Kış Sezonu İzlediğim Türk Dizileri (2016)

Uzun zamandır Türk televizyonda izlediğim dizileri yazmak istiyorum. Fakat toparlayamıyorum. Bunun nedeni ise; sürekli olan dizilerin tutulmadığı için final yapmalarıydı. Gerçi bu dönemde kafam diziler konusunda çok karışık. İzlemek istediğim bir çok dizi var ama izlediğim dizilerle çakıştığı için bakamıyorum. Son sezonlarda çoğu uyarlama olsa da çok iyi diziler yapıldı. Haliyle seçmekte zor oldu. Bu gidişat çok hoşuma gitmeye başladı. Eskiden Türk dizileri klasik ve sıkıcıydı. Şimdi ise tam tersi yönde hızla gelişiyor. Bu yüzden umarım güzel ve orijinal konularda çıkmaya devam eder. 

Bakalım ben hangi dizileri izliyormuşum?


Pazartesi Kırgın Çiçekler: 
Sezon başı başlamadan önce doğru düzgün tanıtımı yapılmamış bir diziydi. Üstün körlü fragmanlarından da bir şey çıkaramamıştım. Dizinin bu kadar tutup reyting alacağını hiç düşünmemiştim ama on numara beş yıldız konusu ve oyunculuklarıyla harika bir dizi çıktı karşımıza. Aldığı reytingleri sonuna kadar hak eden bir dizi. 

Salı Aşk Yeniden:
Bu dizi asla bitmesin bu dizi yıllar boyu sürsün istiyorum. Romantik komedi dizilerine yön veren doğaçlama oyunculukla olduğu kulvarda kendini başka bir yere taşıyan dizi. Son zamanlar reytingleri düşse de bence senaryo değerini hiç kaybetmiyor. Aynı çıkış da devam ediyor. Sadece reis babanın kaçak olması rahatsız ediyor beni. O hikayeyi bir an önce sonlandırmalarını bekliyorum. Tamirci Teoman rolü baydı beni.

Çarşamba Poyraz Karayel:
Efsane diziler arasına ismini yazdıran bir dizi oldu. Hani yıllar geçse de unutulmayan diziler var ya onlardan biri Poyraz Karayel. Bir kafalar bir kafalar. Sizi her ne kadar mafya dizisi olsa da çok eğlenceli gidiyor dizi. Her bölüm ailecek çok gülüyoruz. İnce espriler çok zekici yazılmış. Senaristlerini buradan öpüyorum on numara beş yıldız dizi yapmışsınız. Ha unutmadan farklı bir çekim taktiği var yönetmenin cidden önünde saygıyla eğiliyorum.

Perşembe Kördüğüm / Yeter:
Bu iki dizi arasında git-gel yaşıyorum. Her hafta Yeter mi? Kördüğüm mü? mukayesesi oluyor ev içerisinde sonuç olarak genelde Yeter dizisini izliyoruz. Reklam aralarında Kördüğüme bakıyoruz. İki dizi içinde yazabilirim ki perşembe gecelerinin en iyileri. Biri gerilim doluyken, diğeri karman çorban bir dizi ama ikisi de izlenesi diziler. Yekta favori oyuncum pislik ya, nasılda intikam ateşiyle yanıyor. Sanırım çevresinde ki herkesi bir bir yok edecek. (Yeter dizisinden bahsediyorum)

