Adını Sen Koy (Dizi)

Diziyi izleyenler benim gibi mi düşünüyorlar bilmiyorum ama ilk başladığı günden bu yana Bir Garip Aşk olarak bildiğimiz Is Pyaar Ko Kya Naam Doon? dizisinden esinlenildiğini düşünüyorum. Sanki dolaylı da olsa Bir Garip Aşk dizisini izliyormuşum hissine kapıldım. Hatta başrol erkek Arnav'ın tarzına benzediği için Ömer yerine Arnav diyoruz izlerken kendisine. Bilmiyorum benzettiğim için mi ama ben bu diziyi çok sevdim. Zaten genelde günlük dizileri izler ve severim. Bu yüzden bu diziye şans vermesem olmazdı. Oyunculuk konusunda dizi ve filmlerden tanıdığımız bir çok insan var. Özellikle usta oyuncuların tanınmış insanlardan seçilmesi dizi için artı bir avantaj olmuş. Tabi ki yine ekrandan tanıdığımız genç nesil oyuncular da mevcut. Dizinin başrolleri ise, daha evvel Beyaz Karanfil ve Acayip Hikayeler dizisinden göz aşinalığımız olan 2009 Best Model of Turkey 1. si Erkan Meriç ve Miss Turkey 2015 3. sü Hazal Subaşı paylaşıyor. Bu ikiliyi ilk defa izlediğim halde ikisininde oyunculuğunu çok beğendim. Özellikle Erkan Meriç gerçekten rolünün hakkını veriyor. Partneri Hazal Subaşını da birlikte oynadıkları sahnelerde üstte taşıyormuş gibi hissettim. Zaten ikilinin kimyası da çok uymuştu. Sadece Hazal Subaşı'nın tepkileri çok yapay duruyor. Daha doğal tepki vermeyi öğrenirse on numara bir oyunculuğu olacaktır. Dizide dikkatimi çeken bir oyuncu var. Oyuncu Ömer'in kız kardeşi Ayşe'yi canlandıran Yaprak Durmaz. Ayşe karakterini ne zaman televizyonda görsem aklıma Priyanka Chopra geliyor. Güzelliği ve yeteneğiyle efsane oyuncular arasına adını altın harflerle yazdırmış Priyanka Chopra'nın sanki kız kardeşiymiş gibi hissediyorum. Nedense bu ikisini birbirine çok benzetiyorum. Ten rengi, yüz hatları, burun ve kaş şekilleri, dudakları yani neredeyse bütün belirgin özellikleri birbirine çok yakın geldi. Hatta ikisinin fotoğraflarını yan yana getirip inceleme gereksinimi duydum. Dizide şimdilik günlük diziye uygun olarak pot duran bir oyuncu görmedim. Tabi ki rol gereği sevmediğim karakterler mevcut ama onlarda dizinin tadı gibi bir şey olmuşlardı. Eğer ki gündüz evde iseniz ve vaktiniz bol ise bu günlük diziye başlamanızı tavsiye ederim. Şimdilik güçlü bir konu ve işleyişe sahip bir dizi olarak devam ediyor. Böyle devam etmesini bir günlük dizi için dilemek saçma olur ama eminim siz de çok seveceksinizdir. 
Adını Sen Koy

Tür: Romantik, Dram, Aile
Senaryo: Başak Yazı Odası
Hikaye: Nazmiye Yılmaz
Yönetmen: Gül, Güzel Kaya, Gülizar Vatanlar (2. Yönetmen)
Format: Günlük Dizi
Yapım: Birsel Film / Sevgi Birsel
Yapımcı: Nazmiye Yılmaz
Kanal: TRT1
Günü: Hafta içi her gün
Saati: 17.00
Başlangıç Tarihi: 19 Eylül 2016
Konu: 
Ömer zamanında aşk acısı yaşamış ve aşka inancını kaybetmiş bir adamdır. Sert ve kuralları olan bir adam gibi görünse de aslında kalbi sıcacık bir adamdır. Hayatında kız kardeşi ve annesinden başka kimsesi yoktur. İkisinin de üzerine titreyen Ömer, kız kardeşinin eşi Nihat'tan şüphe duymaya başlar. Kız kardeşini aldattığına kendini şartlayan Ömer, bir gün iş görüşmesine gelen Zehra'nın eniştesi Nihat ile ilişkisi olduğunu sanır. Bunun üzerine Zehra ile Nihat'ın ilişkisini ortaya çıkarmaya karar verir. Bu kararı üzerinde yoğunlaşan Ömer, kız kardeşinin çok hasta olduğunu ve 6 aylık ömrü kaldığını öğrenince Zehra'yı 6 aylık bir evlilik yapmaya zorlar.

