İntikam Vakti / Legami (Portekiz- Brezilya)

Türk televizyonlarında Kore ve Hindistan rüzgarları eserken tv8'de boş durmamış 90lı yıllardan 2000'li yılların ortasına kadar yayınlanan pembe dizileri geri hortlatma görevini kendine amaç edinmiş. Açıkçası iyi de etmiş. Çoğu insan bende dahil, Kore ve ya Hindistan neden almadı diye sorgularken unuttukları bir şey var o da zaten iyi dizileri kanalların kapmış olmasıydı. Kore'nin yelpazesi evet, fazla televizyonlarda alınıp yayınlanmıyor ama onunda pazarı çok pahalı. Acun bu konuda bence parmağını bile kıpırdatmaz gibi geliyor. Zaten bir önce ki cümlemde dediğim gibi güzel dizilerin Kore yelpazesinde Türk dizisine uyarlanmış olması ve Hint dizilerinde ise diğer iki kanalın zaten almış olmasından farklı bir ülke seçmesi akıllıca geldi. Aslında tv8'in ülke alternatifi olabilirdi mesela Hindistan yerine Pakistan dizileri, Kore yerine, Çin, Tayvan, Tayland ve ya Japonya dizileri olabilirdi. Sanırım Asya dizileri yayınlamak istemediler.. Sonuç olarak kanalın karı için Portekiz çok doğru seçim olmuş. Küçük yaşlarımda Türk televizyonlarında pembe dizi rüzgarı eserken bende herkes gibi izliyordum. Natalia Oreiro ve Thalia küçüklüğümün unutulmaz kadın oyuncularıdır. Keşke zamanında yayınlayan kanallar elini taşın altına koysalar da o dizileri yayınlasalar dediğim oluyor. İtiraf etmek gerekirse Youtube'da bulunan Vahşi Güzel dizisinin bölümlerini de açı ara ara izlerim. Bu dizi hakkında pek bilgi sahibi değilim. Zaten yıllardır izlemediğim içinde fazlasıyla uzağım. Yıllar sonra ilk defa bu dizi ile tekrar düzenli olarak pembe dizi izlemeye başlayacağım. Dizi Portekiz ve Brezilya ortak yapım olup Emmy Ödüllü bir diziymiş. Dizinin ilk bölümüne göre güçlü ve bildiğimiz bir konuya sahip olduğunu fark ettim. İzlerken çok fazla yadırgayacağımız bir konuya sahip değil. Yıllardır Asya dizileri izlediğim için ister istemez kültür olarak yadırgadım ama bu da tabii ki izlememe sebep olmadı. Zaten aldığı ödülden de ne kadar başarılı olduğu gördüğümüz bu diziyi ben sevdim. Bence sizlerde bir şans vermelisiniz. Umarım o özlediğimiz eski zamanları biraz olsun sizlere izlediğiniz zaman diliminde yaşatır.

Dizi 24 Ekim Pazartesiden itibaren hafta içi her gün saat 16.00'da tv8'de. 

İntikam Vakti (Legami, Laços de Sangue)

Tür: Dram, Aile, Romantizm
Senaryo: Pedro Lopes , Aguinaldo Silva
Yayın kanalı: SIC (Portekiz), Rede Globo (Brezilya)
Sezon Sayısı: 1
Bölüm sayısı: 322
Bölüm süresi: 50 dakika
Dil: Portekizce 
Yapım yılı: 2010-2011
Yayınlandığı ülkeler:  Brezilya, Portekiz, İtalya (Rai 1 / Rai HD / Rai Premium), Türkiye (tv8)
Yayın yılı: 13 Eylül 2010 - 2 Ekim 2011
Konu:  Inez ve Maria iki küçük kız kardeştir. Aileleri ile gittikleri piknik sırasında kavga eden kız kardeşler nehre düşerler. Babaları önce Inez’i kurtarır. Fakat Maria’yı kurtarmaya çalışırken boğulur.

Maria nehrin karşı tarafından çıkmayı başarır ve ormana doğru kaçar, fakat arama ekipleri Maria’yı bulamazlar. Maria’nın ölmüş olduğunu düşünürler. Oysa Maria orman yolunda başka bir aile ile karşılaşmıştır. Maria ile aynı yaştaki kızlarını yeni kaybetmiş olan bu aile, Maria’yı kendi kızları gibi büyütmeye karar verir. Çünkü küçük kız, yaşadığı şok nedeniyle hiçbir şey hatırlamamaktadır.
Oyuncular:
Diana Chaves / Ines Nogueira
Diogo Morgado / Joao Caldas Ribeiro
Joana Santos / Maria Nogueira/Diana Silva
Custódia Gallego / Geraldina Natércia "Gi" Coutinho
João Ricardo / Armando Coutinho
Joana Seixas / Rita Ribeiro Fonseca
Carlos Vieira / Ricardo Carvalhais
Margarida Carpinteiro / Graciete Silva
Lia Gama / Eunice Nogueira
Pepê Rapazote / Luís Barros
Gracinda Nave / Isabel Barros
Ricardo Carriço / Jaime Vilar
Alexandre de Sousa /Gastão Carvalhais

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Aaa ne kadar iyi olmuş. Ben de çok özlemiştim bu tarz dizileri. Thalia dedin zaten bir gülümsedim çocukken hayrandım kendisine :))) Paylaşım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Postu yazarken bende çok gülümsedim, rica ederim yorum için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. ben de bu tarz dizilerin yayınlandığı en son zamanlara denk geldiğimde küçük de olsam az biraz bir şeyler hatırlıyorum.ama sevdiğim ve aklımda kalan senin de yazdığın vahşi güzeldi(pek hatırlamıyorum tekrar izleyeceğim fakat baya severdim)ama o dizi hariç bu tarz diziler bazı kanallarda denk gelince bana çok sıkıcı geliyor.çünkü Türk ve Hint dizilerinden bile fazla uzatıyorlar.fakat bu dizi yeni zamanların bir ürünü ve konusu ilginç ve sevdiğim bir konu gibi geldi.peki tvde yayın saati kaç acaba ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımda saati var. Umarım seversin, pembe diziler çok hoş ve entrika dolu oluyor. :)

      Sil
    2. normalde saatlerini yazdığını biliyordum fakat nereye yazdığını unuttuğum için yazında baya aradığım halde bulamamıştım.şimdi tesadüfen gördüm o kadar yazıyı oku o kısmı görme kısaca ben işte :) aslında fena konuları olmuyor ama dediğim gibi çok sıkıyorlar ama dün tekrarına denk geldim bakmaya çalışacağım :)

      Sil
    3. Ehehehehe! Anladım. :D

      Sil
  3. Bu dizi yayından kaldırıldı mı ve bir de Vahşi Güzel dizisini sen biliyor musun acaba nereden izleyebilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kaldırıldı.Maalesef Türkçe altyazı dahil Türkçesi ile ilgili dizi yok. Belki youtube'da kesik kesik bir kaç bölüm bulabilirsin. Bende arıyorum o dizinin alt yazısını ve ya Türkçesini. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)