Şahane Damat (Dizi)

Bu diziden sonra kara kara düşünmeye başladım. Ben bu yıl tüm yaz dizilerini çok beğendim. Şimdi hangini izleyeceğim konusunda kararsızım. Birini izlemek istesem diğeri kalıyor. İnternetten takip etsem çok fazla dizi takip ediyorum bu da olmuyor. Ne yapacağımı bilmiyorum ama yapılacak bir şey yok muhakkak bir kaçını elemem lazım. Bakalım hangileri kalacak, hangilerini eleyeceğim çok merak ediyorum. 
***
Öncelikle dizinin ilk fragmanı dönmeye başladığında senaristi, İnadına Aşk dizisinin senaristi Nehir Erdem olduğu için ayrı bir ilgimi çekmişti. Fragmanlara göre dizinin komik olacağı belliydi. Nitekim Nehir Erdem beni şaşırtmamış, gerçekten komik bir dizi ortaya çıkarmış. Dizi de bazı sahneler İnadına Aşk dizisini hatırlattı bana. Mesela başrol erkeğin başrol kızı taşıması ve ya repliklerin günlük kullandığımız dilden ve doğal olması gibi. Oyuncu kadrosunun iyi oyunculardan oluşması da diziyi bir hayli desteklemişti. Tüm oyuncuların yanında öyle bir oyuncu vardı ki beni çok şaşırttı. bu oyuncu Nükhet Duru'ydu. İnanılmaz derecede beni şok etti. Ben bu diziye kadar Nükhet Duru'nun oyunculuk geçmişi olduğunu bilmiyordum. Hele bu kadar esnek bir oyunculuk sergilediğini hiç bilmiyordum. İnanılmaz derecede doğal bir oyunculuk yapıyordu. Resmen Nükhet Duru, Perihan'ı değil de Nükhet'i oynuyordu. Bu yüzden hemen Nükhet Duru'nun geçmişini inceledim ve ilk oyunculuğu olmadığını gördüm. Peki neden bu güne kadar pek fazla dizi ve ya filmde oynamadı merak ediyorum. Bu potansiyel varken sektörün bu tarafına yönelmemesi de ayrı bir şaşırtıcı geldi. Bence günün kahramanı benim gözümde Nükhet Duru'ydu. Başrol oyuncuların ikisini de severim. Burcu Özberk'i Güneşin Kızları dizisinde tanıdım. Herkes Hande Erçel derken ben Burcu Özberk derdim. Handeye göre daha iyi, doğal bir oyunculuk sergilediğini düşünüyorum. Yine de ikisi de yolun başında daha  yetersiz ve toylar çok çalışmalılar, daha iyi bir oyunculuk çıkartabileceklerini düşünüyorum. Ali Ersan Duru hakkında pek yazmaya gerek yok. Adam şarap misali yaşlandıkça daha yakışıklı oluyor. Zaten oyunculuğu on numara beş yıldız olunca pek yazmaya gerek yok. Dizi de pot duran bir oyuncu da ilk bölüme göre görmedim. Sadece bir tık öne çıkan oyuncular oldu. Mesela Tahsin rolüyle Mesut Yılmaz ya da Tuhaf rolüyle Mert Carim diğer oyuncular kısmında bir tık öne çıkmıştı. Büyük bir ihtimal bu iki karakter dizi tutulursa, tutulur gibi geliyor. Birde normalde Türk dizilerinin müziklerine çok dikkat etmem ama bu dizinin müzikleri dikkat edilecek kadar güzeldi. Özellikle Tuhaf karakterinin muhteşem eseri tam fenomen olacak türdeydi. Vaktiniz varsa diziyi izleyin derim. Ben çok eğlendim umarım sizde eğlenirsiniz.