Oyuncular: 
Erkan Meriç
Hazal Subaşı
Ezgi Baran
Aykut İğdeli
Yaprak Durmaz
Musab Ekici
Ali Çoban
Nur Saçbüker
Elif Taş
Fatma Karanfil
Berna Üçkaleler
Atilla Pekdemir
Derya Kurtuluş
Halit Emrah Ersoy
Gözde Gürkan
Hande Özdemir
Hazel Minel Aynalı
Borga Köprülü
Umut Aksoy

Yorum Gönder

23 Yorumlar

  1. Aynen sana katılıyorum ben de aynı şeyi hissettim dizinin adı bile aynı neredeyse
    Kız kardeşi hasta yanlış anlaşılmalar mevcut kızı sora koşma
    Ömer paşada da var
    Sanki arnav
    Kız da sanki evlatlık gibi. .
    O kolyenin o kızda ne işi var değil mi
    Ayşe kızımız sanki arnavın ablası
    Alev biraz zeki o yüzden onu arnavın sevgilisine benzetemdim
    Ama iss pyaar kya ko naam doon bu aşka ne ad vermeli
    Bizimkiler de demiş ki adını sen koy
    Türk işi işte adını bile koymaya erinmişiz 😄😄😄
    Alıntı bence ama bi kaç farklılıkla bunun önüne geçmeye çalışsalar bile
    Aynı öküzlüker ömerde de mevcut arnavın kopyası
    Ayşeye yaklaşma demeler filan
    Benle aynı düşüncede birini buldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynı yerleri bende fark ettim dolaylı yoldan adeta diziyi izliyor gibiyim. Bende sevindim aynı düşüncede olduğumuza. :)

      Sil
  2. al benden de o kadar.böyle nasıl desem saçma sapan tiyatro oyunu gibi mıymıy bir dizi olmuş.benden kocaman birkaç tane 000000. trt ye hiç yakışmadı o kadar kaliteli diziden sonra.gerçi trt 15 temmuzdan bu yana bir garipleşti heleki trt haber.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TRT1'in yayın akışını çok severdim ama son iki senedir hep dizi ve filmlerinde siyasi şeyleri işliyor. Bu yüzden beni pek açmıyor ondan takip etmiyorum ama bu günlük dizisi tutar gibi geliyor. Bence herkese hitap edecek bir dizi. Tiyatro konusuna gelince, genelde günlük diziler böyle oluyor çok yavaş işlenir konu. Hatta günlük dizilerden birinde 2 yıl hamile oldu bir oyuncu. ( Beni Affet- Bahar) Yani; günlük dizilerden normal akşam kuşağı dizileri kadar performans beklememek lazım. :D

      Sil
  3. Ben de hatta bu diziyle ilgili başlığını görünce bundan bahsettiğnden emindim :) diziyi izleyince kısa sürede bir garip aşk ülkemizde tuutuğu için ondan fazla esinlenme yapıldığını düşünmüştüm.sadece başrol kızın karakterini çok sade buldum.açıkcası kuşi gibi bir karakter yapılsaydı çok güzel olurdu.çünkü ömer bildiğin bildiğin arnav ve arnava da en çok kuşi gibi bir karakter güzel dururdu.dizi,senaryo güzel ve his geçirebiliyorlar.ama doğrusu ben usta oyuncular dışındıkilerin oyunculukları pek sevemedim.ama yine de güzel bir dizi gibi duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dizi güzel bir dizi ama maalesef her günlük dizi kadar ileri ki bölümlerde saçmalayacaktır. :)

      Sil
  4. Ya ben de bu dizi hangi diziden esinlenmiş diye düşünüp duruyorum. Aklıma hep Kore geldi ama hiç ıpkknd gelmedi. Evet ya o dizinin aynısı 😄 Çok sağol valla annem izlerken ben de arada izliyom her izleyicimde düşün düşün deli oluyodum😂 Diziyi sevdim ama başrol kızın tepkileri dediğin gibi kendisini biraz daha geliştirmeli. Bir de o anne nasıl annedir ya üvey anne sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne ve Yener karakteri çok kötüler ya hu. :)

