Anne (Dizi)

Bu yıl tvN kanalı aracılığıyla Kore'nin uyarlamasını beklediğim diziyi önce Türkiye yaptı. Bu benim için gerçekten sürpriz oldu. Japonya'nın komedi türü uçuk kaçık olsa da dram dizileri çok iyidir. Hatta bence Asya'da Dram dizilerini en iyi Japonya yapar. Bence yapım bu konuda tam on ikiden vurmuş. Zaten dizi alınacaksa Japonya'dan alınmalı keza Asya ülkeleri de böyle yapıyor. Dizinin jenerik kısmında dizinin haklarının satın alınmış olduğunu gördüğümde çok sevindim. Bu yüzden izleyici olarak yapımı tebrik ve teşekkür ederim.

Diziye dönersek, oyuncu kadrosu gözlerimin önünde parıldıyor ve ben bakamıyorum. Cansu Dere, Beren Gökyıldız ve Vahide Perçin nedir yahu biz seyircilerin kalp krizi mi geçirmesini istiyorsunuz arkadaş? Televizyon kanallarının bana göre en uyumlu üç dişisini başrol yapmışlar. Vahide Perçin benim için bir başkadır ama sevimli Beren Gökyıldız ve Cansu Dere'de benim gözümde çok iyi oyunculardır. Bu muazzam kadro için beni bıraksanız sayfalarca yazabilirim ama diziyi anlatmalıyım size. Dizi başladığı andan itibaren hoşuma gitti. Her bir oyuncu rolünü fazlasıyla iyi oynamıştı bu da izleyiciye direk geçmesine sebep olmuştu. İçimde küçük küçük sızlamalar oldu. Özellikle Beren Gökyıldız küçücük yaşıyla rolün üstesinden çok iyi gelmişti. Her bir sahnesi o kadar gerçekçi oynuyordu ki boğazım düğüm düğüm oldu, ağlattı beni. Maşallah, ALLAH nazarlardan saklasın doğuştan yetenek diye sanırım buna derler. Cansu Dere'nin o asil duruşu, bakışları ve mimikleri dizinin rol konumuna o kadar çok uymuştu ki televizyonu öpesim geldi. Oyunculuğunu çok özlediğimden mi nedir bakmalara doyamadım. Beren ve Cansu çok iyi uyum sağlamışlardı aralarında ki kimya bambaşkaydı. Anne kız duygusunu iyi yansıtıyorlardı. Vahide Perçin için bir şey yazmam saygısızlık olur. Zaten ilk bölümde pek yoktu. Fakat eminim çok iyi bir oyunculuk çıkaracaktır. Bu arada Vahide Perçin'in kızı da dizi de oynuyor. Jenerikte ismi görünce acaba dedim ama sahnesinde o olduğunu anladım. Pek fazla gözükmediği için oyunculuğu hakkında bir şey yazamam, ilk dizisi sanırım yolu açık olsun. Can Nergis iyi bir oyuncu ama oynadığı rollerden dolayı birazcık gıcık olurum kendilerine. Fakat adam çok yakışıklı ve sempatik değil mi sizce de? Umarım bu dizi de tüm tabularımı yıkar ve rol olarak kendini sevdirir bana. Dizinin konusu çok güçlü, dram içeren bu dizi büyük ihtimal yer yer bizleri hüzünlendirecektir ama sevgiyi de hissettirecektir. İlk bölümünden bazı şeyleri bize sorgulatan bu dizi  inşallah orijnaline bağlı kalarak devam eder.
Diziyi şiddetle tavsiye ederim bir şekilde vakit yaratın izleyin. İzlemeyen çok şey kaçırır benden yazması. 
Dipnot: Alo 183 Aile, kadın, çocuk ve engelli danışma hattı.