Cuma Kiralık Aşk:
Bu diziden çok sıkılıyorum. Eskiden yani yaz zamanı oynayan bölümleri çok güzeldi içimi kıpır yapıyordu. Fakat Karagül başlayana kadar. Şuan evde her cuma aynı konu geçiyor. Ben Karagül'ü izlemek istiyorum annem ise, Kiralık Aşk'ı. Anneme saygımdan dolayı bu diziyi izlemek zorunda kalıyorum ama tabi ki zoraki ve mutsuz bir şekilde. Birde senaryosu kendini tekrarlamaya başladı gibi geliyor. Ömer ne zaman kiralık olduğunu öğrenecek acaba yıl oldu. İşte sonra diyorlar ki niye Türk dizileri izlemiyorsunuz. İzlemeyiz tabi, bir konunun suyunu çıkarana kadar devam ettiriyorsunuz tadında bıraksanız ya! Öğrensin sonra başka hikayeye geçsin ama yok suyu çıkmasa olmaz. Neyse dizinin seveni çok olsa da kendi zevkimi düşünüyor ve umarım final yapar da kurtulurum diyorum. Bu arada Karagül'ü hafta sonu gündüz kuşağında ki tekrarlarından izliyorum. Yaz dizileri kış sezonlarında oynamayacak arkadaş yaz dizisiyse yaz diziliğini bilecek.

Cumartesi İlişki Durumu: Karışık:
Bu dizi de yaz dizilerinden biriydi. Aslında Kore versiyonunu düşünürsek dizi bayağı bir uzadı ama bilmiyorum oyunculardan mıdır nedir pek göze batmıyor. Yine de Elif'in hamilelik yalanından sonra dizinin senaryosunun saçmaladığını hatta senaristin izleyiciye geri zekalı muamelesi yapmaya başladığını düşünmeye başladım. Daha ne kadar izlerim bilmiyorum şimdilik devam. 

Pazar Evli ve Öfkeli:
Bu dizi pazar akşamlarının en tatlı dizilerinden biri olamaya aday benim için. Aklım her ne kadar Baba Candır dizisinde kalsa da bu diziyi pazar akşamları izlemeyi tercih ediyorum. Dizi romantik komedi olsa da aslında kadının gücünü vurguluyor. Bu yüzden de ayrı bir seviyorum bu dizi. Bence böyle güçlü kadın dizilerine ihtiyacı var Türkiye'nin. 






İşte benim izlediğim diziler böyle peki sizin izlediğiniz Türk dizileri hangileri?

Yorum Gönder

20 Yorumlar

  1. Çok izleyemiyorum.Arada sırada pazartesi kırgın çiçeklere, pazar baba candir'a, çarşamba ise diriliş ertuğrul dizilerini yarım yamalak takip ediyorum :)Sana iyi seyirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diriliş Ertuğrul çok tutulan bir dizi baştan bakmadığım için izlemedim ama merak ettiğim diziler arasında. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Poyraz Karayel'i bir türlü izleyemedim. Kırgın Çiçekler gerçekten çok iyi bir yapım ama onu da bir süre sonra takip edemedim. Aşk Yeniden gerçekten çok iyi bir romantik komedi ve hatta Seul Ödüllerine aday olabileceğini düşünüyorum. İlişki Durumu Karışık beni çileden çıkartıyor. Kore dizilerinde ki gibi saf karakter kızımızın ezilmesine deli oluyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Poyraz Karayel mafya bir dizi gibi olsa da çok iyi espriler var dizide yani çok güldüren bir dizi. Bir bölüm bakmayı denemelisin. İnşallah aday olur. İlişki durumu tamamen artık izleyiciyi geri zekalı yerine koyma yolunda ilerliyor. :D

      Sil
  3. dizi zevklerimiz uyusuyor :) yalnız poyraz karayele bakmak ısteyıpde bakamayanlardanım bir türlü nasıp olup başlayamadım ıpın ucu kaçınca boşverdım. bagımlılık derecesınde olmasada yapacak bişey yok illakı izleniyor bunlara bakıyorum. cumartesı günü tatlı intikam var onada gözümü diktim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir hafta izin ver kendine eminim beğenirsin, Poyraz Karayel dizisine ben çok gülüyorum. Bende bu hafta onu izleyeceğim gibi görünüyor. Çünkü ciddi anlamda İlişki Durumu Karışık dizisi saçmalamaya başladı. :)

