renklitirtil'a Kargo Geldi #4

İnternet ortamının her zaman korkutucu ve güvenilmez olduğunu düşünürdüm. Her zaman için kendimi tetikte bulur ve konuştuğum her insanın bana zarar vereceğini düşünürdüm. Ta ki son yıllar doğru insanlarla karşılaşana kadar. Bu doğru insanlardan biri de  seonbae'ydi. İlk siteyi arkadaşım önerdiğinde ben bu gün ki zamanı hayal bile edemezdim. Sadece bir dizi izlerim diye siteye giriş yapıp orada ki kalbi büyük insanlarla arkadaş olmuş olmam bu gün tuhaf gelse de iyi ki diyebiliyorum. Uzun yıllar site ile ilişki içerisinde olmak ve orada ki kıymetli insanlarla arkadaş olmak istiyorum.

Bayram öncesi seonbae ile konuşurken benim ev adresimi istedi. Ne kadar şaşırsam da bana verdiği güvenle hiç düşünmeden adresimi yazdım. Kendisi bayramda tatil amaçlı İtalya'ya gitmişti ve gitmeden ondan magnet istemiştim. Magnet tutkunluğum eskilerden bu yana vardır. Kim başka bir şehre giderse ya da gidersem muhakkak oraya özgü bir magnet alırım ya da isterim. -''İstediğin bir şey var mı?'' yazdığında tabi ki ilk aklıma gelen oydu. Bana bir kargo geleceğini biliyordum ama sadece bir magnet bekliyordum. Neyse bayram geçti bir süre sonra kargom geldi. Biraz büyükçe bir kargo olduğu için bir an afalladım. Paketin üzerinden kargoma dokunduğumda yumuşak bir kargo olduğunu fark ettim. Fazla beklemeden sabırsızca paketi açtım ve,


...içerisinden bir çanta çıktı. O an ciddi anlamda gözlerim büyüdü,  -''Nasıl yani?'' diye düşündüm. Magnet beklerken çanta çıkması bana büyük bir şaşkınlık yaratmıştı. İşin tuhafı ben çanta almak istiyor ve tam da gelen çanta gibi çanta bakıyordum. Resmen bana seonbae aracılığı ile bir yerlerden kafamda ki çanta gelmişti. Verona'dan alınan çanta benim için çok makbule geçti. Neyse içini incelemek için açınca içinden bir sürü şey çıktı. Tabii ben ikinci bir defa şok. 

***
İlk elime gelen şey maske oldu. Maske Venedik'den alınmıştı. Üzerinde ki işlemeler çok hoşuma gitti ikinci bir tane maskem olduğu için mutluyum. İlerde evim olursa aksesuar için kullanacağım.

Ardından fular çıktı. Fular da Sirmione'den alınmıştı. Benim çeşit çeşit fularlarım vardı ama bu biraz farklı geldi. Yani, nasıl desem ipeksi bir kumaşı var gibi geldi. Rengi, deseni çanta ile uyumlu ve benim tarzıma uygundu. Bu yüzden ilk gideceğim yerde takacağım bir aksesuar oldu.

Tabii ki bu kadarla bitmedi devamında ise;

Napoli'den alınmış, uğur böceği ve biberle kombin edilmiş, cam bir nazar boncuğu çıktı. Bizde ki nazar boncuğu gibi onlarında bir nazar boncuğu varmış. O da bu figürmüş. Ben bu figürü yanımda taşımaya karar verdim. Hem nazar inancım güçlü olduğu için, hemde çok hoşuma gittiği için. Telefon süsüne benzeyen bu nazarlığı gelen çantanın fermuar tutacağına takmayı planlıyorum.

Daha sonrasında Roma'dan alınmış İtalya'nın siyasi toprakları figürlü, ülkenin bayrağının rengini taşıyan bir anahtarlık çıktı. Hemen anahtarlarımı takmayı planlıyorum. Fotoğrafta nasıl görünüyor bilmiyorum ama çok canlı renklerde olan bu anahtarlık hoş şık duruyor. 

