Kötü Temmuz

Yaklaşık son 6 yıldır yaz geldiğinde rahat eder mutlu olurdum. Fakat bu yaz hızla bitsin istiyorum. Resmen kış zamanını dört gözle bekler oldum. Ayın 15 ile başladı her şey. Malum olayın olduğu gece sanırım hayatımın bu güne kadar ki en kötü günü diye düşündüm. Ankara'nın merkezinde oturduğum için daha zor anlattım o geceyi. Hala uçak geçtiğinde ve ya silah sesi duyduğumda kendimi kötü hissediyorum. O gecenin sabahı yüzüm şişti ve dev bir uçuk çıkardım. Sanırım korkudan oldu bu. Neyse ki çok geçmeden bir hafta kadar kısa sürede normale döndüm. Fakat psikolojik olarak kötü hissettiğimden uykumda hep o gece ile uğraştım.

Kendimi toparlamaya çalışırken bir gece yan apartmanın garajından tuhaf bir ses geldi. O apartmandan da oturduğum apartmandan da insanlar çıktı. Neyse iki köpek çıktı. Bizde kavga ettikleri için girmişler sandık. Fakat öyle değilmiş, meğer kedi yavrulamış ve köpeklerde yavrulara saldırmış. Tabii o korkuyla kedi anne üç yavrusunu alıp, bir yavrusunu geri de bırakarak kaçmış. Sabah olunca çocuklar kedi yavrusunu bulmuşlar. Yaklaşık iki haftalık kedi yavrusu yüzünden tüm hayatım resmen değişti yazabilirim. İlk bir hafta kedi döner diye eve almadık ama çok miyavladı yavrucak ve çocukların elinde oyuncak oldu. Neyse ki kediyi iyi beslediler. Tabi ben bu arada 153 mavi masa, veteriner, barınak, kedi evi, itfaiye gibi yerler aradım. Hiç biri ilgilenmedi tüm telefonlar bir numara verilip yüzüme kapandı. Neymiş efendim kedi almıyorlarmış, neymiş efendim kedi çok mu yaralıymış. Ben adamlara diyorum ki 2 haftalık yavru, kendine bakamıyor hayvan ölecek, adamlar bana neresinde yara var diye soruyor. Böyle hayvana karşı saygısız, ahlaksız bir ülkede yaşadığım için üzüldüm.
Neyse geçen pazar dayanamadım kediyi eve aldık. Yaklaşık 3 haftalık filan olmuştu. Meğer hayvancağız korkudan ve üşümekten miyavlıyormuş, eve alınca bebekler gibi uyudu. Bende o sırada ilk doğan bebek maması, yavru hayvan biberonu, kum aldım ve internette bakımını araştırdım. Uyandığında biberon ile mamasını verdim güzelce doyurdum. Bir hafta boyunca hiç bir iş yapmadım sadece kediye odaklandım.  Uykusuz kalsam da evimizin neşesi oldu. Ayrıca Facebook üzerinden ''kedi sahiplendirme'' gruplarına ilan verdim. İlanda kalıcı yuva aradığımı ve acil olduğunu yazdım. Çok geçmeden yazanlar oldu ve içlerinden bir tanesine içim sindi. Ayın 30'unda bebeğimizi kalıcı yuvasına teslim ettik. Benim için çok zor oldu. Bebek benim odamda kaldı ve 24 saat ilgilendim. Bu yüzden çok bağlanmıştım ve gittiğinde ister istemez bir boşluk oluştu. Şu an 5. haftalık, iyi bakıldığını düşünüyorum. Tabi ki kalıcı sahibiyle bebek kendini idare edene kadar her gün yazışmayı planlıyorum.  Bebeğimiz kalıcı yuvasında umarım çok mutlu olur. Bununla anladım ki ben tüylü hayvan bakamam. İstem dışı hayvana bağlanıyorum. Şimdi ALLAH'a inşallah bu son olur diyorum. 
İşte bir ay böyle geçti. Kalıcı misafiriydi, malum gecesiydi, hastalığıydı, kedisiydi derken çok zor bir temmuz ayı geçirdim. Sürekli içimde sıkıntı, sürekli korku, sürekli endişe, büyük bir yorgunluk ile bir ay atlattım. Rabbim inşallah beni daha kolay şeylerle sınasın. İçimde ki tüm sıkıntıları alıp götürsün. Bu sınavı güzelce atlattığımı düşünüyorum. Şimdi eğer mümkünse ağustos, eylül, ekim aylarını geçip direk aralık ayına geçebilir miyiz?

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. kediye çok üzüldüm, iyi ki eve almışsınız. umarım gittiği yerde mutlu olur. ülkenin de başına bir daha böyle bir şey gelmemesi dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok üzüldüm inşallah mutludur. Amin. :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun sana bana tüm ülkemize.

    YanıtlaSil
  3. Duan için Amin.Temmuz ayı ülkemiz için gerçekten zor bir aydı.Ama Allah'ın izniyle hep ayakta kalacağız,güçlü olacağız!Olaylara bu kadar yakından şahit olmak seni çok kötü etkilemiş.Dudağındaki uçuk,rüyaların falan ciddi duruyor.Umarım atlattırsın,eğer zamanla kendi başına atlatamazsan destek almayı dene;çünkü önnemli olabilir.Kedi konusunda ise kediye gerçekten üzüldüm :( baya korkmuş kedicik.Bi de kedinin annesinin gelip onu almamasının sebebi,benim annem hep şöyle der:bir kedi yavrusuna insan dokunursa annesi onu geri kabul etmezmiş.belki de anne kedi,çocuklar kediye dokunduğu için almamıştır...Ama siz kediyi eve alarak ve sahiplendirerek çok iyi yapmışsınız.Ayrıca o aradığın yerlere de diyecek laf bulamıyorum,ne kadar acımasızlarmış!Ayrıca ben de senin gibiyim böyle hemen bağlanıyorum ve sonunda da tabikii çok etkileniyorum.Benim de çocukken bir evcil hayvana seviip- bağlanıp sonunda çok üzüldüğüm olmuştu.Allah Hepimize Hayırlısıyla Her Konuda Kolaylıklar Versin.(Amin)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kedi ile meşgul olunca tüm düşüncelerim kedi ile doldu ama evet o bir kaç gün kafamda bayağı kurdum. Aslında yardım alınacak kadar önemli bir durum olmadı tabi ister istemez etkilenmiştim , neyse ki geçti. Zaten kedi girince hayatıma başka bir şey düşünemedim. Evet çocukların dokunmasından kaynaklı bir durum oluştu. Fakat şöyle düşünüyorum. Kedi normal olarak gelişseydi sokak kedisi olacaktı. Fakat şimdi sıcacık bir yuva buldu kendine. Belki de hakkında hayırlısı buydu. ALLAH'a kedi için hala dua ediyorum. İnşallah doğru bir karar verip doğru bir insana emanet etmişimdir. İnanıyorum ki kedicik çok mutlu olacak. Amin. :)

      Sil
    2. Atlatmış olmana çok çok sevindim :) O zaman bi bakıma da kedi,senin hayatına çok doğru zamanda girmiş (Allah'ın takdiri işte).Kedi için bende umuyorum ki doğru insanı seçmişsindir :) Ve haklısın şimdi kediciğin üşümeme,aç kalmama,zarar görmeme derdi yok :) O da mutlu olur İnşallah (Amin). Kendine dikkat et,üzme kendini ;)

      Sil
    3. İnşallah, sende kendine dikkat et üzme kendini. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)