      Sil
  4. Her güne bir dizi bulmuşsun maşallah :D .Güzel bu ara bizim diziler...
    Anne detayı gözümden kaçmadı bende de oluyor .Her Çarşamba günü Diriliş izliyoruz (ailecek!)....
    Bir adet ''Baba Can'dır ''gördüm orada !! Ne tatlı dizidir o öyle Allah'ım ! Denk gelince izliyorum , her seferinde ''Boş zamanımda mutlaka başlayacağım'' diyorum .Fakat nasip olmuyor.Takip ettiğim Türk dizileri Hayat Şarkısı ve Kertenkele .Kertenkele 'yi Hicabi için izliyorum .Çok eğlenceli .Bi'deyivereyim dedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet odam salon girişli bilgisayar masam televizyonu görüyor klasik Türk annesinin de her güne dizisi olunca ister istemez benim de her güne bir dizim olmuş oluyor. Baba Candır dizisini biz genelde geceleri izliyoruz. TRT1 geceleri Baba Candır dizisini veriyor. Kertenkele dizisini hiç izlemedim, Hayat Şarkısı dizisini de sevmedim. :D

      Sil
  5. Ooo maşallah :)) İyi seyirler ^^

    YanıtlaSil
  6. Yaa bu yazıyla farkettim ki bu sene hiç dizi izlemiyorum ben :) Survivor başlayınca iyice dizi izleme faslı bitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Survivor'ı ara ara izliyoruz genelde diziciyiz. :D

      Sil
  7. :)) çokk dizi izliyorsunn:))

    YanıtlaSil
  8. Takip ettiğim 2 dizi var.Kış Güneşi ve Hayat Şarkısı.Onları da televizyondan izleyemiyorum.Genelde internetten takip ediyorum.Poyraz Karayel'i izlemeyi çok istiyorum.Ama yoğunluktan dolayı izleyemiyorum^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemelisin Poyraz'ı eminim çok seversin. Kış Güneşi güzel dizi ama Aşk Yeniden ile çakışıyor. Zaten bildiğim kadarıyla gün değiştirmesine gidecekmiş kanal. Hayat Şarkısı dizisini de beğenmedim. :)

      Sil
  9. gerçek şu ki benim dizi konusunda çoğu günüm boş.çarşamba canım isterse Poyraza bakıyorum.perşembeleri ise Yeter'i izlemeye karar verdim. açıkçası diziden pek bir şey anlamadım(ilk bölümü izlemezsen anlamazsın tabi)ama ilginç bir şekilde sevdim.ayrıca ben de senin gibi yekta karakterini sevdim(tuhaf mıyız neyiz?)cumaları iki dizim var biri Filinta diğeri Karagül,ben de bunlarda gelgit yaşıyorum.(ben de kiralıktan sıkıldım)pazarsa tv izlersem tabii ki Baba Can'dır izliyorum. Yazın için çooook teşekkürler ve kendine iyi bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben boş bırakmak istemiyorum. Dizileri sevdiğimden dizisiz günüm olsun istemiyorum. Birde son 3-4 yıldır diziler çok iyi olmaya başladı. Hele yazdan bu yana doğru düzgün vasat dizi gelmedi. Uyarlama dahi olsa iyi uyarlama yapılarak yayınlandı. Bu yüzden boş günümün olması zorlaştı. Yorum için ben teşekkür ederim. :D

      Sil
    2. kiralik askla ilgili tum soylenenlere katiliyorum.kotu bir senaryoyla bir dizi bu kadar umitsiz bir hale gelebilirdi.oyuncular basta iyiydi ancak daha sonra oynarken kasmaya basladilar ozellikle de elcin sangu..oyuncuysan hakkini vericeksin ozel hayat kaygisi bunun onune gecmicek.uzgunum!
      evli ofkeli dizisini takip ediyorum bir suredir.oyuncular cok iyi.aralarindaki uyum ekranin otesinden bile cok bariz hissediliyor.uzun zamandir keyifle izledigim nadir dizilerden.replikler cok orjinal.gercekten tum ekip cok iyi bir is cikarmis...

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)