Tavsiye Edebilecegim Kore Dizileri #vol 5

Bu tavsiye postlarını yakın zamanda vermem konusunda çok mesaj alsam da ben hiç birinizi dinlemedim ve bildiğimi okudum. Aslında bu öneri mantığıma pek yatmıyor. Zaten güncel izleyen insan ya da yıl içerisinde yıla göre izleyen insan dizilerden haberdar oluyor. Fakat geriye dönük dizi izleyenler için bu durum aynısı olmuyor. Aylar geçtikçe unutulan diziler olduğundan geriye dönük izleyenler için toplu şekilde öneri vermek daha sağlıklı gibi geliyor. Bu yüzden belli bir kitleye değil tüm kitlelere hitap edecek şekilde post yazmaya çalışıyorum. Bu yıl Kore dizileri pek verimli geçmedi. Bir kaç dizi dışında seve seve izlediğim deli olduğum dizi olmadı. Aslında Kore dizilerinden çok sıkıldım. Ben 2006- 2007 senelerinden bu yana Kore dizisi izlediğim için artık çok klişeleşmiş ve kendini tekrar eden diziler olarak görüyorum. Benim açımdan empati kurmak isterseniz Türk dizileri hakkında ki düşüncelerinize göre empati kurun. Nasıl Türk dizilerinde yine mi klişe konu diyorsak artık yıllardır izlemekten bana da Kore dizileri böyle gelmeye başladı. Fakat bu durum izlememe engel oldu mu, hayır. Çünkü her şeyden önce blogumu ziyaret eden ve yorum bırakan herkes benim için kıymetlidir ve olumlu olumsuz saygı çerçevesinde bloguma gelen herkese de saygım sonsuzdur. Bu yüzden izlemek istemesem bile yıl sonunda bu postu bekleyenler için yine izlemeye çalışıyorum. Buna rağmen tam 45 tane dizi izlemişim. Bana göre iyi bir rakam ama çoğu insana göre daha az dizi izlemiş oluyorum. Benden daha fazla izleyen ve abartanlarda mevcut. Fakat benim onlardan farkım güncel dizi izlemem yani Kore'de yayınlanırken dizileri izlemem ve sadece yıl içinde yayınlanan dizileri izlemem. Onun harici çok izlemek ya da az izlemek pek fazla önemli değil. Neyse önce uyarı metnimi daha sonrasında da sizlere tavsiye postlarını sizinle buluşturayım. Umarım siz benden daha çok severek izlersiniz bu güzel dizileri.
 Öncelikle bütün postlarım için yazdığım uyarı yazımı  buraya kopyalayım.
Uyarı: 




Benim fikrimi alarak aynı düzende öneri açan arkadaşlar neden kendi stilinizi yaratma geregi duymuyorsunuz üste bir iki cümle yazıp alta afişleri sıralamayı geçtim birde yüzlü yüzlü afişleri de bu post içinden alıyorsunuz.Ben bir afiş için bile en az yarım saat aradım afişlerin arasında seçim yaptım..Bu fikir için bile günlerce uğraştım diğer bloglara göre farklı olsun diye düşündüm fakat siz ne yapıyorsunuz hazır fikir hazır post var nasıl olsa deyip benim günlerce uğraştığım emegimi yarım saatte blogunuza açıyorsunuz.Bu biraz ayıp olmuyor mu? Birazcık özgün bir blog olmaya çalışın kendi fikrinizi tarzınızı yaratın ki okuyucunuzda fark yaratın.





Benim blogumdan aldıgınız herhangi bir fikri herhangi bir afişi herhangi bir düzeni blogunuzda izinsiz kullanıyorsanız hakkım haram olsun. 




Taklitler aslını yaratırmış derler ama ben taklit istemiyorum.Çünkü bu blog benim sizin kopyala yapıştır bloglarınız gibi olsun istemiyorum.Sizin için eğlence ya da iş olan bu blog alemi benim için bir yaşam tarzı ve siz her dakika benim yaşam tarzıma tecavüz ediyorsunuz.



