Son Günler Ne Yaptım #2

Son iki haftadır çok yoğun günler yaşıyorum, biraz da moralim bozuk. Bu yüzden bloguma oturup da yazı yazamadım. Anca bu gün vakit bulabildiğim için hemen koştum geldim. Geçen hafta vize haftam olduğu için çok yoğundum. Neredeyse bütün hafta sadece ders çalıştım yazabilirim. Sonuçlar nasıl gelir bilmiyorum ama umudum var.

Okul Sorunu; 

Ben Açık Öğretim Fakültesi okuyorum 3. sınıfım. Bu yüzden hafta sonu 4 ayrı okul olmak üzere 7 adet dersin sınavına giriyorum. Bu yıla kadar hep sinirlendiğim insanlar oldu.
Fakat; ilk defa sınava gireceğim okullardan memnun değildim. Bu yıl ilk defa sınavlarım fakültelere çıktı. Bu yüzden kendimi çok huzursuz hissettim. Çünkü fakülteler kampüs içerisindeydi. Sınavdan önce ki gün kendimi çok huzursuz hissettim. Resmen öz güvenim yıkılmış gibi oldu. Ya okulu bulamazsam, ya sınıfımı bulamazsam endişesi yaşadım. Neyse ki korktuğum başıma gelmedi. 

Fakat bir sorun vardı;

Sıra meselesi;

Pazar günü  sabah sınava girdiğim ilk okul sınıfında uzun boylu bir insan olduğum için sıraya bacaklarım sığmadı. Ayrıca masa alçak olduğu için kambur oturmak zorunda kaldım.  Büyük ihtimal girdiğim sınıf ya 2. sınıf ya 3. sınıftı.  Fakat çok zorluk çekmeden çok rahat olmasam da sınavı bitirdim. Asıl sorun  öğlen girdiğim sınıfta yaşadığım sorundu. Üniversite  olduğu halde garip sıralarla karşılaştım. Ben öyle bir sıra ve masa hayatımda görmedim. Yan tarafta ki fotoğrafta görülen sıra ve masalar vardı.  Sınıfa girdiğim de ve sırama yaklaştığımda şok geçirdim. Çünkü  o kadar küçüktü ki  ve arası dardı ki galiba ben oturamam bu sıraya gibi düşündüm.  Neyse ki bir şekilde yanlamasına oturdum. Zayıf ve benim gibi orta halli insanlar için bu sorun değildi ama bir sorun vardı ki hamile ve  kilolu insanların oturması. Hadi kilolu da otursun da hamile nasıl oturabilirdi  aklım almadı. Benim bile  masa karnıma dayanmıştı. Küçük  ve çok zayıf insanlar için sorun olmasa da benim gibi  bacaklardan çok üst bölümü uzun insanlar için resmen çileydi. Sıra meselesi bitti ve sınav başladı. Ben solak bir  insanım. Bu yüzden yan bir şekilde oturdum. Sınav  kağıdım ve kitapçık yarı dışarıdaydı. Zaten üst üste koymak zorunda kaldım,  yan yana sığmıyordu. Bel fıtığı olanlar için cidden zor olmalı, şahsen benim için bile  zordu. Birde silgisini düşürenler çok oldu. Neredeyse  60 kişilik sınıfın 30'u silgi düşürdü yazabilirim. Nasıl böyle bir düşüncesizlik yaptılar hiç anlamadım. 

ATATÜRK'ün  fotoğrafı nerede?

Bir sınıfın temel özelliği nedir diye sorsam çoğunluğun Atatürk'ün fotoğrafı, Gençliğe Hitabe'nin fotoğrafı ve İstiklal Marşı'nın fotoğrafı der eminim. Uzun zamandır ilkokulda sınava girmediğim için artık bu özelliğin olmadığını bilmiyordum. Maalesef artık bu özelliğin yerini ilkokullarda projeksiyon perdesi almış. Her ne kadar sınıfın öğretmeni dolapların üzerini Atatürk fotoğrafı  ve Türk bayrağı ile süslese de bu  özelliğin yokluğu hissediliyordu. Şahsen ben kendi adıma bu durumdan rahatsız oldum. Bazı özelliklerimizi  kaybediyor muyuz ne?

