Seviyor Sevmiyor (Dizi)

İlk duyduğumda Siwon sever biri olarak bayağı bir sinirlenmiştim. Hatta hangi sosyal hesabım varsa orada nefret kusmuştum. Yayın gününe kadar hep kafamda çok berbat bir dizi olacak diğer uyarlamalar gibi bin bir türlü şey katacaklar diye bekliyordum. Ayrıca Zeynep Çamcı iyi oynarsa ancak onun sayesine izlerim diye düşünüyordum. İlk ismi; İlk Aşkım, ikinci ismi Seviyor Sevmiyor olan bu diziden hiç bir beklentim yoktu. Neyse günler günleri kovaladı ve dizi sonunda başladı. Dizi yayına başlamadan evvel her zaman ki gibi tüm ön yargılarımı bir kenara bıraktım. Sonuç olarak  koşullandırmadan izlediğimden  diziyi çok sevdim. Beklediğimin üstünde bir dizi yapmışlardı. Replikler, kıyafetler, sahneler, ince detaylar neredeyse birebir olmuştu. Bana göre bu Kore dizi severlerin zaferidir. Çünkü bu Kore dizi uyarlamalarında izleyici tarafından görülen en büyük sorun buydu. Birebir yapmak yerine oyuncu ekleyip kafalarına göre değiştirmeleri ve hakkını vermemeleriydi. Artık sosyal medya da bu konuda yaptığımız eleştirilerden mi yoksa farklı bir nedenden mi bilmiyorum her şey aynıydı. Yine de bu durumu zaferimiz olarak kabul ediyorum. Dizi de her şeyden önce en önemli şey ise senarist ismi ve hangi diziden alındığının yazmasıydı. Anlayacağınız dizi orijinal dizinin hakkını vermişti. İşte böyle uyarlama yapıldığı zaman hiç bir sorun kalmıyor.  Genel olarak Kore dizi sever ve Kore fanlarının  diziyi sevmiş olması da artı puan kazandırdı.

Oyunculara gelirsek;
Zeynep Çamcı'nın bu rolün üstesinden geleceğini biliyordum. Kim Hye Jin rolünün hakkını fazlasıyla vermişti. Gerek mimikleri, gerek ses tonu, gerek hareketleriyle beni çok tatmin etti. Hwang Jung Eum'da görse bence hakkını verdiği için tebrik ederdi. Tek fark Hwang Jung Eum bağırınca dolu dolu bağırıyordu bizim Zeynep'in sesi incecik çıkıyordu.

Gökhan Alkan ise rol için biçilmiş kaftan olmuştu. Ji Sung Joon rolü zaten donuk bir roldü. Gökhan'ın oyunculuğunu da pek bir donuk bulurum ben. Bu yüzden rol için bana göre başka bir oyuncu olamazdı. Şimdi geriye Ji Sung Joon'un dikkatsizliğini doğru oynaması kaldı. Umarım oraya buraya çarpma sahnelerini es geçmezler.

Min Ha Ri rolünü oynayan Gonca Sarıyıldız'dı. Gonca Sarıyıldız oyunculuk konusunda level atlamış buna sevindim. Fazlasıyla rolü yaşadığı belli oluyordu, belli ki oynadığı karakteri sevmişti. Rolünü benimsemiş olması, bütünleşmiş olması diziye ayrı bir renk katmıştı. Umarım bu çizgide devam eder ve oyunculuk konusunda değişim yaşamaz.

Son olarak Yiğit Kirazcı'yı yazmak istiyorum. Dizi başlamadan Yiğit hakkında neredeyse tüm Kore fanları ve Kore dizi severler olumsuz yönde yorum yaptılar. Özellikle ELF'ler oyuncu seçimi konusunda çok kızgın yorumlar yaptılar. En başta ben, bir ELF olarak o kadar çok endişe duydum ki size yazsam roman olur. Sonuçta kime sorsak diziyi götüren karakter Kim Shin Hyuk karakteriydi. Rolün Siwon'la bütünleşmiş olması hatta kendisini oynaması diziyi başka bir yerlere götürmüştü. Bu yüzden Yiğit'e büyük bir sorumluluk düşüyordu. Neyse ki korktuğum başıma gelmedi, rolü iyi kıvırdı. Sadece Yiğit'te mimik problemi var. Gerçi Siwon normal hayatında mimiklerin efendisi, çatlak bir adam. Bu durum haliyle  Shin Hyuk rolüne yansıdı. Şimdi Yiğit'ten Siwon kadar esnek ve doğal mimik istemek doğru mu olur bilemiyorum. Bu yüzden diziye ön yargısız başladıysam Tuna karakterine de ön yargı beslememeliyim diye düşünüyorum. Belki orijinalini izlemeseydim Tuna karakteri benim favori karakterim olabilirdi ama işte gözüm Shin Hyuk yani Siwon'u arıyor. Sanki ortalığa birden çıkıp Deniz karakterine Ceksın diyecekmiş gibi hissediyorum. Bir an önce bu olayı üzerimden atsam iyi olur. Çünkü bu diziye devam etmek istiyorum.

