Sevda Kuşun Kanadında (Dizi)

Normalde dönem dizilerini severim ama siyasi bir şey işleniyorsa hızla kumandayı alıp değiştirmek isterim. Çünkü kamera arkası ekibi hangi düşünceye daha yakınsa o düşünceyi tutarak yani taraflı konu işliyor. Bu yüzden de tarafsız bir düşünce ararım bu dizilerde. Nitekim bu dizinin fragmanlarını gördüğüm zaman da ön yargılı bir şekilde diziye yaklaşmıştım. Yayınlandığı gün de başka dizi izlediğim için diziyi kaçırdım. Herhalde nasip olmayacak kafasıyla da yarısında gördüğüm diziyi izlememiştim. Yanlış hatırlamıyorsam cumartesi gecesi kanalları gezerken tekrarının başladığını gördüm. Büyük bir ihtimal ikinci bölümünün tekrarını izliyordum. Bir şans vermeyi tercih ettim ve izlemeye başladım. İlk görüşüme göre bu dizi sağcı kesimin tarafında bir dizi, solcuları kötülüyor oldu. Sonra izlemeye devam ettim. Dizi işledikçe anladım ki ne sağcıyı ne solcuyu kötülüyor. Sadece dış güçlerin o dönemde ki Türkiye üzerinde hakimliklerini kardeşi kardeşe nasıl kırdırdıklarını anlatıyor. Elbette ki konu işledikçe taraf tutarsa dizi benim için biter o ayrı mesele ama şuan için iyi başladığını düşünüyorum. Dizinin bazı sahneleri beni çok etkiledi. Zikir sahnesi, dükkanların silahlarla taranması, öğrencilerin bir sınıfta toplanıp slogan atması gibi. Bu sahneler bana göre çok doğru ve usturuplu çekilmişti. Abartı olayı hiç yok denilebilirdi. Özellikle zikir sahnesinde izleyenler bilir, Arif Ünlü karakteri terlemeye başlıyor o sahne de rahatlıkla yazabilirim ki Murat Ünalmış ile bende terlere boğuldum. O kadar gerçekçi bir sahneydi ki oyuncunun oyunculuğu ayakta alkışı hak etmişti. Bunun yanında tüm oyuncular bence yerinde olmuştu.  Ben o güne izlediğim diziden vazgeçip izler miyim bilmiyorum ama vaktiniz varsa dönem dizileri seviyorsanız bir deneyin derim. Bence izleye değer bir dizi.
Sevda Kuşun Kanadında
Tür: Dönem, Dram,Romantik
Senarist: Oktay Berber, Emine Buzkan Kaynak
Yönetmen: Yasin Uslu
Yapım şirketi: Sonart Medya
Yapımcı: Ahmet Nesim Şahin
Besteci: Ercan Saatçi
Sinematograf: Barış Yücel
Kanal: TRT 1
Günü: Cuma
Saati: 20.00
Süresi: 110-120 dakika
Başlangıç tarihi: 29 Nisan 2016 

Konu:
Sevda Kuşun Kanadında, 68 Kuşağı olarak bilinen ve o dönemde farklı coğrafyalarda gençleri etkileyen hareketin ülkemizdeki boyutunu, dönemin egemen güçlerinin, farklı görüşlere sahip gençleri nasıl manipüle ettiğini ve bu çatışma ortamına girmek istemeyen bir avuç gencin provokasyonlara karşı nasıl direndiğini anlatıyor.
Dizi, ilk etapta, 1968 sonundan başlayarak 1972 yılına kadar yaşanılan olaylardan esinleniyor ve bir imkansız aşk hikayesi üzerinden ilerliyor. Bu ülke gençlerinin, farklı kimlikler altında birbirleriyle çatışsalar da, ortak temel değerler ve kültürel zemin üzerinde buluştuklarında kardeşliklerini hatırlayıp yeni bir sevgi bağı kurabileceklerini anlatmaktadır. (vikipedi)


Oyuncular:
Sevtap Özaltun
Murat Ünalmış 
Ufuk Bayraktar
Müge Boz
İlker Kızmaz 
Yavuz Bingöl 
Tolga Ortancıl
Bahadır Yenişehirlioğlu 
Emel Dede
Kadir Tataş
Şevket Çapkınoğlu
Özge Sezince
Melehat Abbasova
Ergül Miray Şahin
Handan Yıldırım
Derya Yasir Yenal
Duygu Gürcan
Hülya Aydın
Fulya Yadigar
Hümeyra Çetin
Metin Büktel
Nusret Çetinel
Halil Balkanlar
Mustafa Şimşek
Ferhat Yılmaz
Ömer İnanç Benlioğlu
Oral Özer
Erkam Aydar
Mehmet Emin Kadıhan
Emrah Mazı
Emre Akbaba
Evren Burak Haktanır
Ercan Özdel
Serkan Kurt
Şakir Güler
Yavuz Taş
Serhat Turan
Fatih Küçük
Süreyya Gürsel
Alper Köymen

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Uzun süredir televizyon izlemediğim için görmedim genel de internetten izliyorum :)) deniz baysal'ın oyunculuğunu çok severim bende bir bakayım :)

    YanıtlaSil
  2. Bu tür dizileri seviyorum aslında ama ters güne denk geliyor ^^ Ellerine sağlık :3 *

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)