Refresh Man / 2016 (Tayvan)

-Spoiler İçermez-
Son zamanlarda çok sevilen dizilerden biri olan Refresh Man hakkında bloguma yazı girmesem olmazdı. Başta herkes Aaron Yan'ın dizisi diye başlasa da konusuyla, işlenişiyle herkesin gönlünde taht kurmayı başardı. Öyle ki çevirisi biraz gecikse hemen çeviren siteyi soru yağmuruna tutar oldular. Fakat maalesef ki güncel dizi olduğu için ülkesinde yayınlandığı kadar çeviri gelebiliyor. Dizinin en hoş yanı başrol kız ve erkeğin uyumuydu bence. Birbirlerine çok yakışmışlar ve uyumları nedeniyle diziyi farklı bir yere taşımışlar. Özellikle kızın iyi oyunculuğu göze çarpıyor ama kızın Türkiye'de çok dizisi çevrilmediği için çoğu kişi kızın yeni oyuncu olduğu düşüncesine kapılmışlar. Neyse ki yavaş yavaş kızı keşfettiklerinden bu durum ortadan kalktı. Özellikle bana gelen sorulardan biri kızın başka dizilerinin olup olmaması. Kızın şuan bildiğim kadarıyla iki dizisi çeviri buldu. Biri bu dizi, diğeri ise Marry Me, Or Not dizisi. Bunun harici Joanne Tseng 1988 doğumlu olup yine bildiğim kadarıyla 2004'den bu yana oyunculuk yapıyor. Zaten Aaron Yan'ı hepimiz biliyoruz onun hakkında yazmama gerek yok. Bunlar harici dizi her pazar Tayvan'da yayınlanıyor. İngilizce çevirisi çıkar çıkarmaz da site çeviriyor. Dizinin detaylarına baktığım da dizi bildiğimiz klasik tarzda bir Asya dizisi. Alışagelmiş klişe bir kemik konusu olsa da işleyiş yönünden akıcı bir halde devam ediyor. Benim gözüme batan herhangi bir rahatsızlık duyduğum bir oyuncu ya da bölüm şimdilik olmadı. Vaktiniz varsa, zamanınız varsa bu diziyi kaçırmamanızı dilerim. Ji Wen Kai, Zhong Yu Tang'e bayağı bir çektiriyor bu da çok eğlenceli oluyor. Bence bu dizi kaçmaz.
Dipnot:
 Refresh Man Tayvan dizisi ile  Tatlı İntikam dizisinin benzerliği büyük ama tesadüf olmuş. Refresh Man ülkesinde yeni başlayan bir dizi ve Tatlı İntikam dizisinin tanıtımları yayınlanmaya başladığında Refresh Man ülkesinde yayınlanmıyordu.  Yani;  Refresh Man dizisi ile Tatlı İntikam dizisinin birbiriyle benzerlikten başka bir bağlantısı yok. Mantıken tarihleri kontrol edersek Refresh Man Tatlı İntikam'dan almış gibi oluyor bu da saçma bir durum olur. Çünkü iki dizi de zaten ülkelerinde güncel nasıl birbirinden esinlenecekler birde aynı zamanda başladılar. Büyük ihtimal Refresh Man'de esinlenilmiş dizidir.

Refresh Man 
(後菜鳥的燦爛時代, Hou Cai Niao De Can Lan Shi Dai)

Türü: Romantik,Komedi
Yönetmen: Ke Zheng Ming, Hao Xin Xiang
Yapım: Sanlih E-Television
Senarist: Wang Sen Zhen, Zhang Fang Ying, Chen Yun Ru
Yayın Kanalı: TTV
Yayın Günü: Pazar
Süre: 90 Dakika
Yayın Saati: 22:00 - 23:30
Ülke: Tayvan
Dil: Mandarin (Çince)
Bölüm sayısı: 17
Yayın Tarihi: 6 Mart 2016
Konu:
Ji Wen Kai ve Zhong Yu Tang lisede sınıf arkadaşlarıdır. Ji Wen Kai derslerde uyuyan, sorumsuz biridir. Zhong Yu Tang ise akıllı, uslu, sınıf başkanıdır. Ji Wen Kai sürekli ceza alır, Zhong Yu Tang ise bunu fırsat bilip onunla dalga geçer, ezer ve onunla uğraşır bu şekilde liseyi bitirirler. Aradan uzun yıllar geçer. Zhong Yu Tang ne kadar çalışsa da yerinde sayıklayan bir sekreter olur. En büyük hayali işinde yükselmek ve yönetici asistanlığına ulaşmaktır. Her ne kadar umudu olmasa da bir gün bu hayali gerçek olur. Fakat hayalinin gerçek olduğu gün şirketin ceosu değişir. O gün Zhong Yu Tang için hiç beklenmedik bir şey olur ve şirketin ceosu'nun Ji Wen Kai olduğu ortaya çıkar. Zhong Yu Tang geçmişi unutsa da, Ji Wen Kai unutmamıştır ve intikam sırasının kendine geldiğini düşünür.

