Cesur ve Güzel (Dizi)

Bu sezon bir çok dizinin eleştirisini yapmak da çok zorlandım. O kadar iyi oyuncularla o kadar güzel işler çıkardılar ki ben tutulup kaldım. Bu dizi de benim için öyle bir dizi oldu. Güzel bir kadın ve güzel bir erkekle kalp krizi geçirmelik dizi yapmışlar. Bir iki oyuncu dışında oyuncuların hepsini tanıyorum. Dizinin her bir sahnesinde göz parıltısı geçirdim. Parıl parıl gözümün önünden geçen yıldız oyunculara bir kez daha hayran oldum.Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün ve Tamer Levent üçlüsü zaten efsane olmuş ama diğer oyuncularda bir pırlanta benim gözümde. Eh böyle bir kadroya Ece Yörenç gibi kıymetli bir senarist yakışırdı. Ece Yörenç kişiliğiyle, duruşuyla ve yazdığı dizilerle bana göre bu sektörün en usta en kıymetli isimlerinden biri benim için. Kadın benim gözümde bir dev. Kendisine aşırı derece de saygı ve sevgi besliyorum. Onun olduğu hiç bir iş kötü olmaz. O varsa hiç düşünmeden bir diziye başlayabilirim. Yani; oyuncuları bile no name olsaydı bu dizinin ben yine Ece Yörenç ismi için izlerdim. Gerçekten kadına karşı ayrı bir hayranlık besliyorum. Dizi de oyuncuları eleştirmek gerekirse (eleştiremiyorum) ; Tamer Levent'te Şevket Taşkın ve Kıvanç Tatlıtuğ'da da Behlül Haznedar havası aldım. Böyle düşünmemin sebebi ise; Tamer Levent'in deli kişiliği, Kıvanç'ın da flörtöz davranışları böyle hissetmeme sebep oldu. Tabii ki karakter olarak bambaşka karakterlere bürünmüşlerdi. Fakat arkadaş Kıvanç nedir? İnsan mıdır? Bir insanın burnu bile güzel olur mu? Zayıf ya da kilolu kısa ya da uzun saçlı sakallı ya da sakalsız adam her haliyle o kadar başka ki başka bir oyuncu da böyle bir aurayı hissedemiyorum. İşin tuhafı adam yaşını alıp hatları oturdukça daha da yakışıklı oluyor. Zaten oyunculuk konusunda on numara beş yıldız olan Kıvanç'ın fiziksel görünüşü de böyle olunca insan bir afallıyor. Şöyle bir ekrana kilitleniyor. Kıvanç'ın karşısında ikinci erkek kim olursa olsun maalesef sönük kalıyor Serkan Altunorak da bu şanssızların arasında yerini almış. Fakat Serkan Altunorak'ı da ben çok beğenirim. Bu yüzden bu dizi de görmek çok hoşuma gitti. Yine de ikinci erkek yerine Cesur karakterinin kankisi olarak görsek daha hoş olurdu sanki. Diziye baktığımda Ece Yörenç kalemini konuşturmuş. Her zaman ki gibi güçlü bir konu çıkarmaktan çekinmemiş. Aslında başlamadan evvel Asi dizisine benzeyeceğini düşünmüştüm ama işleyiş konusunda dizi bana farklı geldi. Buram buram entrika ve aşk kokacak bu diziyi ben çok beğendim. Eğer vaktiniz varsa bu diziyi kaçırmayın derim.  Bu arada ıslık  melodisi çok hoşuma gitti. Eh! Toygar Işıklı varsa işin içinde kötü olması beklenemezdi.
Dizi reytinglerde yayın zamanı 8., tekrarı ise 11. sırada tamamlandı.
Cesur ve Güzel