Benim kitap ayraçlarımın bende ayrı bir yeri vardır. Takip edenler belki hatırlarlar bir kaç kez burada post olarak ayraçlarımı yazmıştım. Rahatlıkla yazabilirim ki artık ayraçlar benim için bir koleksyona dönüştü. Koleksyonum için Siena'dan alınmış bu ayraç benim vazgeçilmezim olacaktır. Hatta şu an okuduğum kitabın içerisinde hemen yerini aldı bile. Ayracın üzerinde İtalya'nın 1934 Anayasası ile kısmi bölgesel özerklik verilmiş 20 bölgesinden birisi olan Toscana var.

Tuhaf bir şekilde dostlarımla telepati kurduğuma inanıyorum. Benim sahte takılara karşı alerjim var. Maalesef çok sevsem de taktığım zaman vücudumda şişmeler oluyor. Bu yüzden takmamaya özen gösteriyorum. Çok tuhaftır ben bu özelliğimden bahsetmediğim halde kargomdan çıkan kolyenin zincir bölümü deri ve ipten oluşuyordu. Floransa'ndan alınan kolye cam olup, içerisinde kocaman şık bir çiçek figürü vardı. Gelecek günlerde olan bir düğünde takmayı planlıyorum.

Son olarak çok istediğim magnetime kavuştum yazabilirim. Hemen buzdolabımın üzerinde en başta yerini aldı. Beklediğim, aklımda olan tarzda bir magnetti. Floransa'ndan alınan magnette yine İtalya'nın turistik yerlerini simgeleyen fotoğraflar vardı. Tam anlamıyla bayıldım. 


Cam dünyayı ayrıca incelemek istedim. Cam dünya Sirmione'den alınmıştı. Cam dünyanın içinde ve kenar kısımlarında İtalya'nın önemli turistik yerlerinin figürleri vardı. Salladığım zaman içerisinde sim ve kar taneleri harekete geçiyordu. Ülkeyi ülke yapan tüm simge haline gelmiş figürlerin yanı sıra, aşk çeşmesinin üzerinde Dante Alighieri ile Beatrice olduğunu düşündüğüm bir kız ve bir erkek olan figür vardı. Ayrıca yine İtalya yazılı bir bayrak figürü bulunuyordu. Hemen çalışma masamda yerini aldı. 


Birde size daha detaylı çantamı göstermek istedim. Çantanın üzerinde şeritin ortasında bir küçük kütük var. Lacivert üzerine açık siyah ile işlenmiş değişik figürlerle kombin edilerek şık hale gelmiş. Altın sarısı fermuarını açtığımda içerisinde lacivert fermuarla tamamlanmış, küçük bir göz vardı. İçi oldukça kullanışlıydı. Kulpu yine altın sarısı bir kemer kopçası ile ayarlanabilir hale getirilmişti. Ben yan olarak takmayı düşünsem de kol için ayarlanabiliyordu. Birde kulpunu çıkarıp elde taşımak için yine altın sarısı şeklinde bir mekanizma ile tasarlamışlardı. Çanta renk uyumuyla, duruşuyla, kullanışlığıyla çok şık duruyor.


Ben buradan seonbae'ye çok teşekkür ederim. Küçük mektubu için ayrıca teşekkür ederim. Psikolojik olarak iyi hissetmediğim bu günlerde ilaç gibi geldi. Bir an olsun düşüncelerimin dağılmasına yardımcı olan bu hediye, benim için çok anlamlı oldu. Şimdi yazarken bile büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyorum. 
 Dostlar diyorum, iyi ki varlar. 
İnşallah hayatım boyunca böylesi doğru insanlarla karşılaşırım. 


Umarım ALLAH sizlerin karşısına da benim ki kadar iyi insanlar çıkarır ve hiç ummadığınız en kötü anlarınızda yüzünüzü güldürür.