Makyaj yapmak zorundayım anlasana!!!

Hayatımın en sıkıntılı sınav döneminin asıl büyük sorunu, makyaj meselesiydi. Bu yıl sınava kokoş misali gitmek zorunda kaldım. Çünkü yaşımı aldıkça cildim bozulmaya başladı. Kötü bir alışkanlığım yok, hayatım boyunca da olmadı ama cildim de düzensiz beslenmeden midir nedir sanki güneş alerjisi gibi bir şeyler oluştu. Birde üzerine sınavdan iki gün önce gece yanığı çıkarmaya başlayınca haliyle kapatıcılar, BB kremler ortalığa saçıldı. Hatta sabah sınavımın olduğu zamanlarda inşallah birileri makyaj yapmıştır diyerek evden çıktım. Birinin -''Sınava mı gidiyorsun, yoksa düğüne mi kız?'' sözünü beklediğim de doğrudur. Neyse ki bir kaç kişi daha makyaj yapmıştı da kendimi çok ötekileşmiş hissetmedim. İşin kötüsü benim için makyaj yapmak da izleri kapatmak kadar zordu. Çünkü makyaja alerjim var bu yüzden gözlerim puslanıp sulanabiliyordu.

 Sen öğretmen misin yakışıklı?

Sanırım vizelerin en güzel tarafı o yakışıklı gözetmendi. Büyük ihtimal benim yaşlarda (26), iki kulağı da küpeli, sakallı o yakışıklı adamdı. Bir insana bu kadar mı yakışır o küpe bir insana, o kadar mı yakışır o sakal bilemedim. Biraz tipinde ilkokul öğretmeni tipi vardı. Ne güzel bir adamdı o öyle. Halka küpeleri, sakalları, giyim tarzı çok farklı çok orijinaldi. Nasıl desem böyle tut yanaklarını sık bir erkekti. Aslında pek de tipim biri değildi ama bilmiyorum adam çok hoşuma gitti. ALLAH sevdiğine bağışlasın ne diyelim. Umarım başka sınavımda bir daha benim sınıfımı gözetir. 

Benim tüm haftam böyle geçti. Peki sizin nasıl geçti?

Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. Herşey gönlünce olsun canım benim pozitif ruhlu birisin yazına bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay gerçekten böyle mi düşündün? Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Sonuna kadar uf neler çekmiş diye düşünürken öğrenmen beyi okuyunca mutlu oldum :) Belki sevdiği yoktur belki Allah yazanlara nasip eder :D İnşallah her şey istediğin gibi gider

    YanıtlaSil
  3. Ilkokul sınıflarına okullarına gitmeyeli o kadar zaman oldu ki...umarım aileler Atamızi unutturmazlar...Dedidigin gibi Atatürk istiklal marşı gençliğe hitabe mutlak suretle olmalı...bu arada gozetmen öğretmen ile tekrar karşılaşman ümidi ile:) sevgiyle kal...bol şanslar ve başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım unutturmazlar pek umudum yok ama neyse. İnşallah, teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. okullarda Atatürk resimleri inmişmi duvardan? Dediğin gibi sınıfın başlıca dikkat çekenlerindendi.. Öğretmenmiymiş o? Eskiden olsa o tipleri okula sokmazlardı :) şimdi herkes özgür takılıyor sanırım. :) İnşallah senin için hayırlısı olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi inmiş şok geçirdim, adeta yıkıldım ve üzüldüm. Öğretmenmiş öğretmen. Artık serbestlik var bazı şeylerde sanırım onlardan yararlanmışlar. İki gözetmen de sakallıydı ama öyle uzun değil usturuplulardı. Küpe olayı da tabi ki mesai başında olmadığı için takılmış olmalı. Amin. :)

