Bashar Momin / 2014 (Pakistan)

-spoiler içermez-
Bu dizinin ekran görüntülerini  ben paylaştıkça, -''Ne zaman yazacaksın bu dizi hakkında yazını?'' diye bol bol sorular oldu. Fakat öncesinde çevirisi güncel olduğundan çeviri yoktu izleyemedim. Sonrasında ise bitmesin diye çok yavaş izleme kararı aldım. Fakat ne yazık ki her güzel şey gibi bu dizinin de finalini gün gece izlemiş bulunmaktayım. Biter biter birinci bölümü tekrar açmamak için kendini zor tuttum. Zaten dizinin her bölümü maksimum 38 dakika filandı birde üzerine 32 bölüm çok kısa geldi. Hint dizilerinin 300-500 bölüm olması belki de bir Pakistan dizisi içinde bende, içten içe bir beklenti oluşturmuş olabilir. Bana diziyi tanımla derseniz tek kelime ile mükemmel bir diziydi yazabilirim. İlk defa ön yargılı bir şekilde Pakistan dizisi izlememe rağmen (Bende de bazen ön yargı olabiliyor.) çok sevdim. Hatta şuan izleyebileceğim bir Pakistan dizisi arayışına çıktım bile. Dizi beni ilk bölümünden itibaren kendine çekti resmen bağımlısı yaptı. Bölüm bitiminde bu son bölümdü desem de sonunda duramayıp bir bölüm daha izlemişliğim çok oldu. Bana göre hiç durgun bir bölümü yoktu bilakis bütün bölümleri, bir bölüm öncesinden daha güzel geldi.
Dizinin genel hatlarına baktığım zaman; 
Saira ve Tayyaba karakterlerine sinir olabilirsiniz. Bu iki kız kardeşten Saira; açık açık fettanlık yaparken Tayyaba ise; alttan alttan istemem yan cebime koy edalarındaydı. Birde yetersiz ağabey rolünde Adil karakteri vardı. İstemsizce içten içe kendinizi paralamanıza sebep oluyordu. Başlarda Buland karakterine acıyıp sevsem de, dizi ilerledikçe adamı boğasım geldi.

Esas kızımıza baktığımda;
Rudabba'yı dizi boyunca çok sevdim. Nedensizce evimizin kızı oluverdi. Fakat bir sorun vardı o da oyunculuğu. Özellikle sonlara doğru yapay ağlaması beni çok rahatsız etti. Bazı mimikleri ya da refleksleri de fazlasıyla abartılıydı ama bence Rudabba rolünü Ushna Shah'tan başka kimse oynayamazdı gibi geliyor. (Sanki Pakistanlı oyuncuları tanıyorum da bak bak!) Şimdi kızın hakkını yemeyeyim rolüyle bir yönden de bütünleşmişti.

Ve esas adam Bashar Momin; 


ALLAH'ım! Bu nasıl bir oyunculuk, bu nasıl deli bir bakış, bu nasıl bir bıyık. Evet, doğru okudunuz ''bıyık'' yazdım. Adamda bir bıyık vardı o kadar mı yakışır bir insana, o kadar mı güzel bıyık olur anlatamam size. Oysa ki ben bıyık pek sevmem ve ilginç bir şekilde yakışıklı bir adamdı. Başlarda nefret etsem de sonra sonra hoşuma gitmeye başladı. Birde neden Bashar Momin olduğunu anlayınca onu daha iyi anladım ve ısındım. Diziye baktığımda en sevdiğim karakter Bashar karakteri yazabilirim. Gerek aşkı, gerek şiddeti çok büyüleyiciydi. 

Dizi hem çok sürükleyici hem çok akıcıydı. Zaten bölüm süresinin kısa olması da vakti olmayanlar için bir avantajdı. Diziyi izlemek isteyenler bence beklemeden izlemeye başlamalılar. Bu dizi benim en beğendiğim diziler arasında yerini aldı bile.

Bashar Momin (Bashir Momin, بشر مومن‎)


