Neden Hep İşlerim Ters Gidiyor

Bir şeyler üst üste gelince çok mutsuz hissediyorum kendimi. Nitekim bu günlerde de çok mutsuz hissediyorum. Yaşım büyüdükçe mi ne anlam veremediğim bir sıkıntı içerisine girdim. 
Kilo vermek istiyorum, saçlarımı boyamak istiyorum, hatta sürekli alışveriş yapmak istiyorum. 
Bunun nedeninin son zamanlarda ki sıkıntılarımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Ne zaman bir işe kalkışsam ilk seferde olmuyor.Hep dolambaçlı, hep ikinci üçüncü seferde işi yoluna sokabiliyorum. En ufak sorunumdan en büyük sorunuma kadar hep böyle. Bu yüzden hep başkalarına çok imrenirim. Bir işe niyetlendikleri anda hemen o işi becerip kenara bırakıyorlar. Bende ise hep sorunlu oluyor. 


Mesela en basitinden, salı günü elektrik süpürgesi bozuldu uzakta bir yerdeydi ama servisine götürdük. Ertesi gün alabileceğimizi söylediler. Neyse çarşamba günü gittik yapıldığını söylediler, denediler, çalışıyor gibiydi. Bizde ücretini verdik aldık eve geldik. Annem gelir gelmez bir daha baktı ve sorun devam ediyordu. Bu gün tutup onca yolu bir daha gittik, geri verdik. Şimdi yarın yine alacağız. Umarım bu sefer yapılmıştır, yapılmadıysa onca yolu bir daha çekeceğiz gibi görünüyor ve bunun gibi ufağından büyüğüne her sorunumda böyle oluyor. Bu durumda ister istemez beni etkiliyor, sonunda da ruh halim değişim istiyor. Aslında böyle çok karamsar bir insan değilim ama olaylar üst üste gelip birde üzerine dolambaçlı olunca karamsarlığa doğru sürüklüyor beni. İşte böyle; anlayacağınız irili ufaklı bir sürü sorunla cebelleşiyorum bu günlerde, yine de şükürler olsun, ALLAH daha büyükleriyle karşılaştırmasın. 

Birde varsa bir dal duanızdan alırım.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Biliyor musun aynı şeyleri bende yaşıyorum. Çevremde ki insanlar tuttuğunu anında koparırken ben uğraşmak zorunda kalıyorum. Ama ne var biliyor musun? Elinle kazıp aldığın başarının tadını kimse senin kadar alamıyor işte. ;) Dert etme bu kadar. Belki bize de böyle bir imtihan gerekiyordur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama işte dolambaçlı olunca da ruhu yoruluyor insanın. Belki de, daha büyüklerinden korusun ALLAH. :)

      Sil
  2. Hepsi üst üste gelmiş :( Ama inşallah her şey bir an önce yoluna girer

    YanıtlaSil
  3. Allah işlerini rast getirsin,başladığın işleri kolayca bitirmeni nasip eylesin,yolunu açık etsin.(Amin)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Tek olmamak sevindirici bile diyemiyorum. Bu da bizim sınavımız galiba. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)