      Sil
  5. en alta kadar olan yazıyı okuyana kadar sana çok üzüldüm :( ama neyse geçti gitti.inşallah sen de ben de sınavlardan iyi alırız.o yakışıkılıyı da Allah sahbine bağışlasın ama ne biliyorsun belki de o kişi sen olabilirsin,kader.(İçinden İnşallah dediğini duydum sanki :) ) off cidden benim de haftam da berbattı.özellikle de dün :( dün kırmam gereken birinin kalbini stres kaynaklı öfkelenince çok kırdım.sonra çok çok üzüldüm ama işi işten geçmişti.ama nerden bileyim ben onun daha ciddi bir sorunu olduğunu off ya :(( ne olur bana dua et de o kişinin kalbini tamir edebileyim ve bana hakkını helal etsin,cidden çok önemli beni affetmesi.aslında durumunu öğrenince (gerçi benim öfkem saman alevi gibidir hemen geçer pişman olurum) çok özür diledim ve affetmiş gibi görünüyordu ama ben onun kalbiyle affettiğini düşünmüyorum.işin kötü tarafı çok samimi değiliz ve bu durumu daha da kötü yapıyor :( Umarım beni tamamen affeder yoksa ben bu vicdan azabıyla ne yaparım?neyse yazımı okuduğun için teşekkürler ve dualarını bekliyorum güzin abla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü olmuş ya! Kalpten helallik mi istedin? ALLAH yar ve yardımcın olsun inşallah tamir edebilirsin. Fazla takılma olaylar yeniyse biraz zaman geçsin o kişiyle tekrar bu konuyu konuşursunuz. Şimdi yeniyse kalbi kırıktır o zaman daha sağlıklı düşünür. Üzerine fazla gitme o kişinin affedeceği varsa da affetmez boğarsın onu baskınla. İçini rahat tut. Yoluna girmeyecek bir konu değil. :)

      Sil
    2. İnşallah halledebelirim.bir kaç saat sonra okula gideceğm ve o da orada olacak.nasıl davranacak nasıl tepki verecek diye çokçok korkuyorum.iyi ki cevap yazmışsın ve ben de okumuşum çünkü üstüne gidip de tekrardan özür dileyip hellalik isteyip istememekde kararsızdım.zamana bırakmak en iyisi ama ya zaman kısaysa :( ve işler daha acı olacaksa?yok yok iyi düşünelim iyi olsun(ben de bunu yapabilrim ya :)ben ve iyi düşünmek ).bu arada tavsiyen için teşekkürler :)

      Sil
    3. Zaman kısaysa o zaman geleceğin için plan yapma ya da okula gitme. Ne bileyim zaman kısaysa sadece ailenle daha çok vakit geçir hiç bir şey yapma dört duvar arasında yaşa. Zaman kısaysa 7/24 hiç durmadan gideceğin yer için çalış. Bu nasıl mantık kız? Zaman her şeyin ilacıdır zamana bırak. Ayrıca zaman kısa filan değil. Evet hızlı akıyor doğru ama senin düşünce tarzına bakılırsa o zaman oturduğumuz yerden kalkmayıp kimseyle konuşmamalıyız. İçini ferah tut zaman geçtikçe olaylar oturur. Biraz soğuyunca bir sohbet edersin o zaman yine dile getirirsin ve olaylar geçmişte kaldığı için daha sağlıklı düşünerek iki taraf da hareket edebilirsiniz. Zaten sen bir adım atmışsın, ALLAH biliyor. Hem pişman olduğunu, hem adım attığını. Artık her şey onda kalmış. Yani; sorumluluk senden gitmiş. Bu kadar takmanı gerektirecek bir durum değil. :)

