun fragmanını gördünmü bi yabancı dizi yada filmin uyarlaması sanki 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm başlayan dizileri izliyorum ona göre devamlı izleyeceğim dizileri seçiyorum. O bahsettiğin diziyi dün bende gördüm . O diziyi de yazacağım için araştırma yapacağım. Emin değilim, büyük ihtimal versiyon ya da esinlenmedir diye düşünüyorum bende. :)

      Sil
  2. Artık okul açıldı dizi izleyebilecegimi düşünmüyorum

    YanıtlaSil
  3. Adı Efsanenin sonlarını yakaladım. Hoşuma gitti. İzlenesi bir yapım olmuş. Koçum benim dizisini de rastladıkca izlerdim. :)

    YanıtlaSil
  4. İlk bölümünü biraz izlemiştim. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yorum için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Çok iyi gidiyordu balo'ya yetişmeme konusu işleninceyedek... Favori dizim yinede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sahnenin de bir albenisi vardı. Bir babanın kızı için yapabileceklerini işlediler. Bence o sahne çok kalbe dokunan bir sahneydi.. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)