Fifteen Years of Waiting for Migratory Birds / 2016 (Çin)

-spoiler içermez-
Güzel erkeklerin, güzel kızların olduğu nadide bir dizidir bu dizi. Çevirisi başladığı andan itibaren bende yeri çok farklı oldu. İzlemenin yanı sıra replik yapmaktan da en çok keyif aldığım dizilerden biri oldu. Her bir repliği o kadar anlam yüklü ve naiftiydi ki dizinin her karesinden ekran görüntüsü alabilirdim. Özellikle dizi de başrol kıza bayıldım. ALLAH'ım o nasıl tatlı bir kızdı, o nasıl tatlı bir oyunculuktu kelimelerle anlatamam. Adeta bir animeden fırlamış gibi havası vardı. Dizi de Sun Yi yani karakter ismi Li Li üzüldükçe bende üzüldüm, sevindikçe bende sevindim. Nedense hep Li Li'yi kendi yerime koydum. Sanırım karakter olarak yakın hissettiğimden çok başka bir yeri oldu.Tabii ki küfür ettiklerim de oldu. Mesela Pei Shang Xuan karakteri şahsen bir kaşık su da boğmalıktı. Kafasızlığıyla hayatını mahvettiği için kocaman bir alkışı hak etmişti. Tabii bir de yılan Han Yi Chen vardı. Ah! O ne anasının gözüydü. İlgi delisi bir kız olmasının yanı sıra kalbi de kötüydü. İki yüzlülüğü ile benden bolca küfür yiyenlerden biriydi. Birde Liu Qian Ren karakteri vardı, üvey ağabey. Liu Qian Ren karakteri iyi mi kötü mü hiç anlayamadım. Fakat başlarda gıcık olsam da sonradan çok sempatik geldi. Dizi de en sevdiğim çift Daniel ve Li Jun çifti oldu. İkisi de şaşkın ördek gibilerdi. Bu karakterlere can veren oyuncuların hepsi çok iyi oynadılar. Benim gözümde  her biri rolünü  yaşar gibi oynamıştı. Oyuncular dizinin aynı isimli  kitabını merak etmemi  bile sağladı. Dizi konu ve kurgu olarak çok güçlüydü. Senarist tarafından çok iyi yazılmıştı. Bence bu hoş diziyi  kaçırmayın derim.

Fifteen Years of Waiting for Migratory Birds
 (十五年等待候鸟, Shi Wu Nian Deng Dai Hou Niao)

Tür: Okul, Gençlik, Romantik
Kitap: Fifteen Years of Waiting for Migratory Birds (Uyarlama)
Yazar: Jing Feng
Yapımcı: Zhou Dan, O Jin
Yönetmen: Ke Han Chen
Senaryo: Jin Guo Dong
Kanal: Hunan TV
Yayın günü: Çarşamba & Perşembe
Saati: 22:00
Bölüm sayısı: 24
Yayınlandığı tarih: 16 Mart 2016 - 14 Nisan 2016
Konu:
LiLi ve Pei Shang Xuan 13 yaşındayken tanışırlar. Başarlarda anlaşamasalar bile zamanla iyi bir arkadaşlık kurarlar. Dostlukları güzel giden ikiliden LiLi aslında Pei Shang Xuan'ı içten içe sevmeye başlar. Yıllar geçtikçe Pei Shang Xuan'da LiLi'nin değerini anlar. Fakat hiç beklenmedik bir şey olur. Dizi de bu ikilinin tam 15 yıllık arkadaşlıkları, dostlukları, aşkları, aile ilişkileri  ve günlük yaşamları anlatılmaktadır.
Oyuncular:
Zhang Ruo Yun / Pei Shang Xuan
Sun Yi / Li Li 
Deng Lun / Liu Qian Ren 
Zhang Xue Ying / Han Yi Chen 
Zhu Yuan Bing / Sun Yu 
Li Chung Lin / Daniel
Liu Mei Han / Li Jun 
Dai Chao / Qiu Zi An 
Huang Xiao Lin / Shu Min

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Kısa saçlı kız tatlış duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımda bahsettiğim Li Li o cidden çok tatlı :D

      Sil
  2. Sonu mutlumu ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi şu an çeviriliyor. Son bölümleri kaldı çeviride, yani sonunu bilmiyorum. Sonunu bilsem de yazmazdım zaten izleyecek insanlara saygısızlık yapmak istemem. :)

      Sil
  3. Dizi çevirileri yapıyorsan lütfen Uniq grubundan Wang Yibo'nun oynadığı love actually dizisinide çevirir misin? Dizi gerçekten çok güzel başta ingilizce izliyordum ama sonra altyazılar bir türlü çıkmayınca devam edemedim. Bence ona da şans verin konusu cidden güzel ama çevirirseniz söyleyeyim aynı adla 2 tane dizi var benim bahsettiğim 2016 ya da 2017 yapım olan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, maalesef çeviri yapmıyorum tayvan-drama sitesine girin üstte menü var orada dizi istekleri bölümüne yazın bu isteğinizi. :)

      Sil
  4. bugün başladım ivit pamuk şeker gibi :)

    YanıtlaSil
  5. Başlıyorum bir çin dizisine de güzeldir umarım.
    Konusunu okudum hoşuma gitti öneri için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin. Ben çok naif bir dizi olduğunu düşünüyorum, çok hisli ve anlamlı...

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)