Son olarak;
Umarım şemsiye, puzzle, sakız gibi ayrıntıları es geçmeyen senarist havlu, çarpma ve daha bir çok sahneyi de es geçmez. En önemlisi MOST ajumma rolünü oynayan İpek Tenolcay rolün hakkını verir. Bu arada umarım bundan sonra ki uyarlamalar da Baba Candır, Bir Aşk Hikayesi ve Seviyor Sevmiyor dizilerini örnek alarak uyarlama çıkarırlar. O kadar çok Kore dizisi uyarlaması yapıldı sadece üç tane dizinin tam anlamıyla hakkını vermesi üzücü.
İşin özü, şimdilik ana karakterler benden geçti. Şiddetle tavsiye ederim. Umarım sizde severek izlersiniz.
İlk bölümden en sevdiğim replik;
-''Ben Tuna, içerik editörü. Belki bir gün, senle de bir şeyler içerik.
-TUNA- ''


Reytinglerde yayın zamanı 4., tekrarı ise 25. sırada tamamladı. 
Seviyor Sevmiyor

Tür: Romantik, Komedi
Senaryo: Jo Sung Hee
Senaryo Uyarlama: Hakan Bonomo, Aksel Bonfil
Yönetmen: Yusuf Pirhasan
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Fatih Aksoy, Faruk Bayhan
Kanal: ATV
Günü: Pazar
Saat: 20.45
Başlangıç Tarihi: 15 Haziran 2016
Konu:
Deniz küçükken zengin bir ailenin kızı, güzelliği ve popülerliğiyle de okulun göz bebeğiydi. Yiğit ise; okuldaki herkesin alay ettiği, dışlandığı, gözlüklü, kısa boylu ve şişman çocuktu. Bu ikilinin yolları ortaokuldayken kesişir. Yiğit, herkes tarafından dışlansa da Deniz ona yakın davranır ve her zaman yardımcı olur. Bu şekilde aralarında güçlü bir bağ oluşur. Zaman geçtikçe Deniz, Yiğit'in ilk arkadaşı ve ilk aşkı oluverir. Ancak Yiğit, 15 yaşındayken babasıyla birlikte Amerika'ya taşınmak zorunda kalınca ayrı düşerler. Yıllar geçtikçe Deniz'in hayatında başka değişimler de olur. Önce ailesinin matbaa şirketi iflas eder, sonra o zamana kadar annesinden aldığı güzel genler gider ve yerine babasının pek de güzel olmayan genleri gelir. Şansı bir türlü yaver gitmeyen Deniz, üniversiteden sonra iş de bulamaz. 29 yaşına geldiğinde, kendi deyimiyle hayatı ıskalamış olur. Yiğit ise bu zaman zarfında zayıflar, son derece yakışıklı birisi olur. Bu da yetmezmiş gibi kariyerinde yükseldikçe yükselir. Yıllar sonra bu ikilinin yolları bir dergi de yeniden kesişir.

Oyuncular:
Zeynep Çamcı // Deniz Aslan
Gökhan Alkan // Yiğit Balcı
Gonca Sarıyıldız //  İrem Gündoğan
Yiğit Kirazcı // Tuna Ertürk

Yorum Gönder

31 Yorumlar

  1. Düzü mən bir az izləməyə çalışdım. Xüsusilə aktrisa Zeynep Çamcını çox bəyəndim. Amma sonrası mənim üçün gəlmədi. Ən çox da Siwon rolundaki aktyoru sevmədim o rolda. Yalnız Zeynep Çamcı tam mükəmməl oynadı. Bir az dramada dəyişikliklər edilmişdi. Ümumilikdə izlənilə bilər. Amma Baba Candır qədər də yaxşı deyil məncə. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişiklik olan yerleri çok hafifti bir halay sahnesi vardı, birde kızın ilk birimi yoktu gerisi aynıydı onlarda olsun o kadar. Yiğit zamanla Tuna karakterini oturtursa izlenmeye doyulmaz her şey Yiğit'te bitiyor maalesef. :)

      Sil
  2. Ben de başroldeki kız niye böyle Kore filmlerinden fırlamış bir hale sokmuslar dediydim ;) uyarlama olduğunu bilmediğim halde Kore mimiklerini görebildim oyuncuda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu dizi uyarlama konusunda çok konuşuldu ama görmedin galiba. Bayağı bir sosyal medyayı sallamıştı başlamadan. Güzel oynuyor kız, o kızın normalde de mimikleri çok esnek bunu girdiği karakterlerle bütünleştirmesi hoşuma gidiyor. Bu yüzden kızın oynadığı tüm dizileri sonuna kadar izledim. :)

      Sil
  3. Ben She was pretty dizisini seyretmedim ama iki dizinin de fragmanlarinie seyredince benzetmistim.Yanılmışım :).Ama aslına sadık kalacaklarsa sıkıntı yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sadık kalırlar. Şimdiye kadar yapılmış Kore dizisi uyarlamaları içerisinde en sadık dizi konumuna bu dizi yerleşti. İnşallah sonuna kadar sadık kalırlar bir iki bölüm sonra değiştirmezler. :)