Tür: Dram, Romantik, Entrika, İntikam
Senaryo: Ece Yörenç
Yönetmen: Ali Bilgin
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Kanal: Star TV
Günü: Perşembe
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 10 Kasım 2016
Konu:
Cesur Alemdaroğlu, İstanbul'un hemen dışındaki Korludağ Kasabası’na doğru arabasını sürerken, kafasında babasının çalınan hayatını geri almak üzere kurduğu plan vardır. Birdenbire ağaçların arasından yola, üstünde binicisiyle birlikte kontrolden çıkmış bir at fırlar. Bir tarafı uçurum olan arazide dört nala gitmektedir. Cesur kendi hayatını tehlikeye atarak atı durdurur ve kızı kurtarır. Cesur ve Sühan böyle tanışır...
Oyuncular:
Kıvanç Tatlıtuğ
Tuba Büyüküstün
Tamer Levent
Erkan Avcı
Serkan Altunorak
Sezin Akbaşoğulları
Devrim Yakut
Nihan Büyükağaç
Fırat Altunmeşe
Irmak Örnek
Okday Korunan
Gözde Türkpençe
Işıl Dayıoğlu
Zeynep Kızıltan
Cansu Türedi

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Ne kadar güzel anlatmışsınız diziyi

    YanıtlaSil
  2. tuba buyukustun cok yeteneksiz bir oyuncu.daha onceki dizilerinde gencligi bunu kamufle ediyordu belki ama cvg'de bu cok ayyuka cikmis.mimik free halleri,yuruyusu,sesi katlanilamaz boyutlarda.kivanc gibi dev bir isme boyle bir yapim yakismadi.yazik oldu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beğenirim Tubayı ama çoğu insan pek beğenmiyor sanırım bunu çok duyuyorum. :)

      Sil
    2. Her oyuncu favorimiz olmak zorunda degil.kimi oyunculara kanımız ısınmaz baslarda ama oyunculuklariyla tum önyargilarimizi bertaraf edebilirler.mesela deniz cakir'i hic begenmezdim onceleri dudak yapisindan dolayi,antipatik gelirdi bana.ama bir iki yapimdaki performansini gordukten sonra favorim olmasa da kendisini begenmeye basladim.tuba guzel bir kadin her ne kadar eski gencligi ve tazeligi kalmasa da.ama bu iş sadece guzelligin göturebilecegi bir is degil ki.ne sesini ne mimiklerini ne de vucut dilini kullanmayi biliyor.acilen diksiyon dersi almasi lazim.diyafram dersleri de alsa fena olmayacak.sesli nefes alis verisleri ekranin diger tarafindan duyuluyor adeta.yuruyusu desen cok abartili.podyumda yuruyor sanki.bu iste devam etmeyi dusunuyorsa ciddi anlamda gerekli tüm dersleri almali..
      Diziyle alakali olarak da;cesur ve guzel'de kivanc hem partner hem de senaryo bakimindan sanssizlik yasadi.bu denli zayif ve komik olaylarin yer aldigi bir yapimda yer almakla caylak doneminde ask-i memnuyla yakaladigi basari grafini dusurerek kariyerinde gerileme yasadi..

      Sil
    3. Kıvanç Tatlıtuğ Ezel, İçerde gibi bir dizi de yer alırsa yine aynı yapımın yükselebilir. Elleri çok konuşuldu adamın oyunculuğundan çok kabak tadı verdi. Sanki düzgün olmak zorunda her bir yeri tövbe ya Rabbi! Dizi ile ilgili tek aklımda kalan o oldu. :)

      Sil
  3. kesinlikle katiliyorum.dogru bir partner ve aksiyon dolu bir diziyle reytinglerde basi ceker.bu dizide parmaklarinin konusulmasinin sebebi konusulacak baska birsey olmadigi icindir.yoksa ayni eller ask-i memnu'da da vardi.insanlara malzeme vermeyeceksin.bos kalan adam habire birsey uretir.hayir anlayamadigim, benim icin turkiye'de number one olan bu adamin pembe dizi formatinda bir kurguda hele de 3.sınıf olaninda ne aradigi!?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. sınıf ağır olmamış mı? Dizi güzeldi yerindeydi. :)