 Dizi ilk bölümüyle yayın zamanı  12.,  tekrarı ise 43. sırada yer aldı.
Şahane Damat 


Tür: Romantik, Komedi, Aile
Yönetmen: Raşit Çelikezer
Senaryo: Ayşe Ferda Eryılmaz - Nehir Erdem
Yapım: Sinegraf
Yapımcı: Osman Sınav
Kanal: Star Tv
Günü: Salı
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 21 Haziran 2016
Konu:
Melike, gurbetçi ailesine İstanbul'da tek başına yaşayabileceğine ikna etmek için, bazı beyaz yalanlar söyler. Bu yalanlar üzerine Almanya'daki ailesi, Melike'nin ödüllü bir gazeteci olduğuna, müthiş bir evde yaşadığına ve doktor nişanlısıyla yakında evleneceğine inanmaktadır.
Gerçekte ise Melike İstanbul'da asgari maaştan hallice bir maaşla yaşamaya çalışan sakar bir kızdır. Habercilik hayallerine ancak bir magazin gazetesinde burç yorumu yazacak kadar yaklaşabilmiştir. En kötüsü de, ailesine aralarında yüzük taktıkları yalanını söylediği ünlü estetik cerrah Mehmet Çırağan, Melike ile değil, aslında patronuyla nişanlıdır. Günün birinde Melike hayallerindeki haberi yakalamayı başarır. Öğrendiği skandal ülkeyi sarsacaktır! Ancak o skandalın ucu çok fena bir şekilde Mehmet’e de dokunmaktadır. Tabii ne Melike ne de Mehmet, yalan ve şantajla başlayan hikayelerinin, onları tüm yalanlarını temize çekecek bir aşka taşıyacağını henüz bilmemektedirler.

Oyuncular:
Burcu Özberk
Ali Ersan Duru
Nükhet Duru
Hande Kaptan
Anıl İlter
Leyla Göksun
Köksal Engür
Selen Uçer
Mert Carim
Binnur Şerbetçioğlu

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Nehir Erdem ve Ayşe hanımın her ikisi de wattpaddan çıkan seri kitapların yazarları aslında.Dizilerinde de ne yalan söyleyeyim bu kitapların izlerini görmek mümkün .Kitaplarının konusu,az betimlemeli çok diyalogları ve klişe cümleleri konusunda eleştiriliyorlar.Dizileri de böyle etek boyuna karışan aileler yine de dinlemeyen "güçlü" kadınlar,odun-öküz gibi lakablar,zengin insanlar ve daha nice klişe.Diğer bir nokta özellikle Ayşe hanımın +18 yazması diziye de yansır mı diye düşünmüyor değilim.Dün akşam bir sahnesine bakabildim ama benziyordur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap olarak hiç bir wattpad yazarını okumadım. Bu yüzden iş Edebi yöne geçince nasıllar bilmiyorum. Dizi kısmına gelince klişeyi eğlenceli hale getirmek günümüzde çok zor. Hele ki orijinal bir iş çıkarmak bir senarist için neredeyse zor gibi bir şey. Bu yüzden genel olarak başka ülkelerin dizi konuları üzerine yazıyorlar. Nehir Erdem'i bu yüzden wattpad çıkışlı bir yazar olarak değil, yeni nesil bir senarist olarak görüyorum ve saygı duyuyorum. Ferda Eryılmaz'a gelince yine İnadına Aşk ve Hatasız Kul olmaz dizilerinde senaristti sanırım. İki dizide de +18 yansıtmadı. İnadına Aşk dizisinde başrol çiftler sadece yatakta uyudular +18'e giriyorsa sadece öpüşme ile bu kadar +18 vardı. Zaten rahat kullanması imkansız gibi bir şeydir. Bunun yapımcısı, kanalı, yönetmeni, rtuk'ü var. Hikayeleri nasıl bilmiyorum ama televizyon söz konusuysa hikayeleri kadar rahat olamaz gibi geliyor. :)

      Sil
  2. Umarım kore dizi uyarlaması değildir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anlık değil gibi gözüküyor. Senaristleri yazar zaten sanmıyorum başkasının fikrini alacaklarını. :)

      Sil
  3. sen hala takip ediyor musun bilmiyorum fakat dizi baya eğlenceli.bir de reytingleri düşük olmasaymış çok iyi olacaktı,yakında biter bu güzel dizi.Güneşin kızlarında ben de daha çok Burcu Özberk'i severdim.Nükhet hanımı çok eskiden bir filmde görmüştüm ve ben onu aslen oyuncu sanmıştım yani o kadar iyi oynuyordu.Tahsin ve Tuhaf karakterlerini sevdim doğrusu.Üstellik gurbetçi konusunda diyaloglar,konuşmalar,düşünce tarzlarının yazılış şekli çok doğru ve mükemmel.umarım dizi erken bitmez (:

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)