Göç Zamanı (Dizi)

Ah bir doğu dizisi daha yazanları görüyorum. Merak ediyorum neden bu ön yargı var acaba? Bir de bu kadar ön yargının içinde Doğu dizileri neden tutuluyor onu da anlamıyorum. Belki hiç bir şeye karşı ön yargı beslemediğim için bana tuhaf geliyordur kim bilir!!! Her neyse ben blogumda Türk dizilerini yazmayı sevdiğim için yeni başlayan bütün dizlerin ilk bölümlerine şans veriyorum. Hoşuma giderse devam ediyorum, gitmiyorsa devam etmiyorum. Sizde böyle yapabilirsiniz hemen ön yargı ile yaklaşmayın belki seversiniz.
***
Dip notumu da geçtikten sonra dizi hakkında yazabilirim. Göç zamanı dizisinin fragmanları ilk dikkatimi çekmişti. Vahide Perçin'i bir doğu dizisinde görmek şaşırtmıştı. Kırk yıl düşünsem böyle bir rolde oynayabileceği aklıma gelmezdi. Sadece bu durum diziyi rengarenk yapmıştı. Talat Bulut partneriydi ve bence cuk oturmuştu. Fakat dizi de bir pot var ki o da Arzu Gamze Kılınç. Tüm oynadığı rollerde aynı tarz oynuyor bu da artık izleyiciyi bayar hale geldi. Oyunculuğunun değişmemesi, oynadığı rolde pot olmasına sebep olmuştu. Dizi de en sevmediğim karakter ise; 
Kiraz karakteriydi. Oynadığı rol Elif Ceren Balıkçı'ya çok yakışmıştı. O kadar itici bir karakter ki keşke yanımda olsa şu kızın saçını başını yolsam dedirtiyordu. Dizi genel olarak oyuncu bakımından güzel olsa da konu bakımından klişeleşmiş bir konusu vardı. Ona rağmen oyuncular iyi olunca senaryo izlenebilir bir hale gelmişti. Sadece beni rahatsız eden klişe konusuydu. Ben Doğu'nun yanlış anlatıldığına inanıyorum. Sanki orada yaşayan insanların ellerinde bellerinde silahlar sürekli aile üyelerini ya da kan güttükleri kişileri öldürüyormuş gibi yansıtılması bence Doğu da yaşayan insanlar için büyük bir haksızlık. Hiç Doğu da bir şehre gitmedim, Karadenizliyim ve İç Anadolu da ikamet ediyorum ama gezi programlarımdan gördüğüm kadarıyla çok candan, çok iyi insanlar. Sanıyorum ki 7/24 belinde silahla gezen insanlarda değiller. Bu yüzden yazımı okuyan olursa lütfen rica ediyorum biraz da Doğu dizilerinde bu tarz şeyler olmasın. Hem seyirciyi bayıyor, hemde hoş değil orada yaşayan insanlar açısından. Bence izlenilebilir bir dizi deneyin derim.

Dizinin ilk bölümü reytinglerde yayın zamanı 3. sırada, tekrarı 8. sırada olmuştur.

GÖÇ ZAMANI

Tür: Dram, Suç
Yönetmen: Veli Çelik
Yapım: Limon Film - Hayri Aslan
Senaryo: Oya Yüce
Senaryo Ekibi: Peri Oruç,Gözde Baykara
Kurgu: Caner Ertan,Ender Özyer
Kanal: STAR TV
Günü: Cumartesi
Saat: 20.00
Başlangıç Tarihi: 30 Ocak 2016
Konu:
Zümrüt, üniversite sınavında yüksek başarı sağlayarak İstanbul'u kazanmıştır. Okumak için çok heveslidir. Kazandığını duyunca heyecanla annesine gider ve birlikte sevinirler. Akşam olduğunda diğer aile üyelerine bunu anlatırlar. Aile üyeleri bu duruma karşı çıkar ve Zümrüt'ü evlendirmek isterler. Bunun üzerine sabaha karşı Cennet ve kızları kaçarak İstanbul'a gelirler. Tabi bu bir kurtuluş değildir. Yıllardır annesinin kuması diye bildiği öz annesi ve kız kardeşlerinin peşine düşmüş Yemin vardır. Bu mücadelede Cennet çocuklarına sahip çıkabilecek midir? Töreleri yenebilecek midir?

Oyuncular:
Vahide Perçin
Talat Bulut
Tilbe Saran
Engin Benli
Cansu Tosun
Elif Ceren Balıkçı
Arzu Gamze Kılınç
Bertan Asllani
Gürkan Günal
Ali Erkazan

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Vahide Perçin ve Talat Bulut ikilisini Annem dizisinden bu yana çok severim o yüzden bu dizidede onların oynadığını ilk duyduğum an favorim olmuştu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok uyuyorlar değil mi? Rolleri ne olursa olsun cuk oturuyorlar, bazı oyuncuların birbiriyle kimyaları bambaşka oluyor... :)

      Sil
    2. Evet ya kesinlikle :) Bayılıyorum ikisine :))

      Sil
    3. Bende özellikle Vahide Perçin benim için efsanedir. :3

      Sil
  2. Ellerine sağlık çok güzel yazmışsın Vahide Perçim ve Talat Bulut çok yakışmışlar hem birbirlerine hem role :) Bir gün oturup güzelce doğu'yu yazacağım okusunlar anlasınlar.İlk Van'dan başlarım sonra bildiğim kadarıyla diğer illeri yazarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birilerinin bu işe el atması lazım cidden. Dizinin yayınlandığı zamanlarda sosyal medya da gezdiğim kadarıyla zaten artık izleyici de bıktı bu durumdan. :) Teşekkür ederim! :3

      Sil
  3. Birinci bölüme denk gelemedim fakat ikinci bölümü izledim yalnız olayları çözene kadar beynim yandı :)) Belki üçüncü bölümü de izlerim bilemiyorum ^^ Ellerine sağlık *

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. bölümü internetten izleyerek bu durumu çözebilirsin. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)