Umuda Kelepçe Vurulmaz (Dizi)

Dizi gerçekten sinirlerimi bozdu. Zengin ailelerinin kudretini izlemek artık tahammül sınırlarımı zorluyor. Maalesef ki bu durum senaristin suçu değil gerçekten böyle bir düzenin olmasından kaynaklı. Haberlerde, televizyonlarda bazen programlarda bu tarz şeyleri görebiliyoruz. Bilmem kimin oğlu araba ile insan öldürüyor ama alması gereken cezası almıyor para, mevki her şeyi çözüyor. Bu dizinin başında bir nevi bu işlenmiş. Kudreti paradan alan kesim ve mazlum kesimin hikayesi.  Neyse ki bu dizi de kudreti paradan alan  çocuk ıslah evine düştü ama tabii diğerlerine göre  bir sıfır önde! Her neyse diziyi genel olarak çok sevdim. Zaten diziye Mert Yazıcıoğlu için şans vermek istiyordum. Fakat izlediğim de her oyuncu için izlenebilirmiş .Melisa Şenolsun'u oyuncu olarak hiç sevmiyorum. Çok itici geliyor sanırım hep sinsi rolleri seçtiğinden kaynaklı. Umarım bu dizi de kendisini sevebilirim ve ön yargım yıkılır. Dizi de Onur karakterinden nefret ettim. Burak Dakak'ın küçüklüğünü Samanyolu kanalının dizisinden hayal meyal hatırlıyorum. Fakat daha sonrasında oynadığı bir kaç diziyi izlesem de hatırlayamadım. Bana göre rolünü çok iyi oynadı. Daha önce ki cümlelerimde yazdığım gibi ciddi anlamda nefret ettim. Dizinin kahramanı tabii ki de Mert Yazıcıoğl'ydu. Bu çocuğun başka bir havası var. Her oynadığı rolü resmen üzerine giyiyor. Birde saçları uzayınca çok sempatik olmuş. bunun yanında genç oyuncu kadrosundan oluşsa da çok göze batan pot olan oyuncu yoktu. Genç oyuncu kadrosu fazla olup da göze batmayan pek fazla dizi olmuyor bu dizi bu konuda şanslı olmuş. İlk bölüme göre konusu güçlü ve farklı ayrıca akıcı geldi. Bence on numara dizi yapmışlar.  Bu diziyi  şiddetle izlemenizi tavsiye ederim. 

''Fakir ve suçluysanız sadece suçlu derler, zengin ve suçluysanız sadece zengin derler.''
Dizi reytinglerde yayın zamanı 9., tekrarı ise 38. sırada tamamlandı.
Umuda Kelepçe Vurulmaz

Tür: Dram,Gençlik,Okul,Aile
Senaryo: Yekta Torun, Duygu Tankaş, Hilal Yıldız
Yönetmen: Cemal Şan
Hikaye: Yekta Torun
Yapım: Bi Yapım Prodüksiyon ve Dağ. Hizm. A.Ş.
Yapımcı: Burak Sağyaşar
Proje Danışmanı: Cafer Özgül
Uygulayıcı Yapımcı: Fatoş Sevinç
Görüntü Yönetmeni: Tuncay Aksoy
Sanat Yönetmeni: Mustafa Aldemir
Kanal: FOX TV
Gün: Perşembe
Saat: 20.00
Başlangıç Tarihi: 3 Kasım 2016
Konu:
Başka şehirler, başka hayatlar ve farklı suçlar işlemiş lise çağındaki yedi mahkum gencin hayatları, kendilerine sunulan okuma hakkıyla bir anda tamamen değişir. Milletvekili bir baba ve çok zengin bir annenin oğlu olan Onur için başlatılan bir proje sayesinde Fırat,Azad, Kömür, Nazlı, Peri ve Narin de okuma hakkı kazanırlar. Onlar hem mahkum hem de öğrencidir artık.
Ve İnci öğretmen… Hapishanede doğmuş, annesinden küçük yaşta ayrılmış, yetimhanelerde büyümüştür. Bütün hayatını suçlu çocukların topluma kazandırılmasına adamış ancak bürokrasinin soğuk esintisi yüzüne çarpmış ve hayata küsmüş idealist bir genç kadın. Bu proje onunda yeniden hayatla barışmasına sebep olacaktır.
Her an ortaya çıkmaya hazır sırlar, diğer mahkum gençlerin kolejli gençlerle süren aralıksız sınıf çatışması paralelinde ellerinde olan tek şey ise sadece umutlarıdır.
Oyuncular:
Mert Yazıcıoğlu
Melisa Şenolsun
Begüm Birgören
Özge Özder
Burak Dakak
Gizem Ergün
Nazlı Bulum
Turgay Aydın
Zeynep Bastık
Mustafa Elikoğlu
Yiğit Dikmen

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Yinemi bir dizi vizyona girdi. :) Bazı diziler gerçekten çok üst seviye oluyor. Maalesef ki kırk yılda bir olan bir şey. Yeni dizi Türk Televizyonlar Tarihine hayırlı uğurlu olsun.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon için belli olan başlayacak 5 dizi var. Bazı diziler tutulmuyor final yapıyor bu yüzden bu döngü böyle devam eder. Bu dizi de üst seviye olmuş en azından benim beklentimin üzerinde bir dizi oldu. Her dizi de yaptığım gibi bu dizinin de yayın boyunca sosyal medya takibini yaptım. Genel olarak dizi sevildi. :)

      Sil
    2. Anlatmak istediğim şuydu; Dizinin gidişatını oyuncular sağlıyor. Her ne kadar dümende senarist olsa da kürek çeken ise oyuncular. Onların emeği çok büyük fakat işte senaristin gittiği yön. Hepsi birbiri ardına dizilmiş konvoy şeklinde aynı yöne gidiyorlar. Kimisi batıyor kimisi sonuna kadar gidiyor kimi ise hedefe ulaşıyor. Benim için bu önemli değil ki. :) Yani ben dün izlediğim bir dizinin başka bir versiyonunu bugün izlemek istemiyorum. Ön yargılı davranıyorum biliyorum bazı konular aynı olsa da çok güzel işler çıkıyor. Hikayenin işleyişi farklı oluyor ama ben soruyorum işte yok mu Türkiye'de "Fringe" tadında bir dizi hazırlayacak yada "The Black List".