Tür: Romantik, Nefret, Gerilim
Senarist: Zanjabeel Asım
Yönetmen: Seyit Ali Raza Usame
Yapımcı: Asif Raza Mir, Babar Javed
Yapım: A&B Entertainment
Ülke: Pakistan
Dil: Urdu
Yayın Kanalı: Geo Entertainment
Bölüm Sayısı: 32
Bölüm Dakikası: 36-38
Gün: Cuma
Saat: 20.00
Yayın tarihi: 14 Mart 2014 - 8 Kasım 2014
Konu:
Rudabba'nın babası arkadaşının oğluyla Rudabba'yı nişanlamak ister ama Rudabba hiç görmediği için nişanlamak istemez. Zoraki de olsa babasının iknasıyla evlenmeyi kabul eder ve nişanı olur. Bir gün Rudabba'nın babası ve babasının arkadaşı öldürülür. Rudabba hiç görmediği nişanlılığıyla orta da tek başına kalır. Bunun üzerine Rudabba'yı abisi yanına alır. Bir süre sonra iş gezisi için abisi, eşiyle birlikte dış ülkeye giderler. Rudabba'nın abisi, eşinin abisine kızını ve Rudabba'yı emanet eder. Artık Rudabba, Bashar Momin'in evinde kalmaya başlar. Çok zaman geçmeden Rudabba'nın nişanlısı  çıkagelir. Rudabba ve Buland birbirlerini görür görmez aşık olurlar. Fakat bir sorun vardır, o da Bashar Momin'in kız kardeşidir. Çünkü kız kardeşi de Buland'a aşık olmuştur. Bunun üzerine Bashar Momin ve kız kardeşi Tayyaba, planlar yaparak Rudabba ve Bulandı ayırmaya çalışırlar. Bu şekilde hikaye başlar.

Oyuncular 
Faisal Qureshi
Ushna Shah
Sami Khan 
Maheen Rizvi 
Sundus Tariq
Yasir Mazher 
Mariyam Khalif
Anwar Iqbal 
Shehryar Zaidi

Dizinin yayınlandığı siteyi bulamayanlar  buradan izleyebilirler: TIKTIK

Yorum Gönder

36 Yorumlar

  1. Bölüm sayısı da baya uzunmuş ama güzele benziyor teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle bir şey var bölüm süreleri kısa. İki bölümden 1 bölüm ediyor neredeyse 16 bölüm yazabiliriz, normal bir diziyle kıyaslarsak. :)

      Sil
  2. Canım yorumun harikaydı :D bu yazın için ayrıca teşekkür ederim :)
    -Mrs. Khurana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim. Asıl ben yorum için teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Bu Bashar qızın nişanlısıdır deyə düşünmüşdüm əvvəl amma deyilmiş. Hər halda sonradan qıza vurulacaq? Yoxsa niyə baş rol olsunlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok değil Buland'ın nişanlısı kız. Spoiler olmasın, tadı kaçmasın posta gelenler için bence izlemelisin. :)

      Sil
  4. Kesinlikle izleyin derim:D Yazı çok bilgilendirici bence. Gif de ayrı güzel, bu hareketin anlamı olaylar olaylar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gifi kırpana kadar canım çıktı. Kaç kez geri sardım sahneyi yakalamak için :D Valla olaylar olaylar :D

      Sil
  5. Film Gibi dizi izlemeye alışınca 38 dakika az geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk başta bana da az gelmişti sonra alıştım. Bu şekilde bölümlerin hızlıca bitmesi çok hoşuma gitti. :)

      Sil
  6. Başrolün gifindeki bakışı çok hoş ya *utanan emoji* sırf o bakışlar için izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıhan adamda bir kirpik var uzaya çıkıyor o kadar uzun ki, birde yönetmen işini biliyormuş hep adamın kirpiklerini çekmiş. Gözler zaten çok güzel, çok farklı bir adam ya... :)

      Sil
    2. şimdi izliyorum gerçekten öyle :) acaba sen hangi siteden izliyordun ben bir türlü hd izleyemiyorum

      Sil
    3. Zaten 1 site çevirisi var canım o hani HD izleyin yazısı çıkıyor ya o siteye tıklayıp ücretsiz üye olmalısın sonra her bölümü o siteden izleyebilirsin. Yüklenen video sitesi maalesef öyle bir uygulama getirdi.. :(

      Sil
    4. Ya o uyarıyı gördüm de belki dedim bizim kız biliyordur başka bir yolunu :) cevap için teşekkürler

      Sil
    5. Başka yolu yok maalesef kısıtlama oldu. Fakat üye ol ben uzun süredir üyeyim bir kötülüğünü görmedim sitenin :D

      Sil
  7. Illa da git HanHan izle diyen bir yazı olmuş ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
  8. Ay bende izlemek istedim merak ettim ama nette hd sini bulamadım canım, tavsiye edebileceğin bir site varmı acep?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, zaten bir site çeviriyor o da zaten ilk sırada çıkıyor, dizi görüntü kalitesi zaten 1080 e kadar çıkıyor canım. :)

