Aşk Yalanı Sever (Dizi)

Sezon başında iki Kore dizisi uyarlaması yapılacağı konuşuluyordu. Biri My Girl, diğeri She Was Pretty. İkisinin de duyurusundan sonra tabi uzak doğu ilgilenenleri beklemeye başladı. İki dizininde hemen hemen aynı zamanda ismi duyuldu ve bu dizinin fragmanları yayınlanmaya başlandı. Nasıl olur, olmaz oyuncuları uygun mu, değil mi diye düşünürken sonunda başladı. Doğruyu söylemek gerekirse diziyi sevmeyeceğim sandım. Fakat ön yargılı davranmak istemedim ve ön yargılarımı köşeye attım. Orijinal bir dizi izliyormuş gibi izlemeye başladım ve bayıldım. Özellikle Buse Aslan o kadar tatlı rol yapıyordu ki Peri/Ece karakterini sevmemek mümkün değildi. Bende oynadığı karakter için on numara beş yıldız bir oyuncu olmuştu. Eren Hacısalihoğlu'na gelince; Şimdiye kadar oynamış uyarlamalar içerisinde en ceo görünümlü gerçekten rolü tam olarak yansıtan ilk oyuncu oldu. Nasıl desem Eren Hacısalihoğlu'nun oyunculuğunda Kore dizilerinde ki ceo konumunda ki karakterlerin havasını yakaladım. Gözlüğü, yürüyüşü, davranışları tam yansıtmıştı. Lee Dong Wook ortalama düzeyde bir oyuncu olduğu için rahatlıkla Eren Hacısalihoğlu karşılaştırma da bir tık üstüne çıktı yazabilirim. Kısacası; Eren Hacısalihoğlu'nun rolle bütünleşmesi hoşuma gitti. Uyarlamayı düşünerek hareket edersek aslında en tehlikeli rol İsmail Ege Şaşmaz'ın rolüydü. Çünkü Kore'nin çok iyi üstün oyuncularından biri olan Lee Joon Gi onun karakterini oynuyordu. Bu yüzden de İsmail Ege Şaşmaz için çok tedirgindim. Rolün üzerinden kalmaz düşüncesi vardı. Nitekim o hala var yani tam anlamıyla rolü yansıtabilmiş mi anlayamadım. Fakat bir sahnesinde gerçekten rolü becerebileceğini düşündüm. Sahnede İsmail Ege Şaşmaz basılıyor sonra oradan kaçıyor ve arabaya binip ''-Keşke kahve de alsaydım!'' diyor. O aralıkta ki rolüyle evet İsmail Ege Şaşmaz kesinlikle rolün üstesinden gelecek dedim. Çünkü mimikleri o kadar doğru kullanmıştı ki hiç bir potluk görmedim. Tabi bunu gelecek bölümler belirleyecek ama şuan ön görgüm bu yönde. Dizinin genel hatlarına baktığım zaman uyarlamayla birebir yapılmadığını fark ettim. Senaryo da bazı yerlerde değişiklik yapılmıştı. Bu hoşuma gitti. Çünkü kopyala yapıştır yapılması hoş olmazdı en azından senaristin kendinden de bir şeyler katması güzeldi. Akıcı ve anlaşılır bir şekilde senaryo uyarlandığı için akıcı bir hale gelmişti. Umarım senaryoyu yapımcı ve senarist çok uzatmadan tadında bir yaz dizisi olarak yayınlanır. Şu anlık çok tadında bir dizi olmuş. bilmiyorum siz ne düşünürsünüz ama ben beğendim. İzlenilebilecek türde tadında bir dizi olduğu için denemenizi tavsiye ederim.

Dizi reytinglerde 21, tekrarı ise; 51. oldu. 

Aşk Yalanı Sever

Türü: Romantik, Komedi
Yapım: Mia Yapım
Yapımcı: Banu Akdeniz
Yönetmen: Murat Düzgünoğlu
Senaristler: Fethi Kantarcı, Saygın Delibaşı, Barkın Şenüren
Kanal: FOX TV
Günü: Pazartesi
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 4 Nisan 2016
Konu:
Hüseyin Koçoğlu servet sahibi bir adamdır hasta yatağında tek istediği  ölmeden önce hiç görmediği torununu görmektir. Bunun için aile üyeleri seferber olmuşlardır ama bir türlü bulamamışlardır. Bunun üzerine oğlu Cüneyt Koçoğlu, yeğeni Ferit Koçoğlu'na bulması için yalvarır. Çaresiz kalan Ferit Koçoğlu sevgilisinin planına uyar ve dedesinin son arzusu için sahte kuzeni devreye sokar. Sahte kuzen Peri Aslan'dır. Peri Aslan çok uyanık bir kızdır. Ne yapıp ne edip oyunlarıyla tüm işlerini halletmektedir. Bir gün ailesinin borçları yüzünden evi alacaklılar basınca teklifi kabul etmek zorunda kalır ve oyun başlar.
Oyuncular:
Buse Aslan
Eren Hacısalihoğlu
İsmail Ege Şaşmaz
Seda Güven
Arif Erkin
Ünal Silver
Zuhal Yalçın
Murat Okay
İlhan Şeşen
Yeşim Gül
Makbule Müezzinoğlu
Ecem Uzun
Savaş Alp Başar

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Bu dizide mi uyarlamaymış. Bende özgün zannetmiştim. :)) My Girl'ün uyarlaması mı bu? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu My Girl dizisinin birde İLK AŞKIM adında bir dizi başlayacak o da She Was Pretty olacak. :D

      Sil
    2. She Was Pretty mi? :D Merakla bekliyorum^^ Keşke Kill Me Heal Me yapsalar ya! :D

      Sil
    3. Ben uyarlama olmasını istemiyorum. :)

      Sil
  2. Ben de diziyi çok sevdim umarım hep böyle devam eder.ayrıca itiraf etmeliyim ki hala orjinalini (my girli)izlemedim ve biliyorum çok şey kaçırıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bunu az izle sonra onu izlersin şimdi aynı anda başlarsan karşılaştırırsın :D

      Sil
  3. Elinize sağlık :) She Was Pretty de çok merak ediyorum açıkcası

    YanıtlaSil
  4. Şu ara o kadar çok uyarlama var ki artık takip edemiyorum. Bu da uyarlamaymış.:)

    YanıtlaSil
  5. Son bölüm çok kötü bu nasıl yeni bölüm dizinin yarısından çoğu özetle geçiyor şimdiden böyle olmaya başladıysa yakında biter bu dizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bu hafta diziyi yeni keşfedenler için anlasın diye özel bölüm olarak verdiler. Genelde tüm diziler belli bir bölüm sonra özel bölüm yayınlarlar. Bu diziye özel bir durum değil bu. Fakat farklı bir şekilde özel bölüm verdiler genelde özet gibi özel bölüm verirlerdi bu dizide yeni bölümle eski bölüm karması yaparak özel bölüm verdiler. Bu daha mantıklı olmuş klasik yönteme göre. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)