      Sil
  4. asla degil. ben bu adama sirf isinde bu kadar basarili oldugundan dolayi hayrandim.o kadar gayret etmeme ragmen seyredemedim diziyi.oyunculuklar o kadar yapay ve ozensizdi ki -buna kivanc'in performansi da dahil genelde -usta doneminde bambaska seyler beklerken kendisinden bizlere yasattigi hayal kirikligini sorgulamaktan kendimi alamadim bir turlu.tuba kara para ask'ta da basarisizdi ama engin bir sekilde sırtlandi goturdu diziyi.burda maalesef ayni tablo yasanmadi,yasanamadi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tam tersini düşünüyorum. Tuba'nın oyunculuğunu seviyorum belki ondan kaynaklıdır. :)

      Sil
  5. bana gore de her hareketinden yapmaciklik akiyor.onca sahneyi tek mimikle canlandiriyo.mesela dizinin ilk bolumunde atin kontrolunu kaybettigi sahnede yuzune odaklaniyorum ne tepki verecek diye yuzunde endiseden eser yok.ayrica kivancla karsilikli sahnelerde askla dolu sıcak bir bakisa rastlayamadim.bir yerde okudum 'esiyle oynasin belki daha ask dolu bakar da biz de keyifle seyrederiz'demis biri.keyifle seyreder miyim bilmiyorum ama simdiki performansindan daha iyi olacagi kesin:)sadece para degil ki hersey insan yaptigi isin hakkini vermeli kazandigi parayi hak etmeli.milyon kadar fani var belki ama bu kadar popüler olupta oyunculugu bu denli elestirilen baska bir oyuncu daha yok.bunun bir sebebi olmali?!kivanc da bu sebebi gormus olmali ki nihayet dizi final yapiyor:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar Tuba nefreti niye? Eleştiri dozu fazla geldi bana. Yine de emek var ortada bence yapılan işe saygı duymalıyız. :)

      Sil
  6. Nefret etmem icin onunla bir gecmisimin olmasi lazim birseyler paylasmam lazim tanimam lazim.sadece tv'de gordugumuz bir karakterden nefret etmek son derece ahmakca olsa gerek.beni sadece oynadigi dizideki performansi ilgilendiriyor.ordaki basarisizligini dile getiriyorum.ozeliyle hic ilgilenmedim ilgilenmem de.ortaya koyduklari is kotu de olsa kabul mu edelim??.ben iyi olani alkislar kotu olani da elestiririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette eleştirirsin bende eleştiriyorum ama eleştirinin dozu aşırı geldi. Eleştirinin seyri eleştiriden çıktı. Sanki nefret ediyormuşsun hissi uyandırdı. Çünkü karakteri değil sen oyuncunun kendini eleştiriyorsun. Bir önce ki dizisi dahil kazandığı paraya kadar indin direk olarak oyuncuyu hedef alıyorsun. Yani eleştiriden çok kadını yerle bir ettin. Bir insana yeteneksiz, daha çok çalışmalı dersin bu eleştiri olur ama sen böylesin şöylesin şu kadarsın dersen o eleştiri olmaz. :)

      Sil
  7. İnsan olarak herkes saygiyi hak eder o ayri konu.ama biz burda yapilan isi degerlendiriyoruz ve emege olan saygiyi ortaya koyduklari performansla hak ettiklerine inaniyoruz.ben tuba'nin iyi bir insan oldugunu tahmin ediyorum.hicbirzaman kotu bir insan oldugunu dusunmedim.cok daha yetenekli tiyatro oyunculari var ama populer olmadiklari icin az maaslara talim ediyorlar.yoksa onun ne kadar kazandigiyla ilgilenmiyorum.umarim kendini en yakin zamanda oyunculuk anlaminda duzeltir ve sevenlerinin sevgisine saygisina mazhar olur.☺

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)