Ha birde benden size bir iyilik daha; bu şekilde post açan arkadaşlar size geçmiş olsun.Zaten en büyük cezayı size Google verecektir.Hep benimle uğraşacak değil ya biraz da Google sizle uğraşsın.Emin olun Google salak değil hemde hiç değil.Lafın kısası ayvayı zaten yemişiniz benim ahıma baştan gerek kalmamış..

Diziler alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.
7 First Kisses

38 Task Force

Another Miss Oh

Beautiful Gong Shim

Beautiful Mind

Bongsoon, A Cyborg In Love

Cheese in the Trap

Cinderella and Four Knights

Ddanddara

Descendants of the sun

Doctors

Fantastic

Go Ho's Starry Night

Goblin

Goodbye Mr. Black

High and Crush

Hwarang

Indiscreetly Fondly

Jealousy Incarnate

The K2 
Let's Fight Ghost



Love in the Moonlight

Lucky Romance 
Madame Antoine



Memory

Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo

Moorim School

Mrs. Cop  2

Ms. Temper & Nam Jung Gi

My Little Baby

My Wife's Having an Affair this Week

Neighborhood's Hero

Night Light

Oh My Geum Bi

One More Happy Ending

Please Come Back, Mister

Romantic Doctor, Teacher Kim

Shopping King Louie

Solomon's Perjury

Sweet Stranger and Me

The legend of the blue sea

The Master of Revenge

W - Two Worlds

Wanted

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo
Önerinin devamı için :Tıktık


Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Benim araların da en bayıldığım Cheese in the trap :) Çoğu kişi sonundan dolayı beğenmemişti ama bana göre hem diğer kore dizilerinden farklıydı hem de kızın iç sesiyle sürekli düşünmesi çok hoşuma gitmişti.Şu sınav dönemim yüzünden pek izleyemiyorum ama izlemek istediğim de listene mutlaka göz atıcam:) Bir de w two worlds bence bu senenin en iyi dizisiydi :) İzlemeyen varsa koşsun izlesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizinin sonunu beğenmek değil aslında oyuncularına yapılan haksızlığa insanlar tepki verdi zaten sorunlu bir kamera arkası olduğu için dizi o şekilde bitti sanırım webtoon'un sahibiyle de (webtoon çizene ne deniyordu ki yahu mangaka mı deniliyordu onlara da :/) bayağı sorun yaşandı. Teşekkür ederim Goblin dizisine de bir bak derim. Bu senenin daha iyi dizileri çıktı ama tabii ki W dizisi de çok güzeldi. :)

      Sil
    2. Bende öyle duymuştum. Maalesef sorun yaşamışlar. Ama filmi çıkaracaklarına dair bir şeyler duymuştum. Nasıl olur hiç bilmiyorum. Gobline de en yakın zaman da bakıcam onu da çok merak ediyordum zaten :)

      Sil
    3. Evet film için bir söylenti çıkmıştı. Bakmalısın on numara bir dizi. :)

      Sil
  2. Yeni yeni alışıyorum doğu dizilerine romantik-komedi olanından birini önerir misin ? En beğendiğinden başlayayım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beautiful Gong Shim dizisiyle listeme başlayabilirsin. Bu arada ülkesinde güncel olduğu için önermedim ama GOBLIN dizisine de göz gezdirmeni tavsiye ederim. GOBLIN'in (27.12.2016 tarihine göre) 8. bölümü geldi. Haftada 2 bölüm olarak çevirisi geliyor. Koreantürk ve ya yeppudaa sitesinden izleyebilirsin. :)

      Sil
    2. Teşekkür ederiiiiim.! :)

      Sil
    3. Goblin veya Liar game ikisinden birine başlıycam seçemiyorum sence hangisine başlamalıyım.

      Sil
  3. GOBLİNNNNNN!!!!!
    (Bir aşk itirafıdır.)

    YanıtlaSil
  4. Doctor filmini izlmeistim bu onerilere mutlaka dikkaet edecegim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım severek izlersin, şimdiden iyi izlemeler. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)