Kış Güneşi (Dizi)

Yine bir dizi yine bir uyarlama. Gün geçmiyor ki bir Kore dizisi uyarlama olmasın diye yazmaktan ben sıkıldım senaristler ve yapımcılar kolaya kaçmaktan sıkılmadı. Fakat bir gerçek var ki bazı uyarlamalar gerçekten çok güzel oluyor. Bu dizinin de orijinalini izlemesem de, orijinal bir diziymiş gibi izledim. En ufak bir potluk, sırıtan bir sahnesi yoktu. Oyuncular bile o kadar doğru seçilmişti ki bana yapmacıklık hissi vermedi. Aslı Enver ve Şükrü Özyıldız'ın uyumuna bayıldım. (ALLAH herkese Aslı Enver şansı versin amin.) Kimyaları o kadar uyuşmuştu ki gerçeklik algısı tavan yapmıştı. Belki de bu uyarlamayı bu kadar iyi yapan ikisinin uyumuydu. Tabi ki bu durum usta oyuncuların da desteğiyle de zirveye ulaşmıştı. En azından dizi benim gözümde devleşmişti. Gerek oyunculuk, gerek seçilen mekanlarla dizi dolu dolu hale gelmişti. Normalde Türk dizilerinin müziklerinden hoşlanmam ama bu dizinin müziklerinden de çok hoşlandım. Çok fazla yazıp tadının kaçırmaya gerek yok . Bence zaman kaybetmeden diziye başlamalısınız.
 Umarım dizi iyi reytinglerle çok tutulur ve kısa sürmez. 
Dipnot: Buhwal / Resurrection dizisinden uyarlanmıştır.
Dizi reytinglerde,  yayın zamanı 28, tekrarı ise 44. olmuştur. 

KIŞ GÜNEŞİ 

Tür: Dram, Romantik
Senaryo: Ayça Mutlugil, Alev Toprakoğlu, Erkan Çıplak, Hale Çalap, Tuba Bilir
Yönetmen: Murat Onbul
Yapımcı: Endemol Shine Türkiye
Kanal: Show TV
Gün: Salı
Saat: 20.00
Başlangıç tarihi: 23 Şubat 2016
Konu:
Efe ve Mete ikizlerdir. 7. yaş günlerinde Nisa ve Mete oyun oynarlarken Efe hiç olmadık bir olaya şahit olur. Bunu babasına anlatmak ister ve arabasına saklanır. Tüm ev halkı Efe'yi ararken babası bir telefon alır ve arabaya biner.Fakat onu bir tuzak beklemektedir. Bu tuzak da Efe'nin babası ölürken Efe kurtulur ve hafızasını kaybeder. Bu olayın üzerinden 20 yıl geçer. Günümüze geldiğimizde herkes Efe'nin öldüğünü düşünmektedir. Mete, Nisa ile evlenmiş aile şirketinin yöneticisi olmuştur. Efe ise balıkçıdır. Bir gün babasının katili ülkeye geri döner, ikizleri birleştirir ve intikam planları işlemeye başlar.
Oyuncular: 
Şükrü Özyıldız 
Aslı Enver
Şenay Gürler
Başak Parlak
Mahir Günşiray
Hakan Boyav
Hakan Gerçek
Berrak Kuş
Gamze Süner Atay
Mehmet Esen
Buse Varol
Emre Bulut
Okan Selvi
Burak Çimen
Kubilay Çamlıdağ
Merve Han

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Ben şöyle bir göz atmıştım da beğenmiştim bazen uyarmalar da böyle güzel olabiliyor. Zaten Kore, Japonya, Taiwan vb. kendi aralarında hep uyarlama yapıyorlar. Bu yüzden aslında uyarlamalara çok da karşı olmamak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bununla ilgili yazı yazmıştım ''Türk dizilerine uyarlanan Kore dizileri'' başlığı adında derin düşüncelerim orada. Evet güzel olabiliyor. En azından benim beğenerek izlediğim uyarlamalar var. :)

      Sil
  2. Diziyi izleme şansı buldum...Evet güzel bir dizi ve heyecan verici...oyuncular desem ayrı bir güzel...Ben bir diziye başlayıp sonunu getiremeyen biriyim, bakalım bu dizi de durum ne olacak??? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım devamını getirebilirsin. :)

      Sil
    2. ben de şu bir diziye başlayıp bitiremeyenler tayfasındanım ): yok ya bir diziyi bitirememek bu kadar zor olabilir mi?diziyi izlemek istemiştim ama dizi dün başlamış ): bu sefer fragmanında demiştim:yoksa bu da mı Kore uyarlaması diye :) zaten dizinin fragmanı Kore havasını bana yaşatabilmişti.(yok canım Allah Allah) neyse dizinin tekrarlarına bakacağız artık :)

      Sil
    3. Dizinin bu akşam 23:30'da tekrarı var. Maalesef yine Kore uyarlamalı. :(

      Sil
    4. 23:30 mu? bunu söylemeli miyim bilmiyorum ama ben,23:30'dan çok çok önce rüyalar alemine dalmış oluyorum :) :) :) neyse haftasonu tekrarlarında denk gelirim artık ): hadi bana iyi geceler :)

      Sil
    5. O zaman canın sağ olsun. :)

      Sil
  3. Evet şimdilerde Murat Boz'la çıkmaya başladığını ve daha önceki eşinin de Birkan Sokullu olduğunu düşününce gerçekten tüm bekarlara (kendi üstüme almıyorum :D ) Allah Aslı Enver şansı versin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, bir de dizi/film partnerleri var onları da es geçmeyelim. :D

      Sil
  4. Ben de tam şimdi blogda bunu yazıyordum, bu diziyi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yazmalar. Umarım çok görüntülenen bir yazı olur. :)

      Sil
  5. Aslı Enver, Kore'nin Park Shin Hye'si olma yolunda ilerliyor. :D Çok güzel tanıtım olmuş, eline sağlık. Yeri gelince eleştiriyoruz ama ben bu dizinin oyuncu seçimlerine bayıldım. Şükrü Özyıldız zaten çok iyi bir oyuncu. Umarım dizinin devamını getirebilirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok sevdim oyuncuları çok uyumlu olmuş. Kore'den uyarlanan ''dram türünde diziler'' içerisinde en uyumlu bu oyuncular olmuş. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)