      Sil
    3. Ben sizin yazmak istediğinizi anladım. Bende sistem böyle döngü böyle işliyor çabuk tüketiyoruz yazmak istemiştim. Bu dizi biraz farklı belki hoşunuza gider deneyin. Islah evinde olan çocukların okulda okumasını anlatıyor. Çocuklar ceza evinden okula gidiyorlar. Diğer okul dizilerine göre farklı yapmışlar. Maalesef yok o tarz dizilerin çıkması için öncelikle bölüm sürelerinin ve sayılarının kısalması gerekir. 110 dakikalık bölüm süresi 100 bölümlük (1 sezon en az 30 bölümden oluşuyor sezon başında başlamışsa) diziler de maalesef saçmalama oluyor.

      Sil
    4. Not Defterine benzetmişler diziyi. Hani şu kaldırılan dizi belki izlemişsinizdir. Bir öğretmen hikayesiydi aslında okul dizisi gibi gözükse de. Sevmiştim. Bir şans vereceğim ama bakalım 5 bölüm izleyeyim 6. bölüm gidişat belli olur.. :)

      Sil
    5. Yok Not Defteri gibi değil onda problemli öğrencilere öğretmen yol gösteriyordu her birinin ayrı bir yaşamı vardı o dizi Arka Sıradakiler dizisi gibiydi bunda çocuklar ceza evinde ama gardiyanlarla okula geliyorlar. Okuldan çıkmak yasak,kavgaya karışmak yasak. Alt yapısında aslında zenginlerin hapishanede bile nasıl avantajlı olduklarını fakirin yine nasıl ezildiğini anlatıyor. Hapishanede ki gençlerin geleceği için çabalamasını anlatıyor kısaca.

      Sil
  2. Senaryo yazarlığı kursunda da hocamın bol bol Türk dizisi izleyin diyor.İzleyemiyorum çünkü o kadar çok mantık hatası yakalıyorum ki :( Of offff :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de o hataları ilerde sende yapma diye izle diyordur. Benim kardeşim de sinema okuyor o da sürekli izliyor eskiden Türk dizisi izlemezdi şimdi neredeyse hepsini izliyor bu şekilde çekim konusun da oyunculuk ve mekan seçimi konusunda bilgileniyor. Keza tiyatrocu kuzenimde sürekli bu şekilde. Hatta boş vakitlerini Türk dizisi izleyerek geçiriyor desem yeri. Bence hata dahi olsa izlemelisin sen Türkiye'de senaryo yazacaksan sistemi kavraman lazım. Türk izleyicisi ne izliyor, Türk televizyonu ne veriyor bunları kavramalısın. Kavramazsan sistemi kafanda oturtmazsan belki de senaryoların ilerde birileri tarafından göz ardı edilir. Hocanız da bunu bildiği için izleyin diyordur. Tabii çevremde bu sektörde olanlara göre mantık yürütüyorum şu an. :)

      Sil
  3. Onur karakteri resmen psikopat. Ayaklı bomba gibi ya. Daha dizinin ilk bölümünden iki ölü, bir yaralı bıraktı. Sonraki bölümlerde ne olacak merak ediyorum. Konusu çok sağlam ama bir yerde de kötü örnek teşkil edebileceğini düşünüyorum. :/ Parası olanın borusunu öttüremediği bir dünyada olabilseydik keşke dedim izlediğimde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tipi de çok uymuş rolüne. Kötü örnek teşkil etmek yerine bana da gazete ve magazin programlarında gördüğümüz şeylerin altını çizmişler gibi geldi. Maalesef ki Dünya'da kast sistemi var ve böyle yürüyor. Bazı ülkelerde çok belirgin oluyor bu ayrım. Bazı ülkelerde de tıpkı bizim ülkede ki gibi alttan alttan yürüyor bu ayrım. Bilmiyorum hangi ülkeleri izliyorsun ama Asya ülkelerinin dizilerinde de bu zengin fakir olayı çok işleniyor. Malum Batı ülkelerine göre daha çok belirgin Asya'da bu ayrım. Aynı şekilde orta doğu'da da belirgin olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de dizinin konusu hayatın gerçeği gibi geldi.

      Sil
  4. Bu diziyi bende çok sevdim ama başrol ve öğretmenin oyunculukları sanki daha iyiydi diye düşünüyorum:) takipteyiz sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ben geçen günlerde dizinin tekrarına denk geldim ve çook sevdim dizideki her bir oyuncu maalesef ki hayatımızdaki gerçekleri birebir yansıtıyor dizinin izlemediğim bölümlerini internetten tamamladım ve perşembe gününü de heyecanla bekliyorum 😊🙈😄 Bu arada diziyle ilgili yorumlarınız tam tespit çok güzel yazmışsınız çok beğendim😊😊😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama ilk bölümlere göre biraz dizinin seyri değişti ilk bölümler gibi devam etseydi daha iyi olacaktı. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)