Yorum Gönder

19 Yorumlar

  1. kıskandımmm keşke benimde olsa böyle arkadaşlarım :D

    YanıtlaSil
  2. hepsi çok zevkli ince şeyler ve hayat ne güzel de mi amaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten hayat çok güzel ama dostlar daha güzel. :)

      Sil
  3. Amin.Hediyelerin hepsi ayrı ayrı ve birlikte çok güzeller,''güle güle'' kullan :) Sana ve Seonbae'ye ben de tanımsasam bile şu anda içimde oluştuurduğunuz o sıcaklıktan ötürü teşekkür ediyorum :) Çünkü ben insanlara karşı güven konusunda oldukça hassasım ve ikiniz bana bir yazı üzerinde bile güvenilecek insanların olabileceği düşüncesini uyandırdınız,teşekkürler...Dostluk güzel bi şey ve onu kaybetmemeye bak ;) Benim çok uzun zamandır görmediğim ve özleddiğim tek dostum diyebileceğim bir insan var ve onu gerçekten yanımda olmasını isteyeceğim çok zaman oldu :) Dostluklar ve insanların kalplerinde var olan sevgi değerlidir buna ''sahip çıkalım'' :) :) :) Neyse gerçekten merak ettim: bahsettiğin cam dünya cam(kar) kürenin diğer bir adı mı yoksa başka bi şey mi? Ve son olarak sen pskilojini çok güçlü tut lütfen. :) ;) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Umarım dostuna kavuşursun ve birbirinize sahip çıkarsınız. Evet kar küre ama mektup da bu şekilde yazıldığı için çok hoşuma gitti ve bende Cam dünya diye yazdım. Hatta artık cam dünya olarak tanımı kullanacağım. Geçmişe baktığımda güçlü tutmaya çalışıyorum, tutmak zorundayım. :)

      Sil
    2. Rica ederim ve umarım :) Haklısın cam dünya ismi çok güzelmiş,bu isim benim de hoşuma gitti ben de kullanabilirim :) Başta kendini sev,kendine değer,seni sevenleri,sana değer verenlere aynı şekilde ol, güvendiğin insanların yanında ol,bazı şeyleri akışa bırak ve en önemlisi Allah'a duat et ve İnşallah tüm sorunlarıın çöülür.Arrivederci (güle güle) :)

      Sil
    3. Kullan kullan. İnşallah teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. çok şanslısın, hediyeler için değil, seni böylesine düşünen dostlar edindiğin için. Allah herkesin karşısına böyle insanlar çıkarsın :)

    YanıtlaSil
  5. En son satır için 'amin' diyorum :)) Gerçekten çok şanslısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok şanslıyım. Amin cümlemize amin. :)

      Sil
  6. Merhaba bebe (bır yanlıs anlasılma olmasın angarılız (: ),
    Dostlugun ne kadar onemlı oldugunu ve olmayısından hayıflandıgımı hıc hatırlamazdım gencken (caktırma yas 29 oldu). Yazını okurken senı ve tum dostu olanları kıskandım baya çokkkkk (:... sanırım utandım bırazda. Senın adına cok sevındım. Insallah Rabbım dostlarından senı hıc ayırmaz.
    Nacızane bır tavsıyede bulunmak ıstıyorum. Bende uygulamaya calısıyorum ara ara. Allah kullarını sınar bazen. Sabret ve sevdıklerıne anlat kendını. Dertler paylastıkca azalır. Degıl mı guzellık :)...
    Sevdıklerınle guzel pıtırcıklar. Cıcı bak kendıne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bende Ankaralıyım. :)

      ALLAH sana da cici dostlar nasip etsin. Çok haklısın ALLAH'ın bir bildiği vardır. :)

      Sil
  7. Hedıyelerını gule gule kullan demeyı unutmusum (:. Neselı gunlerde kullan. Kopy cılere actıgın savasta basarılar .. Sonuna kadar devammmmmm..

    Şifa dan sevgıler.. bebe

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)