      Sil
    4. zamanın kısa olmaması düşüncene katılıyorum fakat benim anlatmak istediğim zaman başkaydı.benden bağımsız o kişiyle ilgili :( neyse en azından bugün okulda bana soğuk davranmadı (en azından biraz soğuktu) ve hiçbir şey olmamış gibi davrandı,tabii ben de ne yapıym? ben de hiçbir şey olmamış gibi davrandım.dur bakalım ne olacak ilerde?İnşallah bir şey olup da yine o kişiye patlamam. Amin.yalan değil normalde de olsa kafama takardım ama bu durum bazı sebeplerden ultra kafaya takma sebebi.neyse seni de çok rahasız ettim ve yine teşekkürler :)

      Sil
    5. Sorun yaşamamanıza çok sevindim. İşleri yoluna koyarsan bana yaz merak ederim. :)

      Sil
    6. tamam yazacam. bugün okula gitmedim araya zaman girdi :) inşallah affedecek ama.pozitif düşünecem. bye :)

      Sil
    7. Düşün düşün, görüşürüz. :)

      Sil
    8. var ya birazcık moralim bozulu.bayadır okula gitmiyordum ve dün okula gittim.onunla konuşurken lafı hellaliğe getirdim.ben dedim eğer hakkım varsa helal olsun dedim.o ise ''hmm''gibi sesler ve onaya benzer bir şeyler mırıldandı.oysa o da bana ''benim de hakkım helal olsun''demesini bekledim ama o demedi.ve ben anladım ki o kişiyi gerçekten kırmışım ve gönül rahatlığıyla bana hakkını helal edemiyor.off neyse bakalım inşallah bir gün bana hakkını helal edecektir.görüşürüz :)

      Sil
    9. Yanlış anlama da olay senden çıktı sen pişmanlıgını gösterdin sorumluluk onda artık bence sen ondan helallik isteyip pişmanlığını gösterdikçe onun burnu büyümeye kendini kaf dagında görmeye başlamış gibi geldi. Ben senin yerinde olsam çok fazla üstelemezdim. Helal etmezse etmesin ALLAH biliyor pişmanlığını da özür diledigini de. Günahı ona artık. (Kıza biraz sinir oldum şu son anlattıgında) Bence senin gerçekten kırman yok ortada onun kendini ağırdan satmasına denk geliyor bu. Yine sen bilirsin ama ben 26 yaşındayım az çok insan tanıdım şimdi ezanda okunuyor ondan lafı dolandırmadan gerçek hislerimi yazacağım. Ben olsam bir daha helallik istemezdim kendime, kalbime güveniyorsam ALLAH da biliyorsa çok fazla onu gök yüzüne çıkarmazdım. Burnu büyüklük yaparak o günah işlemeye başlamış farkında değil. ALLAH bile kulunu affediyor ki o kim? :)

      Sil
    10. yok yok belki ben yanlış anlatmışımdır,bilmiyorum.kıza sinir olma boş yere :) kabahat benim gibi ve tamam çok pişmanım özür diledim hellalik istedim ama onun da içine sinmiyor olabilir hakkını helal etmek.galiba objektif düşünüp çok da hatalı olmadığımı durumundan ötürü düşünemiyor :(doğruya doğru ben de çok üzülüyorum birazcık kendi içimde kızıyorum ama helal etmesi için de zorlayamam.dediğin de gibi Allah her şeyi biliyor.belki ben de hakkını helal etmesi için gereken biri henüz değilimdir,ileride bir vesileyle olacağımdır belki.(böyle düşünmeye karar verdim)kız biraz havalanmış demişsin ya sanırım değil ya.kızla bu olayları yaşamadan önce de baya soğuk bir karakterdi.ama bunu yadırgayamayız bu onun gerçekten de mizacı ve belki başlarda ben bunu anlayamadığım için de ona karşı soğuk ve daha da kötüsü 'olmam gerektiği' halde anlayışsız oldum :( ve sonra bu olayı birikintiler sonucu yaşamış oldum :( galiba baya baya kızı sana savunmuş gibi oldum ama amacım bu değildi:sadece kızın çok hasas bir dönemde olduğunu (bunu yazarken farkediyorum,genelde benim kafa geç dank eder) kabul etmem ve onun şu anda durumundan dolayı haklı olduğu gerçeğidir savunuyormuşcasına yazma sebebim sanırım. buna göre artık daha anlayışlı olmaya çalışacağım.daha önce yazmadım ama benim tepkim bir 'kişiye' yani ona değildi.üstellik bu olayı sırf o kişiye de değil bir kaç kişiyle de aynı zamanda yaşadım.ama diğerlerin durumları o kız gibi çok hasas olmadığı için özrümü aldılar ve hakklarını helal ettiler.yanlış anlaşılmasın onlar burunları havada olmadığı için değil onlara diğer kıza göre daha yakın olmamdan ve özel bir durumları olmadığından affetmeleri gerekirdi yani :)aslında kabahatli objektif bakarsak değilim gibi ama diğerlerini bu yüzden umursamazdım ama onun kendisi için söyledikleri umrumda oldu.yani diğerleri değil benim için o kişi durumundan dolayı önemliydi.yine uzun yazdım galiba :)yorumların için çok teşekkürler ayrıca inşallah bir gün iyi haberleri de buraya yazmak nasip olur :)