Oyuncular:
Aaron Yan / Ji Wen Kai 
Joanne Tseng / Zhong Yu Tang 
Lene Lai / Miao Ai Sha 
Jack Li / Wang Zhi Yu 
JR / Chen You Rui 
Tao Chuan Zheng / Shen Yue Feng

Yorum Gönder

20 Yorumlar

  1. Seni bu yazınla tanıdım desem doğru olur replikleri çok hoşuma gitti sen piyonsun bende kral ,
    Daha başlamadım biraz
    Bölümleri ilerlesin başlayacağım :)
    Çok hoş bir diziye benziyor .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığım capslerden mi tanıdın? Başla başla yarın bir gün 5. bölüm çevirisi gelir. İngilizcesi çıkar çıkmaz sorun olmadıkça hemen çeviri buluyor. :D

      Sil
  2. Merhaba
    Bende izliyorum tabi Aaron Yan için başladım ama konusu da güzel :)
    Aaron'un daha önce de dizilerini izledim çok şeker bir adam.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet çok sevimli bir adam da roller hep aynı bea. Yani; bence harcanıyor yetenegi. Bir fakir, bir ezilmiş, bir polis, bir asker ne bileyim belki bir mafya yani başka bir rolde görmek isterim. Umarım öyle bir şans tanınır. :)

      Sil
    2. Aslında Aaron'un minicik te olsa 'Çete Lideri' rolü oynadığı dizi var. Tabi bu dizi Aaron'un kendi dizisi değil. Joanne Tseng'in 2014-2015'de çektiği dizisi 'Dear Mom' da Aaron 9 ve 10.cu bölüm de Çete Lideri/Mafya Patronu/Gangster rolü ile konuk oyuncu olmuştu.

      Sil
    3. Bilgilendirme için teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Merhaba bende diziyi çok severek izliyorum hele sıkı bir Aaron Yan hayranı olarak. Dizinin çekim haberini ilk aldığım gün ve Aaron'un partnerinin Joanne Tseng olduğunu öğrendiğimde çok mutlu olmuştum. Joanne Tseng'i 2014'te çektiği dizisi 'Dear Mom' ile tanımıştım Aaron Yan orada 2 bölümde konuk oyuncu olmuştu. Refresh Man'i izlemek isteyip de tereddüt edenler varsa kesinlikle tereddüt etmesinler derim. Bu arada şu bahsedilen 'Tatlı İntikam' dizisi hangi dizi? Bir tane Türk dizisi var o mu acaba? Yada başka bir ülke yapımı olan bir dizi mi? Bahsedilen Fragmanı da çok merak ettim açıkçası. İzleyip benzerlik gerçekten var mı görmek isterdim. Yazı ve tanıtım için teşekkürler ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal D'de Cumartesi günleri oynayan dizi. Rica ederim bu güzel yorum için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Diziyi burda gördüm ve 3 gün icinde 12 bölümü bitirdim heyecanla yeni bölümü bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Bu herif bana çinceyi öğretir :D :D 3. Tayvan dizime 10 dk sonra başlıyorum.. ^^ haydi bakalımm..

    YanıtlaSil
  6. Ben telefondan giriyorum ama indirecek bir site bulamadım reklamama girmiyorsa önerir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek istediğinizi anlamadım telefondan web görünümden çıkıp sağ tarafta sidebar da bulunan bana ait diğer hesaplarımdan yazar mısınız? Sosyal medya butonlarına tıklarsanız bana ulaşabilirsiniz.

      Sil
  7. bu adam bı harıka dostum :) ya bu dızıde oynarda o dızı ızlenmez mı hıc :)

    YanıtlaSil
  8. Joanne Tseng'in çoğu dizisi çevrilmedi ülkemizde demişsiniz çok üzüldüm sizce sebebi ne olabilir çevrilmemesinin, sadece 2 dizisinin çevrilmesinin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece Joanne değil çoğu oyuncunun yok. Çünkü yeni yeni Diğer Asya dizileri keşfediliyor, yeni yeni çeviri buluyor. Bir iki seneye kadar herkes sadece Kore'ye yöneliyordu. Haliyle çeviri bulan diziler de az. Aynı şekilde yeni yeni Dünya fark ettiği için bu ülkelerin dizilerini ingilizce alt yazı problemi de olabiliyor. Bu yüzden çoğalmasını istiyorsanız Tayvan, Tayland, Çin dizisi çevirisi yapan sitelere dizi önererek oyuncuların dizilerinin çevirilerinin çoğalmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde çevirmenlerin dikkatini çekip, ingilizce alt yazısının çıkıp çıkmadığını takip edebilir ve çeviri için listelerine alabilirler. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)