      Sil
  9. Öncelikle Selam :) Yazın çok güzel olmuş ellerine sağlık ^^ Uzun zamandır Blogun için verdiğin savaşta da bol şans elimden geldiğince sana yardımcı olmaya çalıştım şikayet ederek eski blogunu böyle pis hırsızlar yüzünden kapatmış biri olarak seni çok iyi anlıyorum :( Neyse konumuza dönersek senin sayende mi desem senin yüzünden mi bu diziye bulaştım desem bilemedim ama senin Facebookta yayınladığın capsler sayesinde olduğu kesin :)
    İlk izlemeye başladığında paylaştığın resimler yüzünden başlayacaktım izlemeye ama bir şekilde olmadı izleyemedim daha sonrada senin bir başka capste yaptığın yorumda uzun süredir çevirisi gelmiyor gibi bir şey yazman la bitsin sonra başlamalıyım dedim ve en son final capsin den sonra ( bu arada capslerini çok seviyorum ) hemen açtım ilk bölümü ne yalan söylim ilk 15 bölüm Bashar'a ısınamadım :) Tüm gıcıklığına rağmen tüm Shrek'liğine rağmen dizinin akışı hızlıydı ve sürükleyiciydi bi bölüm bi bölüm daha diye diye iki seneden sonra ilk defa böyle birkaç gün gibi kısa bi sürede dizinin finaline geldim :D

    O başta gıcık olduğum sürekli gürleyen shrek piyano başına geçince bana bir güzel göründü bir güzel göründü ki anlatamam :D ( taaaaaki son iki bölüme kadar tabi :D ) Ben yine çok uzattım yorumu of benim bu uzun yorumlarım sorry neyse kaçtım ben :D Tekrardan ellerine sağlık çok güzel bir yazı ve gif ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır çok güzel yazmışsın ne uzatması ayol. Böyle bir şeye vesile olduysam ne mutlu bana. Capslerim meşhur oldu, herkes alsın diye hiç bir iz yapmamakla çok sevimli olmuyor muyum? Her neyse konuya dönersek; Bashar garip derecede karizmatik bir adamdı izleyiciyi başta kendinden nefret ettirip sonra sevdiren ilginçlikteydi. Hani bir reklam var ya önce acı sonra tatlı diye o reklamın sloganına benziyor Bashar :D Asıl ben teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Böyle diziler paylaşırsan yine sanırım böyle bir şeye vesile olacaksın gibi :D Ay evet Facede capslerin yüzünden hesap değiştirip durdun meşhur olmak mı olay oldun olay :D Bence sen ismin gibi renkli ve çok sevimlisin ^^ önce acı sonra tatlı evet aynen öyle hatta bir çiğ köfte sloganı var ya en tatlı acı diye öyle biri Bashar :D Bu arada dizinin müziklerine de bi ufak değinmek istiyorum yine uzun bi yorum olacak ama söylemeden edemicem Mann Moji ve Tu Hi Tu parçalarına vuruldum çok güzellerdi her yerde aramama rağmen bulamadığım ama bayıldığım bir diğer parçada Bashar'ın çaldığı o piyano parçasıydı :') Diziyi izleyecek kişilere duyurulur hem göze hem kulağa hitap ediyor dizi gerçi başlarda bi Bashar'ın gür sesi müzikten çok duyuluyor ama alışıyorsunuz zamanla hatta sevimli bile gelmeye başlıyor sona doğru :D Neyse ben bu defa kesin kaçtım güzel yazılarında yine yorumlarımla uğrarım ben buraya hadi baş baş ^^

      Sil
    3. Değil mi olay yarattım. Teşekkür ederim canım. Evet tema müziklerini bende çok beğendim. O parça ayrıydı her piyano başına geçtiğinde çok karizmatik görünüyordu. Evet ya mimikler filan çok tatlıydı hele o bıyık burması ayyy! Görüşürüz. :)

      Sil
  10. Diziyi çok güzel analiz etmiş ve yorumlamışsın ağzına sağlık benim de iyi ki izledim dediğim enlerimden oldu ....

    YanıtlaSil
  11. Kesınlıkle Çok Güzel Bir Yorum Olmuş Emeğine Yüreğine Sağlk Bizlere Fazla Denecek Birşey Kalmamiş İçimizdekilere Tercüman Olmuşsun :)

    YanıtlaSil
  12. Açıkçası diziyi öyle beğenmişsiniz ki ben de bu diziye şans vermeliyim dedim. yakın bir zamanda izlemeye çalışacam.İnşallah ben de izleyince beğenirim.Genelde olduğum gibi önyargılıyım.Çünkü ilk Pakistan dizim olacak.Bu arada önyargılarm genellikle ters çıkar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz. İnşallah bu da ters çıkar. :D

      Sil
  13. faisal ne muhteşem bir oyuncu ki bashar gibi bir karaktere hayran bıraktı izleyiciyi, good i like it:))

    YanıtlaSil
  14. Merhaba.Bunun gibi önerebilceğiniz diziler var mı pakistan tarzı 😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu diziyi çeviren Lollytellyturk sitesinde bir sürü Pakistan dizisi var da bu tarz bende bulamadım. Faysal Qureshi hayranıyım bu arada. :)

      Sil
  15. Buna benzer başka diziler var mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunun cevabını bilmiyorum ama google'a '' lollytellyturk'' yazarsan çıkan sitedekilere sorabilirsin zaten o sitenin çevirisi Bashar Momin. En azından benzerini bulamazsan bile Pakistan dizilerine ulaşabilirsin. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)