Dizi reytinglerde yayın zamanı 2., tekrarı ise 12. sırada tamamlandı.
Anne (Mother)



Tür: Dram, Aile
Yapımcı: MEDYapım-MF Yapım
Yönetmen: Merve Girgin Aytekin
Senaryo: Berfu Ergenekon
Orijinal Senaryo: Yuji Sakamoto (Japonya)
Format: Uyarlama
Kanal: Star tv
Günü: Salı
Saati: 20.00
Başlangıç tarihi: 25 Ekim 2016
Konu: Melek hayata karşı her zaman iyimser ve iyi niyetli bir çocuktur. Annesi ona sert davransa da her zaman sevgi ile karşılık verir. Zeynep ise; Melek'in okuduğu okulda geçici olarak işe başlar ve yolları kesişir. Melek ne kadar iyimser bir çocuk olsa da annesi ve annesinin sevgilisi tarafından şiddete maruz kalır. Melek annesi için adeta bir yüktür. Sevgilisinin Melek'e yaptığı şiddete rağmen ses çıkarmaz. Bu şiddetler devamlılığını sürdürürken Zeynep'in ve okul yönetiminin gözünden kaçmaz. Bir gün Zeynep başvurduğu yerden olumlu bir cevap alır ve gitmek için hazırlanır. Fakat bir gece bir talihsizlik yaşanır. Zeynep ve Melek dönüşü olmayan bir yola çıkarlar. Sonunun ne olacağını bilmedikleri bu tehlikeli macerada Zeynep ve Melek başlarına geleceklerden habersizdir.
Oyuncular:
Cansu Dere
Beren Gökyıldız
Vahide Perçin
Can Nergis
Gülenay Kalkan
Gonca Vuslateri
Berkay Ateş
Alize Gördüm
Ahsen Eroğlu

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Bende tam bakiyordum sonunda uyarlama olduğunu gordum kesin tırtıl yazmışdır dedim oyuncular süper gerçektende annem ağlamaktan mahvoldu izlerken bende gerçekmiş gibi çok üzüldüm 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki Türkiye'de çocuk istismarı gerçek. Dizi de izlediğimiz şeyleri yaşayan çocuklar var. ALLAH yardımcıları olsun. Bizde çok ağladık annemle oturduk. Özellikle çöp bölümünde cız etti içim. :)

      Sil
  2. Dün izlerken çok kötü oldum. Özellikle o çöp sahnesinde gözyaşlarıma hakim olamadım. Zeynep ağladı, bende ağladım. Melek konuştu ben ağladım... :( Uyarlama da olsa gerçekten müthiş bir konuya sahip. Oyuncularımız zaten çok iyi. Daha geçenlerde Irmak için ağlıyordum. Bundan sonra neler olacak dizide çok merak ediyorum. Tüm kategorilerde 2. sıraya yükselmiş reytingleri. Tekrarı bile 3.cü olmuş. Çok başarılı bir yapım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok ağladım. Tekrarını izledim tekrarında bir daha ağladım. Evet ve Türkiye'nin tam da kanayan yarasına tuz bastı dizi. Umarım dizi bu şekilde devam eder. Kesinlikle çok başarılı bir yapım. Doğru oyuncular, doğru senaryo ile Türk televizyonlarında çıtayı yükselttiler. :)

      Sil
  3. Dün annemle dizinin bir kısmını izledim, ilk defa annemin bir şey izlerken gözleri doldu. Ben zaten tutamadım kendimi ağladım. Çöp torbası sahnesi ve sonrasındaki cami avlusu konuşması nasıl da üzücüydü... Yeni çıkan zengin özentisi iğrenç dizilerin yanında böyle kaliteli bir yapımın başlaması çok iyi oldu. Umarım hep aynı reytingle devam eder ve ekranlarda kalır. Paylaşım için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağlamayan yoktur galiba çok içten oyunculuk sergilediler. Umarım. :)

      Sil
  4. Ağlamaktan mahvoldum tüm gece :( oyuncular muhteşemdi

    YanıtlaSil
  5. beren gökyıldızı çok çok severim çok tatlıdır :) japonlar da dramda duygu geçirmede çok iyidirler sana katılıyorum.ben fragmanda görünce kore uyarlamasıdır dedim ama onlar da uyarlayacaklarmış :) ben daha izlemedim ama buradaki herkes beğenmiş.ben de ağlarım galiba en hassas olduğum konular çünkü ;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore çok fazla uyarlama yapıyor aslında ama tabi izlerken araştırılmadığı için orijinal dizileri sanılabiliyor. Sırf Kore değil genel olarak her ülke de muhakkak uyarlama dizi oluyor. Bence izlemelisin. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)