Gülümse Yeter (Dizi)

Dizi Kore dizisi olan Smile, You'dan uyarlama olacağını ve fragmanların da Erdal Özyağcıları gördüğüm günden bu yana merakla beklediğim dizilerden biriydi. Nitekim dizi beklediğime değdi. Fakat başrol oyuncu çifte ısınamadım. Aslı Bekiroğlu çok sempatik bir kız olsa da rolü birazcık abartmış gibi geldi. 2015 best model birincisi Yılmaz Kunt ise, ilk oyunculuğu olmasına rağmen iyi ama seslendirmen olduğu için sesi pot durmuştu. Bu yüzden bu çifti çok yadırgadım. Sanki bazı şeyler eksik gibi geldi. Pamir Pekin ve Seray Kaya'nın canlandırdığı çift daha hoşuma gitti, daha sıcak geldi. Belki başrol oyuncusu olarak Pamir ve Seray seçilse daha uygun olurdu gibi geldi. Fakat bu konu diziyi izlememek için sebep değil. Hatta zamanla oyuncuların oturacağını düşünüyorum.  Orijinal bir konu gibi düşünürsek dizi kıpır kıpır başladı. Tam bir yaz dizisi olmuştu. Erdal Özyağcılar gibi bir ustanın bu dizi de olması diziyi başka yere götürmüştü. Erdal Özyağcıların yanı sıra çok sevdiğim oyuncu Erkan Sever'in de olmasına çok sevindim. Konu klasik Kore dizisi konusu olsa da oyuncularla konusu parlamıştı. İşleyiş konusunda ilk bölüme göre biraz durağan gelse de daha sonra atağa geçeceğini düşünüyorum. Eğer Kore versiyonuna göre giderse çok hoş bir dizi izleyeceğimizi düşünüyorum. Eğer şans verme konusunda kararsızsanız hiç durmayın bence eminim çok seveceksinizdir. 
***
Tebrik konusunu en sona bırakmak istedim. Dizinin başında Moon Hee Jung'un ismini ve sonunda orijinal dizinin yayın kanalı SBS'nin  ismini görmek beni çok mutlu etti. Yapım ekibini bu konuda kutlarım. Her versiyon dizilerinde yazdığım gibi Kore dizi severlerin uyarlamalara değil hakkını vererek yapmadıkları için kızdıklarını rahatlıkla yazabilirim. Hakkını vererek yaptıkları zaman zaten hiç bir Kore fanı ve ya Kore dizisi severin kızacağını ve ya tepki vereceğini düşünmüyorum. Nitekim bu dizi hakkını vererek dizi yaptığı için kocaman bir tebriği hak etti. Umarım bu dizi tutar ve bu emeğin hakkını güzel bir şekilde alır. 

Gülümse Yeter

Tür: Romantik, Komedi, Aile
Yönetmen: Serdar Gözelekli
Senaryo: Moon Hee JungSenaryo uyarlama: Banu Kiremitçi
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Fatih Aksoy
Kanal: Show TV
Günü: Salı
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 12 Temmuz 2016
Konu:
40 yıldır zengin bir eve şoförlük yapan Hasan bir gün patronunun sabrını taşırır ve işten kovulur. Bu sırada Amerika'dan torunu Sarp ülkeye döner. Ülkeye döndüğü gün arkadaşının arkadaşına bir emanet ulaştırmak ister. Bu ulaştıracağı emanetin sahibi ise dedesinin patronunun kızı Yasemin'dir. Sarp'ın ulaştırdığı emanet zarar görünce Yasemin çok sinirlenir ve tartışırlar. Ertesi gün evlenecek olan Yasemin evlilik konusunda çok kararsızdır. Düğün günü kararsız olsa da her şeye rağmen evlenir. Her şey yolunda giderken Yasemin'in ailesine aynı gün icra memuru gelir ve işler karışır. Para için evlendirildiğini anlayan Yasemin büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Damat tarafından da terk edilen Yasemin o üzüntüyle ne yapacağını bilmez ve Hasan'ın evine gitmek aklına gelir. Hasan Yasemin'i karşısında görünce çok şaşırır ve evini açar. Ve hikaye başlar.

Oyuncular: 
Erdal Özyağcılar 
Aslı Bekiroğlu
Yılmaz Kunt
Sermet Yeşil
Pamir Pekin
Seray Kaya
Erkan Sever
Evrim Doğan
Uğur Kurul
Aslı Altaylar

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Şu sıralar yeni çıkan dizileri aynı gün ve saatte yayınlamalarına gerçekten sinir oluyorum. Kanal d deki dizi ve bu diziyi takip etmek açıkçası zor oldu. Dizinin fragmanlarını izlediğimde eğlenceli hali bu dizi izlettirir dedirtiyordu. Birde dizide Erdal Özyağcılar varsa dizi kaçmaz demiştim. Dizi başladığında kore dizi uyarlaması olmasına şaşırdım fragmanlarda anlamamıştım ama reklam aralarıda çat pat izleyince dizi güzeldi diyebiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı sorun bende de var mecburen eliyorum şu an bu sistem yüzünden hangi diziyi izlediğim belli değil. Dizi izlenebilecek kadar güzeldi. :)

      Sil
  2. Uyarlanmayan kaç tane dizi kaldı acaba?Uyarlanacak dizi kalmayınca ne yapacağız çok merak ediyorum.Meksika dizilerine falan sararız herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore bulunmaz deniz yılda 100 küsür dizi çıktığını düşünürsek sanırım kaynak olarak bitmez. Yapılıyor zaten kitap ya da Amerikan filmlerinden de uyarlanan diziler var. Misal, Bridget Jones'un Günlüğü - Hayatımın Aşkı, Nothing Hill - Rengarenk. :)

      Sil
    2. Hazıra dağ dayanmaz derler...ama dediğin gibi bu zamanda kaynak tükenmez :) dünya evrensel,illaki bulunur bir şeyler.bakalım ne zaman dünyanın en tanıdık yeriyle en alakasız yerinde ''ciddi misin,bu da mı Türk dizisi uyarlaması?''dediklerini duyacağız (:

      Sil
    3. Kısmet, güzel dizilerimiz güzelce ülkelere satılıyor çok da popülerler belki olur. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)