My Sunshine / 2015 (Çin)

-spoiler içermez-
Hani bazı diziler, dizi olmaktan çıkıp izleyici ile bütünleşir, içine işler ya bu dizi de işte öyle bir dizi. Bu kadar hoş bir diziyi yazan yazar ve uyarlayan senaristin ellerinden öpmek lazım. Çin'in en çok satan romanı Silent Separation'un uyarlaması olduğundan mı nedir her bir repliği o kadar naif o kadar anlamlı ki dizi ister istemez sizi kendine çekiyor. Geçmişten geleceğe doğru uzanan dizinin her bir bölümü çok güzel kurgulanmıştı. Dizi genel anlamda çok akıcıydı. Her bir olay ince bir ayrıntıyla yazılmıştı. Konu olarak güçlü olmasının yanı sıra oyuncular da çok kıymetli. Diğer Asya dizileri izleyip de Tiffany Tang gibi değerli bir oyuncuyu tanımayanınız yoktur. Yanına bir de Wallace Chung gibi karizmatik ve güzel bakışlı bir oyuncuyu koyarsanız böyle dehşet bir dizi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ben dizinin her bölümünü bir romantik film izliyormuşçasına özenle izledim. Dizinin her dakikasından zevk aldığım için de ölmeden önce izlenilmesi gerekenler listeme kolaylıkla giriş yaptı. Dizi de diğer oyuncular kategorisinde tek gözüme takılan Jian Renz'nin oynadığı He Yimei rolü oldu. Gerçekten rol, çok donuk ve itici yazılmıştı. Oyuncu iyi oynadığı için haliyle bende gıcık kaptım. He Yimei rolü haricinde gözüme batan bir oyuncu ya da rol olmadı. Dizi de en çok güzeller güzeli Mi Lu'nun oynadığı Xiao Xiao rolü oldu. Çok şapşik ve güzel bir karakterdi. Fazla içten ve samimi yazılmış bu rolü kendime yakın hissettim. Dizi boyunca Xiao Xiao karakterini Yang Le'nin oynadığı Lu Yuanfeng karakteri ile yakıştırdım ve çift olarak destekledim. Bu iki karakterin olduğu sahneleri ayrı bir severek izledim. Eğer ki vaktiniz varsa sizlerde bu diziye bir şans vermelisiniz. Eminim ki benim kadar çok seveceksinizdir. Gönül rahatlığıyla sizlere öneriyorum.

My Sunshine ( Silent Separation, 何以笙箫默, 何以笙簫默)



Tür: Dram, Romantik, Melodram
Senarist: Gu Man, Mo Bao Fei Bao
Yazar: Gu Man
Uyarlama: Silent Separation (kitap)
Yönetmen: Liu Junjie
Yapımcı: Xia Jie, Zhang Yan, Xiong Xiaoling
Yapım: Croton Media
Kanal: Dragon TV, Jiangsu TV, iQiyi
Yayın Günü: Cumartesi
Bölüm süresi: 45 dakika
Yayın tarihi: 10 Ocak 2015
Konu: 
He Yichen ve Zhao Mosheng aynı okulda okuyan iki gençtir. He Yichen zekası ile okulda adından söz ettirirken, Zhao Mosheng ise tam tersi düz bir zekaya sahip bir kızdır. Zhao Mosheng okuduğu bölüm haricinde fotoğraf çekmekten hoşlanan bir kızdır. Bir gün okulu dolaşırken He Yichen ilgisini çeker ve fotoğraflarını gizlice çekmeye çalışır. Fakat bu olay He Yichen'in gözünden kaçmaz ve Zhao Mosheng yakalanır. Bu şekilde tanışan ikili bir kaç olay sonrasında sevgili olurlar. Fakat, hayat onlara artılardan çok eksiler getirir ve ayrılırlar. Bu olayın üzerinden yıllar geçer ve yıllar sonra bu ikili tekrar karşılaşırlar. Birbirini unutamayan bu çifti uzun soluklu ve zor günler beklemektedir.

Oyuncular: 
Wallace Chung / He Yichen
Tiffany Tang / Zhao Mosheng
Jian Renzi / He Yimei
Tan Kai / Ying Hui
Mi Lu / Xiao Xiao
Yang Le / Lu Yuanfeng
Leo Luo / young He Yichen
Wu Qian / young Zhao Mosheng

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Afişi bile çok güzel, kendisi kim bilir nasıldır^^ İçim ısındı, izlemeliyim*-*(dedi pazartesi okulların açılacağını, daha gün doğmadan yarasalar yuvalarına girmeden kalkıp haftanın 5 hatta belki 6 günü okula gitmek zorunda kalacağını hala kabullenememiş bir fasulye, kendimi kış uykusunun ortasında uyandırılmış panda yavrusu gibi hissediyorum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dersten yana hepimiz müzdaribiz ama benim yaz tatilim çok sıkıntılı geçtiğinden bir an önce kitaplarıma kavuşmak istiyorum. Bu yıl benim için ders çalışmak kaçış gibi bir şey olacak sanki okullar açılınca sorunlarım bitecekmiş gibi hissediyorum. Bu arada program yap kendine günde bir dizi bir bölüm limiti koyarsan her güne 1 dizi izlersin bu şekilde zamandan tasarruf edersin. :)

      Sil
  2. Çin dizilerine yavaş yavaş alışıyorum sanırım , oyuncular güzel olunca izleniyor ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin, Tayvan, Tayland bu ara favori ülkelerim özellikle Tayland dizilerini ayrı bir seviyorum, dilleri çok esnek olduğundan daha çekici geliyor. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)