      Sil
    11. Sen ne kadar temiz kalpli bir kızsın ay fesatlıgı bile pozitif yöne çekebiliyorsun. Mizacı soğuk olan hımm demez. Senin gibi birini üzenler utansın!!! :D Bak kendinde diyorsun diğerleri kabul etmişti. Çünkü onlar yukarı da dedigim gibi değillerdi, erdemli ve hoş görülülerdi. Umarım helallik alırsın ama yineliyorum fazla o kızın üzerine gitme o bayagı bir kaf dagı :) Bu arada bir insan ancak en yakınına kırılır çünkü onu önemser değer verir samimi olmayanını takmaz kırılmaz. Çünkü samimi olmadıgı kişinin hayatında yeri yoktur. :) Yorumlarını bekliyorum.

      Sil
    12. benim için söylediğin güzel sözler için teşekkür ederim :) kız yakın değil bana ama durumunun hasasiyetinden kaynaklıdır belki bu kadar kırılması. kızın durumunu öğrenince kız benim için önemli oldu,belki bu yüzden de affetmesini önemsiyorumdur.galiba dediğin gibi üstüne gitmemek en iyisi :) bu arada benim bu konuyu paylaşabildiğim tek kişisin sen.bu yüzden seni de ayrı seviyorum :) her şey senin için en hayırlısı olur inşallah.sıkıntılı zamanlarımda bana cevaplar yazdığın için çok teşekür ederim.görüşürüz :)

      Sil
    13. Durumu varsa ayrı tabi ama bilmiyorum garip geldi yine de yaptığı. Amin canım yorumlarını beklemedeyim. :) Görüşürüz!

      Sil
  6. Umarim basarili sonuçlanir. Yaziyi keyifle okudum. Siniflarda Atatürk resmi olmamasi çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Maalesef bende çok üzüldüm. Bu ülkenin değerlerinin kaybedilmesi hoşuma gitmiyor.
      :(

      Sil
  7. Merhabaaaaa:))
    İn Sa Allah iyi olmuşturr:)) Bu arada sıra meselesi gerçekten büyüük bir sorun. Boy uzadıkça daha bir kambur oturmaya, daha biur bacaklarını karnına doğru çekmreğe başlıyorsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Sınav sonuçlarım iyi geldi. Maalesef öyle ne üzücü bir durum. Kısa boylu kızlar uzun boylu kızlardan bir adım önde. Her yönden onlar kazançlı. :D

      Sil
    2. Kazançlılar kazançlı olmasına da, hala benden daha uzun birilerini gördüğümde (kız erkek fark etmiyor) sinir oluyorum:D:D

      Sil
    3. Niye ki bende azıcık kısa olsaydım güzel olurdu çok boyum yok ama portatif bir bayanda değilim. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)