      Sil
  5. Yalnız değilmişim, ismi bile benziyor, ipkknd , bu aşka ne ad vermeli ;) ben de benzerlik gösterdiği için heralde ,sevdği diziyi, takip ederim

    YanıtlaSil
  6. İlk yayınladığı günden beri ben de aynı şeyi düşünüyorum. Ömer baya arnav zaten ama kızın khushiyle alakası yok. Yalnız ben ömerin arnavın geçirdiği evrimi geçirebileceğini pek sanmıyorum. Ayşe de baya anjali. Lakin senaryo biraz zayıf bence. Alev resmen ömerle zehrayı sollamış durumda. Öyle yani. Hazır fikirdaş birini bulmuşum yorum yapayım dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alev'in sahneleri iyice sıkmaya başladı beni. Çok fazla sahnesi var ve her şeyi çözüyor. Ömer'de n'apıyorsun sen demiyor. Sırf Alev yüzünden diziden soğuyacağım. :)

      Sil
  7. Ayşe gerçektende çok benziyo priyankaya onu ne zaman görsem priyanka canlanıyor gözümde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde, çok naif bir kadın galiba gerçek hayatında da. :)

      Sil
  8. Adını sen koy bir garıp aşkın çakması mı sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladığı zaman Ömer'in hareketlerini Arnav'a çok benzetmiştim. Konu değil ama işleyiş de bazı sahneler ve karakterlerde birbiri ile örtüşüyordu. Fakat dizi devam ettikçe Bir Garip Aşk dizisinden uzaklaştı. Bu dizi için kemik konu ve karakterlerde esinlenilme olduğunu düşünüyorum. Büyük ihtimal bence, Bir Garip Aşk dizisi örnek alınılarak dizi oluşturulmuş. :)

      Sil
  9. Yahu tıpatıp aynısı .. şuan konusuda aynı tiplerde çok benziyor çekimi bile benziyor romantik sahneler bakışmlara aralarındaki kavgayı uzatmalar cidden aynısııı adamın işii boyu posu evi ev içinde ailecek yaşamaları babanneleri teyzeleri sadece ablası ve annesinin kalmış olması .. ablasının kocası ile kızın ilişkisi var sanıp evlenmesi . Iss pyaar da bunlar taa 150 bölüm sonra oldu yani bu da taa oradan başlamış büyük ihtimal bunlardan 100 küsür bölümlerde artık iyice aşık olup birbirlerine açılırlar ve zıt karakter olup evlenmeye zorlaması vb. Şeylerde çok benziyor .. telif hakkı aldılar mı acaba diycem de hint dizilerinde bunu önemseyen çok olmamıştır gibi geliyor zaten haberide bi burada gördüm yani benzetenleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benziyor ne telifi ay Koreliler dizilerine sahip çıktıkları halde onların dizilerinin bile kemik konusunu karakter betimlemesini alıp hikayeyi değiştiriyorlar yasal hak olmasın diye bunda mı olmayacak demem o ki almamışlardır ama dizi güzel gidiyor Zehra ve Ömer'e bayılıyorum bozmazlarsa hikayeyi on numara. :)

      Sil
    2. Aynen bende tam senin gibi dusundum ayşeyi dedim sanki priyanka chopra yok boyle bir benzerlik sonra baktim ömer ayni arnav zoraki bir evlilik kaba bir koca kotu bi eniste falan yok artik dedim yani bende bu bir garip ask mi ne falan dedim super ya bayildim bir garip ask final oldu diye cok uzulmustum ama simdi yeni bir bir garip ask var

      Sil
    3. Evet, bende Bir Garip Aşk niyetine izliyorum gerçi Ömer ve Zehra hoşuma gitmeye başladı son 20 bölümdür ama neyse sonuç olarak ilk izlerken amaç oydu. :D

      Sil
  10. hakikaten Priyanka Chopra'ya benziyor Ayşe. şok geçirdim

    YanıtlaSil
  11. gerçekten bende çok benzettim bir garip aşkı çok izliyordum hayranıydım annem adını sen koy u izliyordu anneme dedimki bu ömer arnava benziyor yavaş yavaş izledikçe konusunun falanda baya aynı olduğunu fark ettim internete girip bu yazıları görünce bir tek ben benzetmediğimi anladım çok şükür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o diziden esinlenme olduğu düşünülüyor ama bizim dizi biraz daha romantik dram ağırlıklı Bir Garip Aşk komedi ağırlıklıydı. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)