Hanım Köylü (Dizi)

Baba Ocağı, Dürüye'nin Gügümleri, Güzel Köylü derken Ege dizi serisinin sonuncusu Hanım Köylü oldu. Yine her seride olduğu gibi bu seri de de oyuncular hemen hemen aynıydı. Başrolleri Yusuf Çim ve Gülsim Ali paylaşıyorlar. Gülsim Ali'nin yanlış bilmiyorsam üçüncü dizisiymiş ama ben ilk defa izleme şansı buldum ve kendi kendime dedim ki: ''ALLAH yaratıyor arkadaş!!!'' Kızın o kadar temiz bir yüzü var ki evimizin tatlı kızı gibi duruyor. Gözleri, surat yapısı, vücut hatları tam yerinde bir kız. Oyunculuğundan çok dış görünüşü bir bayan olarak beni etkiledi yazabilirim. Bu kız ayrıca Jennifer Lawrence'ye benzetiliyormuş. Hakikaten de bakıldığı zaman çok benzemese de andırıyor. 


Oyunculuğuna baktığım da üçüncü dizisinin verdiği yetkiyle beğendim. Daha önce nasıl bir oyunculuk sergiledi bilmiyorum ama dizi de pot durmamıştı. Hatta bence rolü için on numara beş yıldız bir seçim olmuştu. Yusuf Çim'e gelince; ALLAH'ım ya Rabbim! Bu adamın ağzı neden böyle? Büyük bir ihtimal diksiyon dersi almış yoksa bu kadar ilgi çekici bir ağza sahip olmazdı. Şöyle ki; sunduğu programda dahil, ben Yusuf Çim'i ne zaman ekranda görsem direk ağız bölümüne gözlerim kayıyor. O kadar hoş ağız hareketleri var ki istemsizce odak noktası haline geliyor. Ayrıca oyunculuğunu seviyorum. Sempatikliğiyle, mimikleriyle oyunculuğunu çok güzel doldurmayı biliyor. Sanki her role girebilecek bir kabiliyeti var gibi. Fakat iki seferdir zengin ailenin şımarık oğlu rolünü alıyor. Bence Yusuf Çim çok yetenekli bir adam ve daha farklı roller içinde ona şans verilmeli. Sanıyorum ki altından kalkamayacağı bir rol olmayacaktır. Bunun harici kemik oyunculara Mehmet Özgür ve Selim Erdoğan'ın da katılması iyi olmuş. Umarım kemik oyuncu olarak başka serilerde de görebilirim, çok yakışmışlar diziye. Dizinin konu ve işleyişi diğer seriler gibi olduğundan yazma gereği duymuyorum. Yine çok eğlenceli, yine çok akıcı bir dizi ortaya çıkmış. Umarım bu serinin sonu gelmez ve yıllar boyunca devam eder. Dizi, zaten ilk bölümünden bu yana reytinglerde çok iyi gidiyor  bu yüzden tabi ki de  şiddetle tavsiye ediyorum.
Dipnot: Çekim yerinin ismi Muğla'nın, Bozöyük kasabası.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı 3. sırada, tekrarı ise 5. sırada tamamladı. 

 HANIM KÖYLÜ

Tür: Aile Romantik Komedi
Senarist: Baykut Badem Filiz Ekinci
Yönetmen: Mustafa Şevki Doğan
Yapım şirketi: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Mekan: Muğla, İstanbul
Kanal: Star TV
Gün: Pazartesi
Saat: 20.00
Süre: 120 dakika
Başlangıç tarihi: 23 Nisan 2016
Konu:
Saklı köy doğa harikası olan bir köydür. Burada yaşayanlar dışarıdan gelenler tarafından bozulacağına inanır ve dışarıya kız vermezler. Eğer dışarıdan biriyle bir kız evlenecekse evleneceği erkek muhakkak ''Hanım Köylü'' olmalı ve orada yaşaması gerekmektedir. Bir gün İlkgün internette bir erkekle tanışır. Bu erkek Ferit Sabit'tir. Ferit Sabit, Saklı Köyü yıllar önce terk etmiş fabrika sahibi Fikri Sabit'in oğludur. İlkgün ve Ferit bunu bilmeden yazışmaya başlarlar ve zamanla internet üzerinden aşık olurlar. Bir gün İlkgün İstanbul'a Ferit'i görmeye gider. Fakat ilk görüşme çok da iyi geçmez ve İlkgün köyüne geri döner. Ferit ise görüşmeden sonra daha fazla İlkgün ile konuşmak, bulmak ister. Sonunda İlkgün'ü bulan Ferit babasının da köyde işlerinin çıkması üzerine Saklı Köy'e gider ve hikaye başlar.
Oyuncular
Yusuf Çim
Gülsim Ali
Mehmet Özgür
Ali İpin
Toygan Avanoğlu
Aylin Kabasakal
Uğur Demirpehlivan
Selim Erdoğan

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. O kadar uzak kalmışım ki televizyondan hiç haberim yok.. Bu cumartesi bir bakayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bakın, umarım beğenirsiniz ben çok severek izliyorum. :)

      Sil
  2. Ben sıkıldım biraz bu tür dizilerden :/ Ellerine sağlık *

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür diziler çok nadir var bea! Şu an Hanım Köylü ve Yeşil Deniz var birde Hayat Sevince Güzel dizisi gelecek tek tük bu tarz diziler yapılıyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)