      Sil
  4. Ben izlemedim.Fakat böyle iyi hoş güzel de eklemeler oldukça ki kaçınılmaz olacaktır umarım sapıtmazlar.Yazdığın uyarlamalar gerçekten başarılı idi.Bazı koreyi yüceltip kendi ülkesini batıranlara da bu dizi kapak olsun madem.*Bu arada Bir Aşk Hikayesi yayınlandığında Koredir Asyadır bilmezdim ama diziye bayılmıstım o zamanlardan belliymiş asya sever olacağım*
    Yazı için emeğine sağlık canım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yorumun önünde ancak saygıyla eğilinir. Çok doğru bir konuya parmak bastın. Özellikle kapak bölümüne ba-yıl-dım. Aynı düşüncedeyiz ilk bölümde bire bir yapmışlardı ama işte sonrası önemli devamını getirecekler mi bu işin belli değil. İnşallah böyle devam eder. Teşekkür ederim balım. *3*

      Sil
  5. Ben önyargılarımdan dolayı izlemedim ama bu sefer tam yapmışlar demek. Şimdiye kadar kore dizilerinden uyarlama baba çandırı sevmiştim , belki buna da bakarım ama herşeyi benzetmişler irem karakteri görünüş olarak benzememiş . Gerçi Türkiyede kolay kolay hiç bir oyuncu saçlarını o kadar kısz yapmaz .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmaktan çok bence o kızın yüzüne kısa saç yakışmazdı komik dururdu. Yüz hatları kısa saça engel bence. Umarım daha fazla doğru uyarlama çıkar. :)

      Sil
  6. Ya sadece şunu merak ediyorum irem yiğit e aşık mı olacak sanki öyle bir his aldım diziden ama sakın daha fazlasını söylemeyin sadece bunu merak ediyorum :) Yazan kullanıcıya;

    Blogger cevap verdikten sonra yorumu yok etti. Anlam veremedim. Özellikle yayınlamamazlık yapmadım lütfen yanlış anlama.

    Cevabım: Orijinaline göre giderse evet, kızların arkadaşlıklarını çok seveceğiz. Dizi de entrika, kötü ikinci başrol yok. Fakat Türk versiyonu da bu şekilde işler mi bilmiyorum. :)

    YanıtlaSil
  7. Dizi guzel ama yigit ile irem aski dogarsa izlemem cocukluk asiklara bisey olmasin devam etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler vermek istemiyorum ama dizi öyle gibi gelişecek ama öle olmayacak yazabilirim. Sonuçta kızı ilk aşkı sanıyor bu yönden bak. :)

      Sil
    2. Evet dedigin dogru zaten cocukluk askini gozlerine baksa tanir insan ne bileyim biran oyle gelisir diye korktum :)

      Sil
    3. Sabretmen lazım diziyi bırakma. :)

      Sil
  8. Çok güzel olmuş dizi ama işte yinede izlerken insan diğer oyuncuları anmadan edemiyor ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç bölüme kadar Kore versiyonunun tamamen zihnimizden silinip orijinal bir diziymiş gibi izleyeceğimizi düşünüyorum. :)

      Sil
  9. Ya kore versiyonunu izlemeden yiğitle irem mi yoksa yiğitle deniz mi olduğunu nerden öğrenebilirim çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google'a '' she was pretty spoiler'' yazarak cevabı bulabilirsiniz. Şimdi ben burada anlatırım da izleyicime saygısızlık olur bu yüzden spoiler vermemeyi tercih ediyorum. :)

      Sil
  10. Denizin kıyafetlerini nerden bulabilirz

    YanıtlaSil
  11. yaaa çok merak ediyorum . tahminim yiğitle gerçek denizin olacağı yönde ama sonunu bilen yanıt verirse sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu konuda yazamam blogumda spoiler vermemeye dikkat ediyorum. Çünkü izleyen arkadaşlar var onlara saygısızlık olur. Google'a '' She Was Pretty spoiler'' yazarak finali hakkında yazıları bulabilirsin. :)

      Sil
  12. Orjinal halini çok fazla değiştirdiler bu dizide gözümden düştü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşüncedeyiz. :)

      Sil
    2. İlk bölümlerinin she was pretty ile aynı olmasına rağmen sonralarda değiştirilmesi sanırım senaristlerle alakalı bir şey ama tam olarak ilk başlarda senaryoyu yazan senaristlerin neden değiştirildiğini biliyor musunuz?

      Sil
    3. Maalesef bilmiyorum. :)

      Sil
  13. Cidden çok merak ediyorum, aradım bulamadım tuna nın kullandığı kendi arabasının markası nedir acaba bilen var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arabalardan anlamıyorum maalesef bu konuda yardımcı olamayacağım ama bilen varsa buraya yazar. :)

      Sil
    2. land rover deffender 110

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)