My Amazing Boyfriend / 2016 (Çin)

-spoiler içermez-

Şu günlerde Türkçe çevirisi bitmek üzere olan bir diziyi yazmadan es geçsem olmazdı. Ben bu diziyi fazlasıyla sevdim. Sıcacık bir konusu vardı. Kemik olarak Kore dizisi olan My Love from the Stars dizisine benzese de işleyiş yönünden çok farklıydı. Yine de ilk başlarda yer yer diziyi anımsatan sahnelerin olduğunu düşündüm. Fakat ilerledikçe dizi kendine has bir işleyişe kavuştu. Dizi de benzerlikten başka bir ayrıntı daha vardı; o da sevimli mi sevimli, gamzeli mi gamzeli bir Koreli model olan Kim Tae Hwan'ın başrolde olmasıydı. İlk dizisi olmasına rağmen bana oyunculuğu çok doğal geldi. Eğer ki Çince dublaj yapılmasaydı sesinin üzerine, bütünüyle on numara beş yıldız olurmuş. Fakat maalesef ki başka ülkeden bir ünlü Çin dizisinde oynuyorsa muhakkak üzerine dublaj yapılıyor. Bu  duruma Çin dizileri izlemeye devam edecek bizlerin  alışmaları, daha iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca çocuğu inanılmaz yakışıklı buluyorum. Yüz hatlarının bir Çinlinin hatlarına benzemesinden dolayı daha çekici olduğunu düşünüyorum. Kim Tae Hwan'ın haricinde Wu Qian'ı ikinci kez izleme fırsatı buldum. İlk izlediğim dizisi,  My Sunshine dizisiydi. Başrol kızın çocukluğunu oynuyordu. Fakat orada aşırı derecede itici bulmuştum. Bu diziyle tüm ön yargılarım kırıldı. Aslında sempatik bir kız olduğunu fark ettim ve rolünü çok iyi oynadı. İkilinin uyumuysa göz dolduruyordu. Zaman zaman bazı sahnelerde, -''Keşke gerçek hayatta sevgili olsalar.'' diyebilecek kadar kimya yakaladım. Dizi de dikkat çeken üç oyuncu vardı, Shen Meng Chen, Fu Jia ve Xu Ke'ydi. Gerçekten üçü de rollerinin hakkını verdiler. Dizi genel olarak çok iyiydi, beni hiç sıkmadı. Bu diziyi kesinlikle izlemelisiniz, şiddetle tavsiyedir.

Dipnot: Dizinin 2. sezonu olacak diye bir haber dolaşıyor ortalıkta ama ne günü, ne yayın zamanı, ne de oyuncu durumu belli değil.

My Amazing Boyfriend
(My Wonderful Boyfriend, Wo De Qi Miao Nan You,  我的奇妙男友)

Türü: Fantastik, Romantik, Komedi 
Yönetmen: Deng Ke
Senarist: Shui Qiang Mo
Dil: Mandarin
Yayın Kanalı: MGTV
Bölüm Sayısı: 28 
Yapım: 2016
Yayın Tarihi: 25 Nisan 2016-13 Mayıs 2016
Konu:
Xue Ling Qiao 500 yıldır dünya da dolaşan bir mutanttır. 100 yıl önce bir saldırıya uğrar ve cinayet kurbanı olur. Cesedi bulunduktan sonra bir müzede sergilenmeye başlar. Tian Jing Zhi ise ikinci karakter olmaya mahkum bir oyuncudur. Ünlü bir insan olmasına rağmen asla başrol olamamıştır. Bir gün Xue Ling Qiao müze görevlileri tarafından yeri değiştirilirken, Tian Jing Zhi'in arabası ile çarpışırlar. Kaza sonucunda Tian Jing Zhi'nin kanı Xue Ling Qiao'yu canlandırır. O geceden sonra Xue Ling Qiao, Tian Jing Zhi'nin deli hayatına dahil olur. Tian Jing Zhi ve Xue Ling Qiao didişip dururken daha evvel yollarının kesiştiğini fark ederler.

Oyuncular:
Kim Tae Hwan / Xue Ling Qiao
Wu Qian / Tian Jing Zhi 
Shen Meng Chen / Zhang Xuan Xuan 
Fu Jia / Li Yan Zhi  
Li Xin Liang / Hong Shi Guang
Xu  Ke / Ye Chen

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Başrol kız çok tatlı yaa ^^

    YanıtlaSil
  2. Çox az yazmısan haqqında. Daha çox oxumaq istərdiiim. Amma maraqlı gəldi drama, sayəndə artıq Tayvan, Tayland dramalarına baxıram :D Bunu blogda bir Tayland və ya Tayvan draması haqqında yazarkən supriz olaraq yazmaq istəmişdim amma deyim Tırtılım sayəndə artıq keyiflə izlədiyim dramalar artıb. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler içermemesi için yazılarımı her zaman kısa tutuyorum canım. Spoiler yazmamaya dikkat ediyorum. Dizi bu haftaya ya da haftaya tamamlanır. Çok sevindim canım izlemen daim olur inşallah. :)

      Sil
  3. Abartmıyorum hayatımda izlediğim en güzel diziydi... keşke 2. sezonu çıksa ama oyuncular değişmesin öyle tadı kalmaz. genelde çoğu dizide 2. sezonları çıkınca oyuncu kadrosu değişir. inşallah bunda değişmez... Tabi çıkarsa 2. sezonu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah çıkar. ''Princess Hours Thai'' dizisini de izle vaktin varsa tavsiye ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)