4 Şubat 2016 Perşembe

Badem Tatlısı Yapılışı

Yarın misafir gelecek açıkçası benim de hiç bir şey yapasım yoktu. Bende internetten basit olan tariflere göz gezdirdim. Bu tarif fazla basit gelince yapmaya karar verdim. Başta beceremeyeceğimi düşünsem de annemin yardımıyla becerebildim. Çok basit pek zaman almayan bir tarifti. Kızarma süresi benim fırınıma göre 15, 20 dakikayı buldu. Genel olarak çabuk pişiren fırınlarda 10 dakika gibi bir süre de kızarıyormuş.Tatlıyı pişirip önce evdekilere tattırdım onlar çok beğendi. Tatlı, hem çok bereketli bir tatlı oldu, hemde lezzetli. Bunun üzerine blogumda tarifi paylaşmak  istedim. Umarım yarın ev halkı gibi misafirlerim ve deneyen sizlerde çok beğenirsiniz.
Malzemeler:


125 gram katı yağ 
(Oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya 
Aldığı kadar un

Dışı için;

1 çay bardağı irmik

Ortası için;

Hindistan cevizi

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su


Yapımı:

Önce şerbetin şekerini ve suyunu o tencereye koyun. İyice karıştırın şekeri eritin. Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatın. Ardından soğumaya bırakın. 
(Ben bir iki saat önce yaptım soğuk olacağı için.)


Katı yağ, sıvı yağ, şeker, yumurta, kabartma tozu, vanilyayı geniş bir kapta birleştirin ve karıştırın.

Ardından yavaş yavaş unu koyarak yoğurun. 


Kulak memesinden daha yumuşak bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler alın.

Bezeleri badem şekline getirip irmiğe bulayın tepsiye dizin.

(Tepsiye hiç bir şey sürmüyorsunuz)

Daha sonra bir kürdanı bezelerin üzerine uzunlamasına bastırın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Soğuk şerbeti sıcak bezelerin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin.

Şerbet çekince kürdan bastırdığımız orta kısıma hindistan cevizini dökün.

Afiyet olsun.

Güncelleme: 
15 kişilik ağırladığım misafirlerimin hepsi beğendi, tarifini aldı ve  bir oturuşta koca tepsi bitti. :) 

19 yorum:

  1. Ben bademden çok ekmeğe benzettim ^^ Tatlı deyince akan sular durur dedim geldim yazınaa :))) Ellerine sağlık *

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzetme güzeldi,teşekkür ederim canım. :)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık
    Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  3. Hazırlamaqdan çox bu qız yanımda olsa o hazırlasa mən yesəm dedim :D Amma bir ara bişirərəm ;)

    YanıtlaSil
  4. Kalbura bastı gibi sanki. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denemedim bilmiyorum, olabilir genelde bazı tatlılar malzeme bakımından birbirlerine benziyorlar. :)

      Sil
  5. Kahve çekirdeğine benzettim bende kakaolu olsa benzettiğim uyacak tam olarak.Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç o açıdan bakmamıştım :D Hamuruna kakao katınca nasıl olur acaba :3

      Sil
  6. Tırtıl var ya senin böyle yazılarını görünce içim gidiyor, böyle ağzım sulanıyor falan hep, hayırlısı :D

    YanıtlaSil
  7. kaydettim mutlaka deneyceğim canım, ne kadar güzel görünüyor, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden afiyet olsun, umarım sende beğenirsin. :)

      Sil
  8. Ben de tarifini aldım ilk fırsatta deneyeceğim ellerinize sağlık :) blogunuzu kaydettim ve takipeyim. Sizi de beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa sürede uğrayacağım. Teşekkür ederim. Umarım beğenirsiniz. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

(BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
zhl:)

Tasarım:Sawako Kuronuma